Koulupoikakarvaukset nurkkaan, nyt taistellaan pudotuspelien kotiedusta

LIIGA / Ennakko
JYP on tällä hetkellä edellä neljännen sijan jahdissa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jyväskylän tiistai-illan panoksena on pudotuspelien kotietu, kun neljännen sijan JYP ja viidentenä majaileva HPK mittelevät keskenään. Illasta on helppo kaavailla vähämaalista.

Vaikka JYP hävisi perjantaina Porissa jatkoajalla, joukkueen lento on ollut äärimmäisen vakuuttava. Tästä viimeinen esimerkki nähtiin lauantaina, kun KalPa kaatui lukemin 5−1.

HPK:n kulku ei ole ollut aivan yhtä vakuuttavaa, mutta suora pudotuspelipaikka on edelleen täysin omissa käsissä. Lauantaina joukkueen iskukyvystä saatiin loistava osoitus, kun TPS kaatui kotona 2−1.

JYP on ollut askeleen edellä keskinäisissä kohtaamisissa napaten kaksi voittoa. Kolmesta kohtaamisesta kaksi on mennyt jatkoajalle, ja JYP on napannut herruuden yhteispistein 5−4.

Kamppailu näyttelee merkittävää roolia runkosarjan neljännen sijan ratkaisemisessa. Joukkueet ovat repineet hajuarakoa kuudennen sijan Pelicansiin ja kolmannen sijan KalPan piste-ero tuntuu liian suurelta.

Ratkaisukohdat

Perjantaisten tappioiden jälkeen molemmat joukkueet suorittivat näyttävän ryhtiliikkeen erityisesti viisikkotasolla. Erityisesti JYPin ottelussa pientä roolia näytteli KalPan heikkous, mutta kummankaan joukkueen viisikkopuolustusta on turha vähätellä.

Tärkein mittari tiistai-illassa tuleekin olemaan kärsivällisyys viisikkopelissä. Kummankaan joukkueen pelistä ei liiemmin ole viime aikoina reikiä löytynyt. Molemat joukkueet kykenevät myös nopeaan pelinkääntämiseen, mikä korostaa puolustusvalmiuden merkitystä.

Kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet JYPin 2−1-voittoon ylitöiden jälkeen. Tämä puolestaan nostaa erikoistilannepelaamisen merkityksen korkealle korokkeelle. Tämä vaakakuppi kallistuu viime aikojen esitysten perusteella JYPin hyväksi.

Ottelusta tuskin suurta viihdepläjäystä tulee, vaan enemmänkin taktinen näytös. Mielenkiintoisia yksilöitä kentällä kuitenkin riittää Teemu Turusen ja Jerry Turkulaisen johdolla.

Mielenkiintoisen seikan otteluun tuo se, kumpi onnistuu nappaamaan pelin virtauksen haltuunsa. Illan joukkueet ovat sarjassa eniten hyökkäyspään aloituksia keränneet ryhmät.

Seuraa Heitä

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Tammikuussa Hämeenlinnaan siirtynyt konkari on napannut ratkaisijan viitan Kerhon riveissä. Maaleja kaivataan Jyväskylässäkin.

Jerry Turkulainen #32 | HC Ajoie

Laitahyökkääjä

Poikkeusyksilö, jollaisen merkitys korostuu tiiviin puolustuspelin illassa. Voi vetää ratkaisevan kanin hatusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYPin kuuma putki jatkuu
HPK on vierasjoukkueena vain keskikastin kulkija. Viimeisestä kahdeksasta vierasottelustaan joukkue on saavuttanut täyden pistepotin vain kertaalleen. JYP on vastaavasti kuntopuntarin kärkijoukkue, eikä jyväskyläläiset ole jääneet pisteittä kuin kerran viimeisen 15 ottelun jaksolla. Tasaisesti kolmella ketjulla jyräävä JYP on tyylillisesti vaikea vastustaja tehonsa kadottaneelle HPK:lle, varsinkin kun vaihtoetu on jyväskyläläisten puolella.
3 4
1 2