Ässät juhli 50-vuotista taivaltaan voittamalla HIFK:n

LIIGA / Raportti
Maksim Matushkin (2+0) oli jälleen tehokas ylivoimalla.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Seurahistoriansa ensimmäisessä ottelussa 50 vuotta sitten Ässät kukisti HIFK:n 7-3-lukemin. Lauantain juhlaottelu ei tarjonnut samanlaista maalikarkeloa, mutta vauhtia ja jännitystä senkin edestä.

Ässät tuli avauserään hyvällä otteella, mutta HIFK oli tyly juhlavieras onnistuen tehokkaasti maalinteossa. Vaikka porilaiset näennäisesti hallitsivat kenttätapahtumia, helsinkiläiset kuitenkin veivät erän 0-2-lukemin Joonas Raskin ja Jarkko Malisen maaleilla.

− Ottelun alku oli tasainen, mutta HIFK oli paikoissaan tehokas. Vellun (Veli-Pekka Ketola) juhlapuhe ottelun alla toi melkein tipan linssiin, ja avauserässä pelkäsin, tuleeko tänään tippa linssiin muutenkin, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kommentoi.

Ensimmäisessä erässä nähtiin myös muutama kolhu, kun ensin Ässien Niklas Appelgren poistui pukusuojaan kättään pidellen, ja hetken kuluttua HIFK:n Vili Sopanen sai iskun kasvoihin joukkuetoverinsa mailasta. Sopanen lähti Appelgrenin tavoin pukuhuoneen puolelle paikkailtavaksi.

Toiseen erään porilaiset tulivat sähäkästi, sillä vain reilun minuutin pelin jälkeen Jesperi Kotkaniemi teki kavennusmaalin jälleen mainiosti pelanneen Antoine Laganièren ja Juho Tommilan esityön jälkeen.

Ässien illan sankariksi nousi kuitenkin Maksim Matushkin. Puolustaja onnistui ensin ylivoimalla maalinteossa, ja erän loppupuolella Matushkin viimeisteli illan toisen osumansa, joka jäi samalla ottelun voittomaaliksi.

− Ässät teki tänään omalla ylivoimallaan maalin, me taas emme tehneet, joten siinä tuli ratkaisu, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi.

Porilaisten huoltojoukot joutuivat ottelussa koville, sillä toisessa erässä kolhut jatkuivat: Ben Blood sai kiekon kasvoihinsa ja poistui tuskaisena pukusuojaan. Puolustaja ei palannut enää peliin mukaan.

Päätöserä mentiinkin vahvasti HIFK:n komennossa, mutta helsinkiläisten tasoitus jäi syntymättä osittain Ässien hyvän maalivahtipelin ja osittain huonon onnenkin takia.

− Kolmas erä oli melkoista puolustustaistelua. Taktisesti emme onnistuneet, mutta tänään taistelu, uhrautuminen ja hyvä maalivahti toivat pisteet meille, Aho kommentoi.

- Emme olleet tänään Ässiä huonompi kuin numeroissa, joten vähän katkera tappio meille, sanaili Selin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo