Savon derbyjä hallinnut Jukurit KalPan vieraana

LIIGA / Ennakko
Kauden viides Savon derby otellaan tällä kertaa Kuopiossa.
Kuva © Petri Lyytikäinen, www.pietusphoto.fi
Jukurit on ollut KalPalle vaikea vastus tällä kaudella. Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet jo neljästi ja mikkeliläiset ovat voittaneet näistä kamppailuista kolme. Helppoa iltaa ei tule nytkään Niiralan kotijoukkueelle.

KalPalle lauantain ottelu on jo viikon kolmas. Tiistaina joukkue voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen kotihallissaan HIFK:n. Torstaina taas kilpipaidat hukkasivat johtonsa Ilvestä vastaan.

KalPan ongelmaksi on viime otteluissa tullut mukaan latauksen puute. Välillä joukkue vaikuttaa olevan todella valmis otteluun, välillä taas tuntuu, että pelaajat eivät ole vielä heränneet kamppailuun. Tiistain HIFK-kamppailussa punanutut painoivat ensimmäisen erän kovaa vauhtia päälle, eikä KalPa saanut peliään ollenkaan käyntiin.

Keskialueen sumputus, aggressiivinen karvaus ylhäältä ja voimakas luistelu ovat ne tekijät, jotka voimakkaimmin uhkaavat KalPan pelitavan onnistumista. Jos vastustaja ottaa näillä aseilla kontrollin pelistä, ei kuopiolaisten syöttöpelin vahvuus pääse esiin ja peli puuroutuu. Hyvällä asenteella ja työnteolla KalPa voi päästä heti pelin alusta kiinni omaan rytmiinsä ja silloin joukkue on usein lähes pysäyttämätön.

Ilves-ottelussa kuopiolaisten pirteimpiä olivat neloskentän hyökkääjät Alexander Ruuttu ja Mikko Nuutinen. Ruuttu on iskenyt maalit viikon molemmissa aiemmissa otteluissa, se tekee erittäin hyvää miehen itseluottamukselle. Maaleja on kertynyt Ruuttun tilille tällä kaudella vasta kolme. 

Vierasjoukkueeksi saapuville Jukureille kilpipaitojen kohtaaminen on viikon toinen ottelu. Torstaina joukkue hävisi Ässille kotihallissaan 1-3. Sitä ennen joukkue hävisi viime lauantaina Pelicansille Lahdessa.

Kahden tappion putkesta huolimatta joukkueen pelilliset esitykset ovat olleet suhteellisen mukiinmeneviä, mutta maalinteon kanssa on edelleen ongelmia. Samoin ylivoima kaipaa kipeästi parantamista.

Ässät-ottelussa joukkueella olisi ollut ensimmäisessä erässä hyvät paikat tehdä maaleja erikoistilanteista, mutta jopa pakkopelin käynnistämisessä oli mikkeliläisillä ongelmia. Lisäksi pelin sisällä tapahtuu virheitä, joista vastustajat ovat yleensä rokottaneet kovalla kädellä.

Kakkospakkiparissa pelaava Keni Karalahti sai kovan tällin torstain ottelussa ja hänen pelaamisensa Kuopiossa on epävarmaa.

Jukureiden saldo tämän kauden KalPa-otteluista on hyvä ja lähtökohdat illan kamppailuun ovat mikkeliläisten osalta hyvät. Pisteitä pitäisi Jukureille alkaa kertyä, sillä muuten kymmenes sija alkaa karata.

Seuraa Heitä

Alexander Ruuttu #82 | Krefeld

Laitahyökkääjä

Teki maalin viikon molemmissa aiemmissa otteluissa ja peli-ilme on näyttänyt hyvältä. Onnistumiset jatkuvat?

Turo Asplund #23 | TUTO

Keskushyökkääjä

Onnistui Ässiä vastaan maalinteossa - edeltävästä osumasta oli jo aikaa. Tuoko vapautuneisuutta kärkisentterin peliin?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jukurit ei käytä yllätysmahdollisuuttaan
Jukurit on ollut vakuuttava kauden keskinäisissä kohtaamisissa, sillä voitot on kirjattu mikkeliläisille 3−1. Joukkueet tuntevatkin toisensa jo hyvin, ja voitot ovat tulleet lähinnä Jukurien kiidon aikana. KalPallakin on ollut omat ongelmansa, mutta pistepurssi karttuu Kuopion lauantai-illassa. Savon derbyn ratkaisee KalPan parempi ylivoimatehokkuus.
3 4
1 2