Kuvioitaan hakevat KalPa ja Sport avaavat viikonlopun Niiralassa

LIIGA / Ennakko
KalPa-kapteeni Tommi Jokisella on vielä liigakauden maalitili avaamatta.
Tiistaina 1-0-voiton Jukureista ottanut KalPa saa vastaansa sarjataulukossa pykälän ylempänä olevan Sportin. Kummankin joukkueen uudistuneet pelityylit hakevat vielä linjojaan.

KalPan viime viikko ei mennyt kummoisesti, kun kolmesta pelistä jäi taskuun nolla pistettä. Kuopiolaiset ovat napanneet kahdeksasta jo pelatusta runkosarjaottelusta vain kolme voittoa. Yksi niistä tuli kuluneena tiistaina, kun Mikkelin Jukurit vieraili Niiralassa.

Kilpipaitojen päävalmentaja Sami Kapasen ajama uusi aktiivisempi pelityyli on ollut pelaajien osalta jopa liian aktiivista ja jäällä säntäillään välillä minne sattuu. Turhan usein KalPan hyökkäykset ovat alivoimaisia ja tällöin peli menee puskemiseksi, eikä hyökkäämisen laatu ole tarpeeksi hyvää.
Tästä kertoo myös kuopiolaisten tehtyjen maalien määrä. 11 osumaa kahdeksaan ottelun on Liigan vähiten, yhdessä Jukureiden kanssa.

Kukaan tuskin odottaa Kapasen pelityylin olevan pelkkiä viivelähtöjä, mutta kilpipaitojen pitäisi pyrkiä rytmittämään peliä paremmin ja hyökkäämään viisaammin paremmalla tasapainolla. Jukureita vastaan ottelun toinen erä oli siltä osin parempaa tekemistä.

Kai Kantolan paluu kokoonpanoon oli tiistain ottelun positiivisinta antia. Alkukaudesta vaarallisuutensa osoittanut hyökkääjä jatkoi hyviä otteitaan ja osaa pelata maalinedustalla.

KalPan vieraaksi saapuva Sport on sarjataulukossa pykälän verran ylempänä. Kahdeksasta pelatusta runkosarjan ottelusta sillä on neljä voittoa — näistä kaksi jatkoajan jälkeen. Tiistain ottelussa Vaasassa kotijoukkue sai kaksi pistettä sarjan toiseksi viimeisenä olevalta SaiPalta. Sport oli jo voitossa kiinni, mutta päätöshetkien tasoitus vei ottelun jatkoajalle. Joni Tuulola iski vaasalaisten voittomaalin.

Sport on kuitenkin tehnyt yli kaksi kertaa enemmän maaleja kuin KalPa, mutta myös päästettyjen maalien määrä on sama suhteessa kuopiolaisiin. 34 päästetyllä maalilla vaasalaiset ovat siinä tilastossa omalla kymmenluvullaan verrattuna muihin liigajoukkueisiin.

Maalinteko ei ole Sportilla takunnut, mutta tiistaina SaiPan aktiivinen paineistus tuotti vaikeuksia Sportin avauspelille. Vaasalaisten hyökkäyksiinlähdöt olivat tuossa ottelussa varsin hitaita.

Tiistain kamppailu olikin poikkeus Sportin muuten runsasmaalisiin otteluihin. Mika Järvinen esitti SaiPaa vastaan hyviä otteita Sport-maalilla. KalPa-pelaajien viimeistely ei ole ollut kliinisellä tasolla ja sama tehottomuus voi jatkua, mikäli Järvisen hyvät otteet jatkuvat Niiralan perjantai-illassa.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Palasi tiistaina pelaavaan kokoonpanoon ja osoitti heti vaarallisuutensa, vaikka maalia ei syntynytkään. Joko osuu Sportia vastaan?

Mika Järvinen #38 | Karlskrona

Maalivahti

Pelasi tiistaina hyvän ottelun loppuhetkien tasoitusosumasta huolimatta. Pysäyttääkö KalPa-pelaajien maalintekoyritykset?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportin liito riittää vierasryöstöön
KalPan alkukausi on ollut haasteellinen, vaikka neljän ottelun tappioputki katkesi edellisessä pelissä. Erityisesti viimeistelyn tehokkuudessa on ollut pahoja haasteita, joista Sportin puolella ei ainakaan tasakentällisin ole ollut tietoa. KalPa onnistuu painamaan painopistettä hyvän hyökkäysalueelleen, mutta kaatuu jälleen tehottomuuteen, kun Sport käyttää tylysti paikkansa hyväksi.
1 2
2 3