HIFK kesti Ässien paineistuksen: "Pelihän oli sekavan oloinen"

LIIGA / Raportti
Erik Thorell teki ratkaisevan maalin voittomaalikilpailussa.
Kuva © Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net
Tiistai-illan kohtaamisessa HIFK ja Ässät tarjosivat vauhdikkaan jännitysnäytelmän. Kovan taistelun jälkeen ratkaisua jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta. Lopulta HIFK otti voiton lukemin 4−3.

Ässät oli tullut Helsinkiin tavoitteena paineistaa HIFK:n ahtaalle. Tässä se myös onnistui läpi ottelun, mutta HIFK kesti kuitenkin tämän. 

− Pelihän oli sekavan oloinen meidän näkövinkkelistä. Ässät oli erittäin vaarallinen, kova kamppailemaan ja vahva maalinedustoilla, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erän alku oli varsin suunnanmuutospainotteista pelaamista. Molemmat joukkueet käänsivät peliä nopeasti heti kiekonriiston jälkeen. Muun muassa HIFK:n Niklas Nordgren pääsi heti erän alussa puolittaiseen läpiajoon, mutta nuori lupaus ei päässyt tolppaa lähemmäksi maalia.

HIFK pyrki vastaamaan Ässien kovaan paineistuspelaamiseen kiekkokontrollilla ja pelin rytmittämisellä, mutta tässä oli hieman ongelmia. Ässien korkea trap ja hyökkäysalueen tiivis viiden miehen paineistuspelaaminen tuotti HIFK:lle kiireen tuntua ja kiekonmenetyksiä. Näistä Ässät pääsi iskemään vastaan, mutta HIFK:n Atte Engren torjui nämä yritykset varmasti.

− Meillä oli viiveitä kiekollisessa pelaamisessa. Emme päässeet oikein rytmittämään sillä tavalla, miten olisimme halunneet, Selin harmitteli.

HIFK oli joukkueista ensimmäinen, joka teki ottelussa maalin. Vili Sopanen katkaisi Ässät-pelaajan syötön siniviivalla ja syötti maalin eteen Jarkko Maliselle, joka ei paikastaan erehtynyt.

Maalin jälkeen HIFK ehkä hieman passivoitui. Ässät pääsikin tasoihin pari minuuttia Malisen maalin jälkeen, kun Jarno Kärki viimeisteli tasoitusosuman. HIFK:lla oli läpi erän vaikeuksia merkkauspelaamisessaan, minkä ansiosta Ässillä oli erän laadukkaimmat maalipaikat.

Maaleja, ei maaleja, joten jatkoille

Toisen erän alku oli Ässien. Porilaisjoukkue sai luotua painetta HIFK:n päätyyn ja lopulta se palkittiin, kun Jesperi Kotkaniemi vei vierasjoukkueen maalin johtoon. Maalin jälkeen HIFK:n Juha Jääskä aiheutti Ässille kaksi jäähyä.

Molempien ylivoimiensa aikana HIFK tekikin maalit. Ensin joukkueen kapteeni Lennart Petrell toi joukkueensa tasoihin. Seuraavalla ylivoimalla Oliwer Kaski vei HIFK:n 3−2-johtoon. 

Maalien jälkeen ottelussa nähtiin hieman aiempaa seesteisempi vaihe. HIFK pyrki rytmittämään peliä, mihin Ässät vastasi kovalla painestuspelaamisella. Laadukkaita maalipaikkoja ei tämän takia oikein nähty.

Lopulta erän lopussa Ässät syötteli hyökkäysalueella HIFK:n viisikon rikki, minkä päätteeksi maalin kulmalta Kärki toi vierasjoukkueen tasoihin.

Kolmas erä jatkoi samalla linjalla muun ottelun kanssa. Kiekko liikkui päästä päähän, ja tämän takia ottelun kuva erässä oli varsin sekava. Kaikista lähimpänä maalia erän alussa oli Kärki, joka pääsi yrittämään hattutempun tekoa, mutta Engren torjui tämän yrityksen.

Erän puolivälin korvilla HIFK pääsi yrittämään ratkaisumaalia ylivoimalla, mutta muutamista laadukkaista maalipaikoista huolimatta osumaa ei nähty. 

Vielä erän loppuvaiheilla Vili Sopasella oli paikka naulata voitto HIFK:lle, mutta Ässien maalilla torjunut Andres Bernand ei suostunut antautumaan. Lopulta ratkaisua haettiin jatkoajankin jälkeen voittomaalikilpailusta.

HIFK oli hävinnyt tällä kaudella neljä kertaa voittomaalikilpailussa, jossa se ei ollut tehnyt yhtään maalia. Ässiä vastaan Nordgren ja Erik Thorell onnistuivat, joten HIFK otti voiton lukemin 4−3.

− Pokka piti loppuun asti. Ensimmäinen voittomaalikilpailun voitto oli meille tosi tärkeä, Selin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo