Ilves vaikeuksissa ilman parhaimmistoaan, KalPalla sauma katkaista ruma vierasputkensa

LIIGA / Ennakko
Alkukauden vierasottelut ovat laittanut ilmeet KalPa-penkillä mietteliääksi. Kuopiolaisten ainoan maalin keskiviikkona teki Alexandre Texier.
Ilves ja KalPa kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. KalPa pyrkii katkaisemaan pitkäksi venähtäneen tappioputkensa vieraissa. Ilves puolestaan etsii tiiviyttä puolustuspeliinsä ja pelaajien kadonnutta itseluottamusta.

Kotijoukkue Ilveksen viime viikko oli synkkä. Tupsukorvat pelasivat kaksi peliä ja hävisivät molemmat. Maaliero peleissä Tapparaa ja TPS:ää vastaan oli peräti 4−14. Ilveksellä sakkasi niin puolustus- kuin maalivahtipelikin.

Ilves on kärsinyt merkittävistä loukkaantumisista, mikä on vaikuttanut myös ylivoiman toimivuuteen. Kauden hyvin aloittaneet Sami Sandell ja Juhani Tamminen ovat viimeviikkoisen arvion mukaan poissa ainakin maajoukkuetaukoon saakka. Seitsemässä ottelussa tehot 3+3 mättänyt Ville Meskanen joutui jättämään TPS-ottelun kesken saatuaan mailan pahasti kasvoihinsa.

Huomattavin poissaolo on kuitenkin Ilveksen maalinsuulla. Antti Lehtonen loukkaantui 6. lokakuuta pelatussa ottelussa, eikä paluusta ole vielä tietoa.

Nuori Markus Ruusu sai kauden alussa alleen muutaman hyvän pelin. Lehtosen loukkaantumisen jälkeen Ruusu ei ole kuitenkaan pystynyt kantamaan joukkuetta heikoilla hetkellä, vaan selän taakse on livahtanut helppojakin kuteja.

Ilveksen kakkosmaalivahtina on viime viikkoina ollut Waltteri Urpolahti, joka on pelannut hyviä pelejä Ilveksen A-nuorissa. Kokemus kovassa paineessa pelaamisesta on nuorella vahdilla vielä ohutta.

Vanhat tutut katkaisemaan vierasputkea

KalPalla on ollut suuria vaikeuksia pelinsä kanssa tällä kaudella. Joukkue on voittanut vain ensimmäisen vierasottelunsa kuluvalla kaudella, minkä jälkeen tappioita vieraskentillä on tullut kahdeksan putkeen. Kaiken kaikkiaan KalPalla on 17 ottelusta viisi voittoa, jotka ovat tulleet pitkälti pelaajien hyvien yksilösuoritusten kautta.

Kuopiolaisilla on ollut läpi kauden hankaluuksia hyökkäyspelinsä kanssa. Pelkästään omalta alueelta on ollut hankalaa päästä kontrolloidusti pois.

Tällä viikolla KalPa on pelannut yhden ottelun: Kuopiolaiset hävisivät keskiviikkona Helsingissä HIFK:lle luvuin 1−5. HIFK oli ottelussa vahvempi erityisesti pääty- ja kulmapelissä, minkä vuoksi KalPan oli hankalaa saada hyökkäyksiä katki. Puolustussuuntaan KalPan viisikko valui liian lähelle omaa maalivahtia, mikä jätti HIFK:lle paljon tilaa viivaan.

KalPa ja Ilves eivät ole kohdanneet vielä kertaakaan tällä kaudella. Viime kaudella Ilves vei neljästä keskinäisestä kohtaamisesta kolme nimiinsä ja pisteet nimiinsä 7−5.

Lisäsytykettä ottelulle antaa se, että KalPan kokoonpanossa vilisee useita entisiä Ilves-pelureita: Jerry D'AmigoKai Kantola, Konsta Mäkinen ja Alexander Ruuttu ovat kaikki edustaneet Ilvestä viime vuosina.

Seuraa Heitä

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

Suomi pelaa parasta liigakauttaan tähän asti. Alkukaudesta syöttöjä ja maaleja on napsunut mukavaan tahtiin. Hyökkääjää on jouduttu lisäksi rikkomaan otteluissa siinä määrin, että Ilves on hyötynyt ylivoiman muodossa.

Santeri Lukka #3 |

Puolustaja

KalPa-pakiston harvoja valopilkkuja ja tukipilareita. Lukka pelaa isoilla minuuteilla ja on onnistunut tehojen valossa hyvin suhteessa muuhun joukkueeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilveksen vuotava alakerta KalPan onni
Ilveksellä on ollut viime peleissä isoja ongelmia oman päänsä puhtaana pidon kanssa, sillä edellisissä kolmessa pelissä tupsukorvien verkko on heilunut 22 kertaa. KalPa on Ilveksen tavoin sarjan häntäpäässä ja se on tehnyt sarjassa vähiten osumia. Joukkueessa on kuitenkin maalintekoon kykeneviä pelaajia ja tamperelaisjoukkueen vuotava alakerta tarjoaa mahdollisuudet oman maalitilaston kaunisteluun. TPS-ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi jättäneen Ville Meskasen mahdollinen poissaolo tekee myös ison loven Ilves-hyökkäyksen tehokkuuteen. KalPa rokottaa tamperelaisalakertaa riittävän monta kertaa ja nappaa täyden pistepotin matkaansa.
2 3
3 4