Ässiltä näyttävä nousu voittoon - Salmio liekehti

LIIGA / Raportti
Ässien kultakypärä Maksim Matushkin namutteli Lukkoa vastaan tehot 1+1.
Kuva © Jussi Puuri
Lukon kahden maalin johto ei riittänyt paikalliskamppailussa lopulta mihinkään, kun Ässät sai kotihallissaan hurmoksen päälle. Mikko Salmio johdatti kahdella maalillaan kotijoukkueen lopulta 4−2-voittoon.

Tunnelma oli kohdallaan, kun Ässät ja Lukko kohtasivat kauden kolmannessa paikallisottelussa. Ässät aloitti vahvasti, kuten yleensäkin kotiotteluissaan, mutta nyt tekemisessä oli vielä rahtunen ekstraa.

Tehokas karvauspeli tuotti kotijoukkueelle lukuisia hyviä maalitilanteita, mutta Lukon maalivahti Kaapo Kähkönen venyi avauserässä useampaankin huipputorjuntaan.

Ässien hyvästä alusta huolimatta Lukko oli osapuoli, joka ottelun maalinteon aloitti. Roni Seväsen kauden avausmaali syntyi maalin edestä komealla rannelaukauksella avauserän puolivälissä.

Samassa ajassa Ben Blood lensi suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta, kun hän taklasi Sevästä heti kiekon irrottua lavasta. Taklaus ei näyttänyt osuvan suoraan päähän, mutta ylävartaloon tullut kontakti sai Seväsen pään retkahtamaan voimakkaasti, eikä hän enää pelannut ottelussa.

Ässiltä nähtiin loistavaa alivoimapelaamista ja varmoja purkuja päätyyn. Bloodin viisiminuuttinen ei ollut padalle paha paikka.

Salmion show

Avauserässä nähty hyvä alivoimapelaaminen katosi hetkeksi, kun Lukko rokotti alivoimalla toisen erän alussa. Heikki Liedes pelattiin läpiajoon, mutta laukaus karkasi selvästi yli maalin. Lukko-hyökkääjä ei kuitenkaan luovuttanut, vaan karvasi kiekon laidasta uudelleen itselleen, ajoi maalille ja laukoi vierailijat kahden maalin johtoon.

Ässät tarvitsi kuitenkin vain reilut kuusi minuuttia muuttaakseen tappioaseman johdoksi.

Ensin Mikko Salmio iski Matti Kuparisen syötöstä kiekon Kähkösen kainalosta maaliin ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Salmio viimeisteli illan toisen osumansa, tällä kertaa Philip McRaen tarjoilusta.

Ässien lanseeraama kotiotteluteema Iso. Paha. Mäki. sopi tällä kertaa osuvasti Salmioon, kun isokokoinen hyökkääjä pelasi kuin hurmiossa.

Lukko oli jähmettynyt kahdesta pikamaalista ja Jesperi Kotkaniemi näki tilaisuuden käyttää tilannetta hyväkseen. 17-vuotias lupaus suojasi kiekkoa Lukon puolustuspäässä taidokkaasti pitkän pätkän, eikä hätkähtänyt puolustajien kovistakaan estely-yrityksistä.

Tyylikkään sooloilun päätti siniviivalle annettu tarkka syöttö, josta Maksim Matushkin laukoi kiekon vastustamattomasti aivan maalin yläkulmaan.

− Väänsimme eilen loppuun asti voitosta, ja niin teimme tänäänkin. Toisen erän alussa ei ollut hädän päivää, mutta sitten tuli yksi lapsellinen maali omiin, ja sen jälkeen alivoimalla pelatessa toinen heti perään, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertasi vierailijoiden heikkoa hetkeä.

Päätöserässä hyvä intensiteetti jatkui, vaikkakin vain asteittain. Kotijoukkue piti ohjat käsissään, eikä päästänyt raumalaisia turhan hyville maalipaikoille.

− Tuo on tyylikäs tapa, että ottelussa virheitä tehneet pelaajat kuittaavat ne myöhemmässä vaiheessa pois maalien muodossa. Olen tyytyväinen siihen, miten tulimme illan otteluun ja olimme myös viisaita loppuun asti, ässävalmentaja Jyrki Aho sanaili.

Kotijoukkue iski vielä kertaalleen ylivoimalla, kun McRae ohjasi Matushkinin siniviivapommin verkkoon vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Osuma sinetöi Ässien voitollisen iltaman.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo