Alavireiset vastakkain Kuopiossa − joko pudotuspelipaikka karkaa Lukolta?

LIIGA / Ennakko
Löytääkö Janne Keränen maalivireensä ensi kauden joukkuettaan vastaan?
Kuopiossa kaukaloon luistelee kaksi viime aikoina alavireisesti suorittanutta yhdistelmää. KalPa tähyää vielä takaisin kärkikaksikkoon, kun Lukon kiikarissa on horisontissa loittoneva pudotuspelipaikka.

Joukkueet kohtaavat nyt kolmannen kerran kuluvan liigakauden aikana. KalPa on ollut tähän saakka Lukolle vaikea vastus, sillä se on voittanut molemmat aikaisemmat kohtaamiset.

Alavireisyys on ollut pohjoissavolaisten pelillisenä teemana alkuvuodesta. KalPa on voittanut viimeksi kahdesti peräkkäin tammikuun lopulla, toisaalta alkuvuotta on värittänyt myös neljä peräkkäistä tappiota, kaikki joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Viime viikko jatkoi viime aikojen trendiä. Tiistaina KalPa joutui poistumaan kärkikamppailusta Tampereelta tyhjin käsin johdettuaan ottelua Tapparaa vastaan kahdesti maalilla. Maalivahtien torjunnat meni Tapparan Dominik Hrachovinalle peräti 40-13, mutta Tappara punnersi silti takaa rinnalle ja ohi.

Viikonloppuna KalPa pelasi kahdesti. Ensin perjantaina se kukisti kotonaan Jukurit niukasti 1-0, mutta lauantaina oli kyyti kylmää Jyväskylässä: JYP kylvetti savolaisia maalein 5-1.

Eero Kilpeläinen pelasi KalPan maalin suulla viikon jokaisessa kamppailussa. KalPan ykköstorjujan viikko oli kaksijakoinen: mies nappasi Liigan nollapeliennätyksen yksin haltuunsa Jukureita vastaan, mutta epäonnistui muun joukkueen tapaan seuraavana päivänä Jyväskylässä. Viisi päästettyä maalia ja vain 14 torjuntaa ei ennätystorjujaa mairittele.

Lukko saapuu Kuopioon kaksi tappiota viime viikolta niskassaan. Tiistaina Jukurit nujersi Lukon jatkoajan jälkeen Mikkelissä noustuaan ensin kolmesti maalin takaa-ajoasemasta rinnalle.

Lauantaina Satakunnan paikallisessa Ässät Porista ei antanut Lukolle mahdollisuuksia, vaan haki vieraspisteet selvin 1−4-lukemin.

Viime viikon tappiot mutkistivat Lukon pudotuspelitaistoa. Raumalaisryhmä on viimeisestä pudotuspelipaikasta viiden pisteen päässä, mutta vain kaksi pistettä sarjajumbo SaiPaa edellä.

Lukko tarvitseekin kipeästi vieraspisteitä pysyäkseen vielä mukana taistelemassa viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Seuraa Heitä

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Ensi kaudeksi Lukkoon palaavan ykkösketjun laiturin ruuti on ollut läpimärkää viime aikoina: Edellisen kerran mies on onnistunut maalinteossa miltei kuukausi sitten. KalPa kaipaa tehoja avainmiehiltään, sytyttäisikö tuleva työnantaja?

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Koko alkuvuoden noin piste per peli -tahtia tahkonnut kokenut laituri oli elementissään viime viikon Jukurit-ottelussa: Tuloksena kolme tehopistettä. Jatkuuko pistetehtailu myös Kuopiossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa pesee kasvonsa
KalPa hävisi edellisen ottelunsa murskaavasti JYPille, joten isännillä on illan ottelussa kasvojen pesun paikka. Lukko ei ole vielä onnistunut voittamaan KalPaa tällä kaudella, mutta nyt kyseessä ovat ennätystärkeät pisteet. Kova lataus näkyy molempien jukkueiden pelissä, mutta KalPa selviytyy kunniakkaammin. 5-1-tappion jälkeen puolustuspelaaminen on korostunut.
3
0 1