Turku ja Tampere vertailussa − Liigan kakkospaikka panoksena Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Juhliiko Tampereella kotijoukkue, vai onko TPS:llä omat hunajat mukanaan?
Kuva © Arno Hämäläinen
Tampereen Hakametsässä nähdään perjantaina mielenkiintoinen Liigan kärkipään kamppailu, kun kovassa myötätuulessa viimeisen kuukauden ajan purjehtinut Tappara saa vastaansa TPS:n. Joukkueet löytyvät Liigan sarjataulukosta sijoilta kaksi ja kolme. Lisäväriä otteluun tuonee myös TPS:n uusin hankinta, fyysinen puolustaja Mark Fraser.

Tapparan kymmenen ottelun voittoputki päättyi tiistaina Oulussa, kun sarjan kärkikamppailussa Kärpät oli parempi lukemin 3−1. Tappiosta huolimatta Tapparan peli on ollut jo pidemmän aikaa todella hyvin uomissaan.

TPS puolestaan voitti tiistaina toisen tamperelaisjoukkueen Ilveksen kotonaan 4−1. Voitto oli turkulaisille vasta toinen viimeiseen seitsemään otteluun.

Joukkueiden alkukaudet ovatkin olleet lähes toistensa vastakohtia. Hallitsevan mestarin alkukausi sujui nihkeästi ennen kuin kirvesrintojen koneet käynnistyivät kunnolla. TPS puolestaan otti pisteitä kolmestatoista ensimmäisestä ottelustaan, mutta viime aikojen otteet ovat olleet hiukan mollivoittoisia.

On kuitenkin turhaa asetella turkulaisille kriisijoukkueen viittaa. Sijoitus sarjataulukossa on tukevasti kolmantena, vain pisteen Tapparan perässä.

TPS:n joukkueesta puhuttaessa on tuotu monesti esille kokemus, jota siltä kieltämättä löytyy. Edelleen turkulaisten kantavina voimina voidaan pitää joukkueen kokenutta kaartia, Tomi Kallio, Eric Perrin ja Henrik Tallinder etunenässä.

Turkulaisilta kuitenkin löytyy joukkueesta myös riittävästi nuoruuden intoa ja nälkää. Hyökkäyksessä tällaisia pelaajia ovat esimerkiksi Patrik Virta ja Petrus Palmu. Puolustuksessa kirkkaimpana timanttina kimaltelee huippulahjakas Olli Juolevi.

Tappara on kauden edetessä pelannut koko ajan paremmin. Tällä hetkellä joukkue näyttääkin juuri niin kovalta kuin sitä kauden alla ennustettiin. Meneillään oleva viikko on kuitenkin hyvä tason mittari tamperelaisille, kun joukkue matkaa vielä lauantaina Helsinkiin nousukuntoisen HIFK:n vieraaksi.

Kaikkiaan Tapparan peli on ollut varsin tasapainossa kohta parin kuukauden verran. Puolustus on rautaa, viimeisinä lukkoina Dominik Hrachovina ja Christian Heljanko. Hyökkäyksestäkin löytyy niin paljon laatua, ettei Niko Ojamäen tai Tomas Záborskýn tehottomuuskaan haittaa.

TPS:n sairastuvalla aikaa viettävät vielä tämän viikon ajan Jonne Virtanen ja joukkueen sisäisessä pistepörssissä toisena oleva Jasper Lindsten. Erik Nyströmin tilannetta seurataan päivä kerrallaan. Kotijoukkue Tapparalta loukkaantuneeksi on merkattu puolustaja Veli-Matti Vittasmäki

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa joukkueiden välillä TPS murskasi Tapparan lukemin 6−2. Tämä tosin tapahtui Liigan toisella kierroksella, ja paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa tuon kohtaamisen jälkeen.

Kaiken kokenut Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi on saanut joukkueensa kovaan liitoon kaukalossa, mutta TPS:n tulokasvalmentaja Kalle Kaskinen ei ole tällä kaudella jäänyt kollegansa varjoon.

Ottelu kuitenkin ratkeaa kaukalossa, missä TPS:n fyysisemmät pelaajat Ilkka Pikkaraisen ja Mark Fraserin johdolla pyrkivät tekemään Tapparan elon epämukavaksi.

Seuraa Heitä

Aleksi Salonen #9 |

Puolustaja

Kantoi jopa joukkueen kultakypärää hetken ajan alkukaudella. Viime aikoina aloittanut seiskapakkina. Vittasmäen loukkaantumisen myötä tiedossa enemmän vastuuta.

Mark Fraser #2 |

Puolustaja

TPS hankki kovuutta ja kokemusta omaan päähän Mark Fraserin muodossa. Pelasi ensimmäisen ottelunsa tiistaina Ilvestä vastaan. Miten koko uransa Pohjois-Amerikassa pelannut puolustaja sopeutuu ison kaukalon vauhtiin?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Puolustuspään rikkonaisuus TPS:n kohtalona
Vaikka Tappara hävisikin edellisen ottelunsa Kärpille, joukkueen iskukyky on tällä hetkellä loistava. Myös TPS:n hyökkäyspelaaminen on ollut hyvällä mallilla Ilari Filppulan palattua kokoonpanoon, mutta puolustuspäässä on sattunut ikäviä lapsuksia. Näihin Tappara iskee armottomasti napaten voiton viimeistään ylitöiden kautta.
4
3 4