Pudotuspelikevään esimakua tarjolla Oulussa

LIIGA / Ennakko
Antti Kalapudas ja Ville Leskinen ovat tehtailleet pisteitä Kärppien viime peleissä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Raksilassa pelataan lauantai-iltana kovilla panoksilla. Oulun Kärpät jahtaa viimeistä suoraa pudotuspelipaikkaa, jota pitää hallussaan vastustaja Lahden Pelicans.

Pelicansin ja Kärppien kohtaaminen on molemmille joukkueille merkittävä kevään jatkopelejä ajatellen. Pelicans yrittää suojella suoraa jatkopaikkaansa viiden pisteen päässä olevilta Porin Ässiltä. Kärpät on puolestaan neljä pistettä Ässien takana, ja yhdeksän pisteen päässä Pelicansista.

Joukkueet pelasivat edelliset ottelunsa torstaina hyvin erilaisissa merkeissä. Kärpät hävisi hieman yllättäen häntäpään joukkue KooKoolle Kouvolassa. Samalla Pelicans voitti Lahdessa liigajohtaja Tapparan voittolaukauksilla.

Vahvistusten vauhdittamana kevääseen

Molemmat joukkueet nappasivat siirtoikkunan umpeutuessa kovia vahvistuksia. Pelicans hankki riveihinsä NHL:ssä viime kaudet torjuneen Karri Rämön. Maalivahti oli heti torstaina huippuvireessä torjuen 36 laukausta ja johdattaen lahtelaiset voittoon.

Kärpät paikkasi Lasse Kukkosen loukkaantumisen takia kovin kapeaksi jäänyttä puolustusta slovakialaisella KHL-puolustaja Ivan Svarnylla. Lopulta myös hyökkäyspää sai vahvistuksen SaiPassa viimeksi pelanneesta kanadalaisesta Brock Trotterista. Trotter avasi maalitilinsä Kärpissä heti ensimmäisessä pelissään.

Hornankattilassa kiehahtaa

Joukkueiden aiemmat pelit tällä kaudella ovat menneet vierasjoukkueelle 2-1. Maalivahdit Karri Rämö ja Jussi Rynnäs eivät tee maalinteosta ihan helppoa nytkään. Joukkueiden kovatasoiset hyökkääjistöt ovat kuitenkin enimmäkseen terveenä ja peli kulkee koko ajan paremmin. Maaleja on siten odotettavissa aiempia kohtaamisia enemmän.

Joukkueiden parhaat pistemiehet Mika Pyörälä ja Vili Sopanen löytyvät pistepörssin sijoilta kolme ja neljä. Lisäksi Pelicansin Antti Erkinjuntti pitää tilastossa paikkaa kuusi. Pyörälä on jäänyt viidessä viimeisessä pelissä pisteittä. Samassa ajassa Sopanen on tehnyt pisteet 3+4. Kärpillä pistevastuuta ovat kantaneet Antti Kalapudas ja Ville Leskinen. Pelicansin Juhani Tyrväinen on kolmen ottelun maaliputkessa.

Pelin kovat panokset saattavat näkyä varovaisena alkuna. On kuitenkin ihme, jos ottelussa ei nähdä tunteita ja tilanteita ennemmin tai myöhemmin. Ilmassa voi olla jopa hieman playoff-kevään tuoksua, kun Antti Tyrväisen ja Jari Sailion kaltaiset pelaajat pääsevät irti.

Seuraa Heitä

Jari Sailio #41 |

Laitahyökkääjä

Neloskentän puurtaja sytyttää joukkueen ja yleisön omalla asenteellaan.

Antti Tyrväinen #89 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Tunteita herättävä pelaaja voi kääntää pelin kulun pelkällä fyysisyydellään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vahvat hyökkäyskalustot vastakkain
Vastakkain ovat sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluvat hyökkäyskalustot. Kärpät on löytänyt Mika Pyörälän rinnalle ratkaisijoita. SaiPasta hankittu Brock Trotter ja loukkaantuneiden kirjoilta takaisin kokoonpanoon palannut Niklas Olausson ovat nostaneet hyökkäyspelin tasoa ja taustalla John Albert sekä Ville Leskinen ovat harpanneet suurempiin saappaisiin. Pelicans pystyy hyökkäysvoimansa puolesta vastaamaan oululaisten tarjontaan, siitä pitävät huolen Vili Sopasen, Antti Erkinjuntin, Juha Leimun sekä Mikko Kousan tapaiset hyökkäyspään virtuoosit. Suurikaan maalimäärä ei olisi yllätys ottelussa.
3 4
4 5