JYPillä kalavelkoja maksettavana - Joko herää Miklik?

LIIGA / Ennakko
Miklikin tuska maalinteon suhteen on melkoinen.
Jyväskylässä palataan liigakiekon pariin tiistaina, kun Mikkelin Jukurit saapuu JYPin vieraaksi. Millainen on kotijoukkueen lataus? Jatkuuko Jukureiden noususuhdanne?

Jyväskylässä palataan liigakiekon pariin tiistaina, kun Mikkelin Jukurit saapuu JYPin vieraaksi.

Jukurit oli ennen joulutaukoa kovassa vireessä, sillä joukkue voitti viidestä ottelustaan neljä ennen taukoa. JYP taas voitti viidestä viimeisestä ottelustaan kolme.

JYP kaatoi viimeisessä ottelussaan ennen taukoa Kärpät Oulussa. Voitto tuli melkoisen puolustustaistelun jälkeen. Viisikkopuolustus toimi, ja Jussi Olkinuora oli uskomattomassa vireessä puolustuksensa takana.

Suoritus oli kova, sillä Kärpät jäi tiistaina ensimmäistä kertaa pisteittä kotikaukalossaan tällä kaudella.

Jyväskyläläisten alkukausi oli ailahteleva. Pelillisesti tekeminen oli paikoitellen erinomaista, mutta taso ailahteli sekä otteluiden että erien välillä tasaisesti läpi syksyn.

Onkin mielenkiintoista nähdä, millainen henkinen tila kokeneessa joukkueessa on tapaninpäivän mittelöön lähdettäessä. Mihinkään kinkunsulatteluun ei ole varaa Jukureita vastaan. Sen todisti jo viimeisin joukkueiden kohtaaminen, kun Jukurit kaappasi kolme pistettä Jyväskylästä viimeisen erän tehohetkensä jälkeen.

Jyväskylässä on varmasti toivottu joululahjaksi sitä, että joku joulutonttu olisi käynyt repimässä sen 12-kiloisen jouluapinan miehen olkapäiltä.

Maalintekijäksi hankittu slovakialainen on tuskaillut etenkin tehollisesti, sillä meneillään on tällä hetkellä 11 ottelun maaliton putki. Vertailukohtana, viime kaudella mies oli takonut tähän ottelumäärään seitsemän kaappia.

Viime kaudella Miklikin ensimmäinen ottelu oli muuten juuri Jukureita vastaan 28.12.2016. Silloin mies teki debyytissään kaksi maalia, ja juurikin Sami Rajaniemen taakse.

Maalihanat auki Mikkelissä

Jukurit petrasi otteitaan vaikean alkukauden jälkeen, mutta joukkue on edelleen sarjassa jumbosijalla ja pudotuspeleihin on matkaa melkoisesti.

Mikkeliläisten mainion vireen takana on monta eri syytä. Jukureiden tehopuolustaja Teemu Suhonen avasi niitä Jatkoajan haastattelussa tarkemmin.

− Jonkun verran enemmän ollaan varmaan tehty maaleja ja erikoistilanteet ovat olleet paremmalla tolalla kuin alkukaudesta. Sieltä ne tärkeimmät tekijät vireen takana varmaan löytyvät, pohti Suhonen.

− Tasaisuutta pitää saada vielä otteisiin lisää. Välillä tulee pelien sisällä vieläkin jotain huonoja eriä tai vaihtoja, joihin pelit voivat ratketa. Pitää pystyä siirtämään vieraskaukaloihinkin nämä esitykset, mitä ollaan pystytty nyt kotona esittämään, niin hyvä tästä tulee.

Tässäpä ne olivatkin kiteytettynä. Jukureiden täytyy pelata Jyväskylässä tiistaina nimenomaan tasainen ottelu, nukahduksiin ei ole varaa.

Mikkeliläisten maalivahtipeli ja puolustuspelaaminen ovat Risto Dufvan alaisuudessa olleet hyvällä tasolla, mutta nyt myös erikoistilannepelaaminen ja hyökkäyspelaaminen ovat ottaneet askeleita eteenpäin.

Yksi mielenkiinnonkohde Jyväskylässä on varmasti myös se, että pelaako Jerry Turkulainen jo tiistaina. Turkulainen tippui maajoukkueleiriltä, ja on ollut iso palanen JYPin ykkösketjua Antti Suomelan ja Juuso Puustisen kanssa.

Seuraa Heitä

Teemu Suhonen #4 |

Puolustaja

Jukureiden ykköspakki on elintärkeä joukkueelleen. Osui viimeksi Jyväskylässä. Tiistaina rooli on myös valtava.

Michel Miklik #18 |

Laitahyökkääjä

Aika herätä, Michel. Maalintekijäksi hankittu Miklik ei ole osunut edelliskauden tapaan, ja apina selässä alkaa olla King Kongin kokoinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP maksaa kalavelat
Jukurit kävi kuukausi sitten hakemassa pisteet Jyväskylästä tylyllä esityksellä, mikä nostaa JYPin kostohimoja. Yksi nälkäisimmistä yksilöistä saattaa olla Jerry Turkulainen, joka jäi ilman kaippaa nuorten maajoukkueesta. JYPin auenneet lukot hyökkäyspelaamisen suhteen, sekä viitteet eheämmästä puolustuspelistä kantavat hurrikaaniryhmän kotivoittoon.
3 4
1 2