HIFK:n kolhuja kokenut puolustuskalusto isoon testiin Raumalla

LIIGA / Ennakko
Viimeksi Miro Heiskanen teki maalin.
Perjantai-iltana Raumalla yhteen ottavat Lukko ja HIFK. Molemmat joukkueet ovat pystyneet lepäämään ja harjoittelemaan läpi viikon, koska illan ottelut ovat molemmille joukkueille tämän viikon ensimmäiset. Illan mittelö on mielenkiintoinen, varsinkin taktisesti.

Lukko pelasi viime viikolla kolme peliä, joista saldona oli kuusi pistettä. Viidestä ottelustaan raumalaisjoukkue on voittanut kolme ottelua. Illan ottelu on Lukolle viimeinen ottelu ennen maaottelutaukoa.

HIFK pelasi viime viikolla myös kolme ottelua, joista saldona oli kaksi voittoa. 

Molemmat joukkueet tulevat illan otteluun hyvin levänneenä, koska joukkueet pelasivat viimeksi viime viikon lauantaina.

Joukkueet ovat ottaneet tällä kaudella kerran yhteen, tuolloin HIFK oli kotikaukalossaan vahvempi ottaen voiton lukemin 3—1.

Ratkaisukohdat

Lukko on varmaankin tällä hetkellä Liigan joukkueista monipuolisin, mitä tulee hyökkäyksiinlähtöihin.

Se malttaa kiekotella, se pystyy lähtemään nopeasti, on ristipistoja painottomalle puolelle, jossa hyökkääjä kiitää tuhatta ja sataa. On jätönjättöjä, jotta saadaan vauhtieroja keskialueen ylityksiin. On pitkiä syöttöketjuja. Lukko on iso haaste helsinkiläisille ja sen puolustukselle.

Lukolle tulee kuitenkin edelleen harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä hyökkäyksiinlähdöissään. Tässä on HIFK:n paikka iskeä. Joukkueesta löytyy taitoa ja nopeutta laadukkaisiin vastahyökkäyksiin.

Mikäli helsinkiläisjoukkue uskaltaa vastata Lukon hyökkäyksiinlähtöihin aktiivisella, koko viisikon paineella, pitää sen olla yhtenäistä. Lukko nauttii, jos vastustaja karvaa yhdellä tai kahdella pelaajalla näennäisesti ja myöhässä.

HIFK pyrkii laittamaan keskialueen tukkoon, mikäli sillä ei ole mahdollisuutta aggressiiviseen karvauspelaamiseen.

Keskialueen puolustuspelaaminen ei saa olla kuitenkaan passiivista, paikallaan seisoskelua. Sen pitää olla liikkeessä, muuten tulee kiire.

Tällä viikolla helsinkiläisjoukkue on keskittynyt harjoituksissaan suunnanmuutospelaamiseen ja hyökkäysalueen hyökkäyspelaamiseen. Myös hyökkäyksiinlähdöt ovat olleet teemana.

HIFK:n pelaaminen onkin mennyt eteenpäin, varsinkin hyökkäyksiinlähdöissä. Viime viikolla HPK:ta ja KalPaa vastaan HIFK pääsi hyvin kiekon kanssa rintamana hyökkäysalueelle, ja varsinkin HPK:ta vastaan toisesta aallosta tulleet laukaukset olivat myrkkyä hämeenlinnalaisille.

Lukko pyrkii kääntämään pelin virtausta suotuisaksi itselleen kiekkokontrollilla, HIFK pyrkii kääntämään pelin virtausta suotuisaksi itselleen kiekkokontrollilla. Se kumpi onnistuu tässä paremmin, on vahvoilla kolmeen pisteeseen.

Mielenkiintoista on myös nähdä se, miten HIFK muodostaa puolustajaparinsa. Teemu Eronen ja Juuso Salmi ovat uusimmat nimet loukkaantuneiden listalla. Ennestään listalla olivat jo Joe Finley, Teemu Laakso ja Ville Varakas.

Tämä tuo myös mielenkiintoisen aspektin illan otteluun. Muun muassa Miro Heiskasen rooli kasvaa entisestään, varsinkin kiekollisessa pelaamisessa. 

Seuraa Heitä

Kaapo Kähkönen #31 | New Jersey

Maalivahti

Illan ottelussa ottavat yhteen kaksi tämän sarjan parhaimmistoon kuuluvaa maalivahtia. Kähkönen on kehittynyt entisestään ja ollut hyvä Lukon maalilla.

Atte Engren #53 |

Maalivahti

Engren on raumalaislähtöinen maalivahti, joka on Lukon kasvatti. Paluu vanhaan kotikaupunkiin sytyttää varmasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukko jatkaa vahvan puolustuspelin tiellä
Raumalaiset ovat kuuluneet kauden vakuuttavimpiin kotijoukkueisiin erityisesti vahvan puolustuspelaamisen johdosta. Vanhaan kaavaan tuskin on tulossa muutosta, vaikka HIFK:lla hyökkäysvoimaa riittääkin. Lukko hallinnoi pelivälinettä, ja tätä kautta myös pelin hallinta on isäntien hyppysissä. Tarvittava tulos tulee kärsivällisellä tekemisellä.
3
2 3