Ei kahta ilman kolmatta – Kisapuistossa kuljetaan kohti seitsemättä peliä

LIIGA / Ennakko
SaiPa on noussut kuilun partaalta sarjaan mukaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
SaiPa tilkitsi luukut lähes totaalisesti nöyryyttävän 7-0-tappion jälkeen. Kahden luodin väistämisen myötä sputnikit pääsevät seuraavaksi jahtaamaan sarjan tasoitusta kotiyleisön edessä.

TPS:n kokenut joukkue on hukannut nyt kaksi tilaisuutta sarjan katkaisemiseen. Kaiken kokeneet konkarit eivät vähästä hätkähdä, mutta SaiPan nuoret saavat jokaisen onnistumisen myötä valtavasti itseluottamusta, mikä on omiaan ruokkimaan myös pelaajien taistelutahtoa.

Sarjan kolmas ottelu näytti olevan lopun alkua SaiPalle. Lappeenrantalaisryhmä oli kaikessa mahdollisessa ottavana osapuolena, ja TPS:n vaaralliseksi tiedetty ylivoima näytti heränneen lopullisesti. Kuinka ollakaan, SaiPa on pelannut tämän jälkeen sadan prosentin alivoimaa, ja onnistunut pelaamaan kahden jäähyrikkaan ottelun jälkeen taas kurinalaisemmin.

Jäähypenkin maltillisempaa kuluttamista on auttanut myös aiempaa varmistelevampi pelitapa, jolla on saatu pidettyä TPS pääasiassa poissa kaikkein vaarallisimmilta tekopaikoilta. Laukaisumäärät ovat pyörineet molemmilla seuroilla koko sarjan ajan melko samoissa lukemissa: noin 20-35 kudin tietämillä.

TPS:n vuoro reagoida SaiPan peliliikkeisiin

Pelkästään laukaisutilastoja tuijottamalla eroa aiempiin otteluihin on vaikea nähdä. Pelejä tiiviisti seuranneet kuitenkin tietävät, että keskisektorille ei ole juurikaan ollut asiaa SaiPan voitto-otteluissa. Lisäksi Frans Tuohimaa on ottanut kasan kovia kiekon kaappauksia.

Myöskään sputnikit eivät ole rynnineet TPS:n maalille aivan ensimmäisten pelien tapaan, mutta viimeistely on ollut jälleen riittävän tehokasta. Jatkossa vyöryä saattaa helpottaa viidennen ottelun kesken jättäneen Henrik Tallinderin mahdollinen puuttuminen turkulaisten takalinjoilta.

Maalintekokilpailut eivät missään nimessä olleet SaiPalle ominaisia. Tero Lehterä joukkoineen reagoi tähän viimeisellä mahdollisella hetkellä. Tehdyt hienosäädöt kantavat nyt hedelmää, kenties jopa välieriin, ellei Kalle Kaskisen tiimi puolestaan löydä lääkkeitä SaiPan sotasuunnitelman peittoamiseksi.

Seuraa Heitä

Kim Strömberg #21 |

Keskushyökkääjä

Kahden maalin ilta takana. SaiPan haalariketjun hyökkääjä on väläytellyt urallaan myös aiempina keväinä.

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

Paluun tehnyt kapteeni jäi ketjuineen kahden osuman verran pakkaselle. Kurssin käännökselle ei ole paljon aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kolmas ottelupallo toden sanoo
TPS voitti ottelusarjan kolme ensimmäistä ottelua, joista viimeisimmän selvällä erolla. Samalla joukkueen tekemisestä katosi terävyys etenkin viimeistelystä. Kahden hyökkäyspelin epäonnistumisen jälkeen turkulaiset ovat vetäneet takkinsa visusti kiinni ja pitävät keskittymisensä tässä sarjassa. Vaikka SaiPa kaksi edellistä kamppailua voittikin, TPS on ollut otteluissa hallitsevampi osapuoli. Pidemmän päälle hallinta riittää ottelusarjan katkaisemiseen.
1 2
2 3