Palaako Sport voiton makuun kotihallissakin?

LIIGA / Ennakko
Jonathan Iilahti on pelannut vahvasti viime aikoina.
Ässät vierailee lauantaina Vaasassa haastaakseen voiton makuun päässeen Sportin. Molemmat joukkueet ovat pelanneet ailahtelevasti viime aikoina, mutta Sport palaa takaisin Vaasaan kahden vierasvoiton jälkeen. Ässät hävisi puolestaan Ilvekselle numeroin 2−4, ja porilaisjoukkueella on ollut suuria vaikeuksia joulutauon jälkeen.

Sport aloitti peliviikkonsa tiistaina, kun vaasalaisjoukkue matkusti Lappeenrantaan pelaamaan SaiPaa vastaan. Ottelu venyi voittomaalikilpailuun asti, ja Sport oli lopulta joukkueista vahvempi ja voitti ottelun numeroin 5−4.

Vaasalaisten matka jatkui Mikkeliin Jukureita vastaan. Sport pystyi pitämään johdonsa ottelun loppuun asti, ja ottelun voittomaaliksi merkittiin Olavi Vauhkosen osuma. Sport voitti ottelun numeroin 4−3.

Sportilla on kuitenkin ollut vaikeuksia kotihallissaan joulutauon jälkeen, sillä edellinen kotivoitto tuli puolustavaa mestaria Tapparaa vastaan joulukuun 15. päivä. Ässilläkin on ollut omat vaikeutensa, sillä joukkue saalistanut tauon jälkeen vain kolme voittoa 11 pelistä.

Porilaisilla on ollut varsin hiljainen viikko, kun viimeisin ottelu oli tasan viikko sitten Tampereella Ilvestä vastaan. Tasainen kamppailu päättyi kuitenkin tupsukorvien voittoon numeroin 4−2. 

Jatkaako Iilahti Sportin maalissa?

Jonathan Iilahti on viime aikoina saanut paljon torjuntavastuuta, vaikka Mika Järvinen palasi loukkaantumisestaan. Järvinen aloitti Sportin maalissa Jukureita vastaan, mutta yhden päästetyn maalin jälkeen Iilahti luisteli maaliin Järvisen tilalle. 

Iilahdella oli alussa hankalaa, mutta maalivahti on nyt löytänyt hyvän vireen. Iilahti torjuikin Sportin maalissa molemmissa vierasvoitoissa tällä viikolla.

Tilastopoiminta

Jesperi Kotkaniemi on kolmen ottelun pisteputkessa, ja nuori hyökkääjä on niissä saalistanut tehot 1+3. 17-vuotias hyökkääjä on tällä kaudella kaiken kaikkiaan tehnyt kahdeksan maalia ja 14 syöttöpistettä.

Seuraa Heitä

Erik Riska #13 |

Laitahyökkääjä

Saalistanut yhteensä viisi syöttöpistettä kahdessa edellisessä ottelussa.

Jesperi Kotkaniemi #82 | Carolina

Keskushyökkääjä

Kolmen ottelun pisteputkessa.

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Kotkaniemen tavoin kolmen ottelun pisteputkessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässien punainen lanka hukassa
Ässillä on viimeisestä yhdestätoista ottelusta vain yksi täyden pistepotin voitto sekä yksi voitto varsinaisen peliajan jälkeen. Joukkue on kokenut runsaasti muutoksia viime viikkoina. Nippu kesken kauden tulleita uusia pelaajia sekä uusi päävalmentaja, eikä palaset sovi vielä yhteen. Sport on kahdessa viime ottelussaan päässyt voittamisen makuun, joten henki on varmasti vierailijoita korkeammalla. Myös Sportilla on tapahtunut muutoksia, mutta huomattavasti pienempiä, kuin porilaisilla.
3 4
2 3