Tammikuinen tilliliha avaa JYP-lupaukselle näytön paikan

LIIGA / Ennakko
Sportin maalivahdilta odotetaan akrobaattisia temppuja.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
JYP aloittaa urakkaviikkonsa tiistaina kohtaamalla Sportin kotona. Illan mielenkiintoisin hahmo on liigadebyyttinsä tekevä Samuli Ratinen.

JYP pelasi viime viikolla kaksi ottelua voittaen kotonaan Lukon ja vieraissa TPS:n. Erityisesti TPS-voitto oli kummallinen, sillä pisteet matkasivat Jyväskylään 7−1-voitolla. Tehomiehenä hääri hattutempun iskenyt Joonas Nättinen.

Sportille viime viikko tarjosi kolme ottelua, jotka kartuttivat pistepussia komeasti seitsemällä pisteellä. Vastassa oli toki sarjan häntäpään joukkueita, mutta voitot antoivat varmasti tärkeää itseluottamusta.

Keskinäisissä kohtaamisissa JYP on edellä otteluvoitoin 2−1. Viimeisimmässä kohtaamisessa joulukuun puolessa välissä Sport oli etevämpi, kun vastassa oli väsynyt edellisenä päivänä CHL:aa Tšekeissä pelannut hurrikaaniryhmä.

Kierrätys ja vapautuminen

Neljä peliä viiteen päivään pakottaa JYPin kierrättämään kokoonpanoaan. Tämä avaakin mahdollisuuden Samuli Ratiselle, jonka debyyttiä on odotettu koko kausi. Ratinen on JYPin mittakaavassa poikkeuksellisen lupaava taitohyökkääjä, joka on tällä kaudella nakuttanut Nuorten SM-sarjassa 45 tehopistettä 39 otteluun. 19-vuotias hyökkääjä on pistepörssissä sijalla kahdeksan.

Juonikkaan nuorukaisen panos erityisesti ylivoimapelaamiseen onkin suurennuslasin alle pantava asia. Repertuaarista löytyy sekä koko neliön halkaiseva syöttö että tarkka rannelaukaus. Ketjukoostumuksissa paikka löytyy Juha-Pekka Hytösen ja Ossi Louhivaaran rinnalta.

Sport on menettänyt jo mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Loput kauden otteluista sujuukin kunniasta taistellessa, mutta paineita joukkueella ei juurikaan ole. Vierasjoukkue tuleekin Hippoksella luottamaan väsytystaisteluun, jonka avainteeman on tiivis keskialueen trap.

Tämä korostaa JYPin viisikon yhteisen rytmin löytämisen tärkeyttä, jotta paikat riistoihin aukeaa. Yltiöpäiseen höntyilyyn ei ole varaa, sillä Olavi Vauhkosen ja Markus Nenosen johdolla potentiaalia vastahyökkäyksiin löytyy.

Seuraa Heitä

Markus Nenonen #28 | Oskarshamn

Laitahyökkääjä

Nenonen on kahden maalin päässä omasta ennätyksestään, 18 osumasta. Sopimus loppuu tähän kauteen, joko kutsuu isompi seura?

Tuomas Salmela #51 | Ässät

Puolustaja

Salmela pelasi alkukaudesta pari peliä JYPin takalinjoilla heikoin näytöin, mutta nyt on uusi näytön paikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP tiukoilla Sportin kanssa
JYP ei ole hävinnyt kotonaan lähes kahteen kuukauteen, mikä tekee isännistä entistä selvemmän ennakkosuosikin. Paineettomassa tilassa pelaava Sport on kuitenkin viheliäs vastustaja, mikä näkyy suurena määränä tasaisia pelejä viime ajoilta. JYPin kannalta ottelu kulminoituu alkuun, jossa maalinteossa onnistuminen tekee ottelusta huomattavasti helpommin. Muuten tulee nihkeää.
2 4
1 2