Ennätysputki suojeltavana − JYP kärsii menestyksen seurauksista

LIIGA / Ennakko
JYP on ollut kotona erittäin vaikea voitettava.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Keskiviikon kiekkoviihteestä Jyväskylässä vastaavat JYP ja KooKoo. Lähtökohdat otteluun ovat joukkueilla hyvin erilaiset.

JYP aloitti olympiatauon jälkeiset ottelunsa tappiolla SaiPaa vastaan. Vahvan alun jälkeen ajatus tuntui JYPiltä karkaavan, kun SaiPa nappasi pisteet 6−1-voitolla.

KooKoo puolestaan taisteli pisteistä Oulussa. Joukkue johti ottelua pitkään, mutta lopulta käteen jäi vain luu. Huippupelaajiaan myynyt kouvolalaisryhmä pystyykin ennakkoluulottomasti haastamaan illasta toiseen, kuten Kärpät-ottelussa nähtiin.

Keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat 1−1. Näiden otteluiden lukemia ei kuitenkaan kannata suuresti tuijotella, sillä molemmat kohtaamiset olivat viime vuoden puolella.

Ratkaisukohdat

Illan avainteema onkin se, että kuinka paljon keskiviikkoillan ottelu KooKoota vastaan sytyttää hurrikaaniryhmää. Viikonloppuna on edessä kaksi isoa ottelua TPS:aa ja KalPaa vastaan, mikä mahdollisesti jopa pakottaa JYPin kierrättämään kokoonpanoaan.

Paikkaajien määrää ja laatua on testailtu molempien joukkueiden leirissä varsin reippaasti. KooKoon puolella loukkaantumishuolia on vielä enemmän, vaikka Siim Liivikiä ja Eetu Pöystiä odotellaankin kokoonpanoon.

JYP lähteekin otteluun tutuin asein luottaen kovaan riistopelaamiseen, jonka alla KooKoo on ollut läpi kauden haavoittuvainen. Kouvolalaiset ovat onnistuneet keräämään tukun pisteitä nimenomaan ylivoimapelaamisen turvin, mutta nyt kasa ratkaisevia pelaajia on poissa.

Miikka Pitkänen ja Malte Strömwall kuvastavatkin varmasti KooKoon ilmettä keskiviikon ottelussa. Ennakkoluuluttomalla haastamisella JYP on horjutettavissa, jos lataus ei ole kunnossa.

Erikoista

Illan ottelu siirtyi myöhäisempään ajankohtaan isäntien CHL-kiireiden vuoksi, minkä takia JYP pelaa jälleen neljä ottelua viiteen päivään. Ruuhkan keskellä JYP yrittää jatkaa ennätyksellisen pitkää kotivoittojen putkeaan, sillä liigavoittoja on kasassa jo 11.

Yksi illan seuratuimmista hahmoista on varmasti Jake Newton, joka siirtyi KooKoosta JYPiin olympiatauon alla. Newton ei ole vielä onnistunut avaamaan pistetiliään hurrikaaninutussa.

Seuraa Heitä

Antti Suomela #11 | Lausanne

Keskushyökkääjä

Olympiatauon alla liigan pistepörssin kärkipaikan itselleen napannut Suomela on ollut vakuuttavassa vireessä. Lisää tehopisteitä odotetaan.

Sami Tamminen #11 |

Keskushyökkääjä

Tyhjennysmyynnin johdosta KooKoon oma kasvatti nauttii suurempaa roolia kouvolalaisten hyökkäyskalustossa. Pisteitä odotetaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP pesee kasvot kotiyleisönsä edessä
JYP kärsi 6-1-murskatappion tiistaina SaiPaa vastaan, joten joukkueella varmasti riittää näytönhalua kotiyleisön edessä KooKoota vastaan. KooKoo taisteli miehekkäästi Kärppiä vastaan, mutta joutui taipumaan lopulta päätöserässä. JYP on ollut kotonaan kova haaste, sillä sen edellinen kotitappio on joulukuun alusta. JYP on materiaalitaan selkeästi joukkueista kovempi joka osa-alueella. KooKoo kamppailee kovaa, mutta poistuneiden kärkimiesten jättämä aukko hyökkäystehoihin on liian suuri. Jyväskyläläisryhmä pitää pelin hallussaan kotikaukalossa ja kasvattaa peräkkäisten kotivoittojen putken 14 otteluun.
4 5
0 1