Jukurit ja HPK kamppailevat asetelmista sarjan häntäpäässä

LIIGA / Ennakko
Tiistain pisteet ovat häntäpään taistossa molemmille arvokkaat.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Sarjan häntäpäähän juuttuneet Jukurit ja HPK mittelevät pisteistä Kalevankankaan tiistai-illassa. Voitto ottelusta vaikuttaisi asetelmiin sarjasijoituksissa melkoisesti, sillä HPK pystyisi sen turvin repimään eroa isommaksi ja Jukurit puolestaan kaventamaan sen minimiin.

Joukkueet ovat tällä hetkellä eri suunnissa tuloksellisesti. Jukurit on esittänyt vahvoja otteita ja voittanut viimeisistä viidestä ottelustaan kolme, kun taas HPK on viiden ottelun tappioputkessa.

Jukurit onnistui kaatamaan viime viikon kamppailuissaan Pelicansin ja kärsi tiukan tappion Ässille. HPK puolestaan joutui toteamaan sekä Ilveksen että JYPin paremmakseen.

HPK:n isoimmat ongelmat ovat hyökkäyksessä ja hyökkäyksiinlähdöissä. Niistä puuttuu vauhti, sillä hyökkääjät odottavat paikallaan puolustajien nostaessa peliä ja kiekko liikkuu lähinnä paikallaan olevalta pelaajalta toiselle.

Jukureissakin kiekkoilleet Oula Palve ja Teemu Turunen ovat olleet harvoja valopilkkuja viime aikoina hämeenlinnalaisryhmässä ja he ovat saaneet onnistumisia ylivoimallakin. JYP-otteluun kokoonpanoon A-nuorista nostettu Jaakko Kuusisto esiintyi myös pirteästi liigadebyytissään ja saanee vastuuta Jukureitakin vastaan, sillä hämeenlinnalaishyökkäyksestä puuttuvat nuorten maajoukkueen mukana olevat Eetu Tuulola, Kristian Vesalainen ja Jere Innala.

Kahdessa edellisessä ottelussa kasassa ollut ykkösketju Janne Lahti-Ville Viitaluoma- Mikko Lehtonen sen sijaan kaipaisi herättelyä. Lahti on 10 ja Viitaluoma 18 ottelun maalittomassa putkessa. Lehtonen on puolestaan tehnyt viimeisissä 10 ottelussa kaksi osumaa.

Jukureiden ykkösketju sai viime viikon kamppailuihin odotettua vahvistusta, kun Turo Asplund palasi sairastuvalta kaukaloon ja toi kaivattua tehokkuutta hyökkäykseen. Zach Budishin ja Miika Roineen kanssa vahvasti pelannut keskushyökkääjä keräsi Pelicansia vastaan kaksi syöttöpistettä ja Ässien verkkoon hän iski kauden avausmaalinsa.

Mikkeliläisryhmän puolustus on ollut jo pidemmän aikaa vahvaa ja onnistui siinä myös Pelicansia sekä Ässiä vastaan pitämällä todelliset tekopaikat melko vähissä. Jukureiden valmentaja Juuso Hahl kaipaa mikkeliläisryhmältä vielä parannusta tehokkuuteen sekä suorituksen tasaisuuteen.

− HPK on kehitellyt erilaisia systeemejä päätypeliin ja niitä meidän pitää hyvin puolustaa pois. Viime aikoina ollaan toki puolustettu puolustusalueella erinomaisesti. Sanotaan niin, että omalla tasolla se asia hoitaen siitä tuskin tulee sen suurempaa ongelmaa, Hahl totesi.

− Tietysti kysymys on aina siinä, miten tehokkuuspuoli ja tasaisuus toimii. Pelillisesti ollaan pelattu hyvä jakso ja jos sieltä jotain parannettavaa kaivaa, niin se löytyy tehokkuudesta ja tasaisuudesta. Porissa ensimmäinen sekä kolmas erä olivat erittäin hyvää peliä ja niissä oltiin jopa sarjan kärkipään joukkuetta parempia. Heikkoja hetkiä tuli toisen erän sisässä ja ne johtivat siihen tulokseen, mikä tuli.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat ovat napanneet yhdet voitot. TIistai-illan kamppailulla on myös sijoitusasetelmien suhteen merkitystä, sillä voitolla HPK pystyisi karkaamaan jo seitsemän pisteen karkumatkalle. Jukurit puolestaan voittamalla kaventaisi joukkueiden välisen eron pisteeseen ja parantaisi asetelmiaan myös muiden lähietäisyydellä sarjataulukossa olevien joukkueiden suhteen.

− Meillä jäi hampaankoloon siitä edellisestä ottelusta. Se meidän olisi pitänyt kyetä voittamaan, koska saatiin siinä hyvät mahdollisuudet, mutta tuloksen teko sakkasi. Sen puolesta on hampaankolossa ja tietysti myös tuo sarjatilanne tekee ottelun mielenkiintoiseksi. Voittaessa päästään konkreettisesti lähelle seuraavia joukkueita, muistutti Hahl.

Seuraa Heitä

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Asplund teki vahvan paluun peleihin viime viikolla iskemällä kahdessa ottelussa kolme tehopistettä. Pistetehtailun jatkumista toivotaan myös HPK:ta vastaan.

Teemu Turunen #77 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Jukuripaitaakin urallaan kantanut laitahyökkääjä on ollut viime aikoina vahvassa iskussa. Viimeksi joukkueiden välisen kamppailun ratkaissut hyökkääjä haluaa varmasti toistaa temppunsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit pirteä, HPK vaisu
HPK on hävinnyt viisi viimeistä otteluaan saamatta pistettäkään. Erityisesti vieraskentillä hämeenlinnalaisilla on ollut vaikeuksia läpi kauden. Myös viimeistelyssä on ollut vaikeuksia, sillä joukkue on iskenyt kolmessa viime ottelussaan yhteensä vain kolme maalia. Jukurit on puolestaan esiintynyt pirteästi, vaikka kolmen ottelun voittoputki katkesikin edellisessä pelissä. HPK:lla on mahdollisuudet pisteisiin, mutta täysi pistepotti antaa odottaa itseään.
2 3
1 2