Turkulaiset kylään − HPK paikkaushommissa vierasnöyryytyksen jälkeen

LIIGA / Ennakko
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Torstaina Tampereella nöyryytetty HPK saa lauantaina vastaansa haavoitetun mutta iskukykyisen TPS:n.

HPK:n lähtökohdat otteluun ovat viime pelien perusteella ristiriitaiset. Tiistaina joukkue nousi upeasti 0-3-tappioasemasta 4-3-voittoon rankkareilla Pelicansia vastaan. Kyseessä oli eräs kauden näyttävimmistä otteluista Rinkelinmäellä, sillä taktisesti hyvää jääkiekkoa värittivät lukuisat väkevät kaksinkamppailut, yksittäiset isot virheet sekä yllättävät käänteet.

Katsomossa meno yltyi jopa niin kovaksi, että muutama nuori vierasfani intoutui hajoittamaan paikkoja ja käymään käsiksi. Kaukalon sisällä ja suurimmassa osassa katsomoa vietettiin kuitenkin antoisaa kiekkoiltaa.

Ottelun jälkeen Kerhon päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi joukkueen peliä sanoilla "aina vuotaa jostain". Tiistain voitosta huolimatta myös maalivahtipeli epäonnistui Emil Larmin sössiessä kiekon pari kertaa vaarallisesti vastustajalle. Toinen tilanteista johti vieraiden osumaan.

Torstaina Larmi oli huilivuorossa, kun HPK kohtasi Ilveksen Tampereella. Tällöin maalilla pelannut Antti Karjalainen ei puolestaan ollut terävimmillään, vaikka tappio meni koko joukkueen piikkiin. Ylimielisen oloisesti peliin keskittynyt vierasjoukkue jäi pahasti jalkoihin ja maaleitta. Vene vuoti useammasta paikasta.

Ravihevoset jäälle!

Kahden HPK-ottelun välillä iso ero oli pelaajien olemuksessa. Siinä missä tiistaina pelaajista huokui ravihevosten tapaan terävyys ja iskukyky tappioasemassakin, jäi torstaina liikaa puolitiehen.

TPS:ää vastaan kotijoukkueen täytyy saada kiekonhallintansa kohdilleen ja minimoida virheet etenkin omassa päässä. Kiekon kanssa taitava, mutta loukkaantumisten kanssa hieman hajanainen TPS on lyötävissä helpoimmin leveydellä. Perjantaina TPS oli tosin vakuuttava HIFK:ta vastaan, sillä pieni huili oli virkistänyt edellisviikolla väsynyttä joukkuetta energiseksi, luistelevaksi ja taklaavaksi.

Ailahteleviin otteisiin nähden hyvin pelannut turkulaisjoukkue tasapainottelee vielä uusien miesten sisäänajon sekä loukkaantumisten kanssa. SaiPasta hankituista pelaajista Per Savilahti-Nagander oli perjantaina vielä hukassa, mutta Curtis Hamilton näytti heti sopivan hyvin turkulaisten peli-ilmeeseen.

Parhaiten HIFK:ta vastaan (voitto 5-3) onnistuivat Eric Perrin ja Henrik Tallinder. Perjantaina olivat sivussa pitkäaikaispotilaiden lisäksi Miro Keskitalo, Ilkka Heikkinen, Eric Thorell ja Dave Spina.

HPK:n maalille palannee Emil Larmi. TPS:n maalilla pelannee Aleksandar Georgijev. TPS:llä on ennen ottelua koossa 101 pistettä (sijoitus toinen) ja HPK:lla 86 pistettä (sijoitus viides).

Seuraa Heitä

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Maalitili on nyt auki. Lisää esimerkkejä ja vastinetta hyvälle peliajalle tarvitaan.

Harri Kainulainen #64 | Lukko

Keskushyökkääjä

Teki tovi sitten ensimmäisen liigamaalinsa. Laukaus hyvä, saa sen perusteella toivottavasti jatkossakin kokeilla ylivoimalla osumista.

Jonne Virtanen #3 |

Keskushyökkääjä

Useamman pelin hyvin esiintyneenä Virtanen luo hyvää esimerkkiä nuoremmille TPS-pelaajalle. Konkarihyökkääjä pelaa uhrautuvasti ja hanakasti molempiin suuntiin.

Curtis Hamilton #10 | Graz 99ers

Vasen laitahyökkääjä

Uusi, kiinnostava hankinta Lappeenrannasta. Pelimiehen elkeitä, tuo viimeistelyleveyttä turkulaisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Edut HPK:n puolella
TPS on joukkueista paremmassa vireessä. Tämän vuoden puolella turkulaiset ovat hävinneet vain kolme ottelua. HPK on kuitenkin ollut kotonaan vakuuttava, sillä viimeisestä kuudesta kotiottelusta tilillä on yhtä monta voittoa. Lisäksi isännät pääsevät otteluun paremmin levänneenä, sillä TPS joutui taistelemaan perjantai-iltana kotikentällään HIFK:ta vastaan.
3 4
2 3