HIFK viime hetken maalilla voittoon - Illan puhutuin tilanne nähtiin päätöserässä

Juha-Pekka Haataja teki illan ottelussa kaksi maalia. (Arkistokuva)
Keskiviikkoiltana HIFK sai vieraakseen Ilveksen. Ottelusta muodostui jännittävä näytös, jonka hallitsevampi osapuoli oli Ilves. Tästä huolimatta HIFK otti voiton viime hetken maalilla lukemin 4−3.

Illan puhutuin tilanne nähtiin kolmannen erä puolivälin jälkeen, kun Miro Heiskanen ja Juuso Pulli menivät kilpaa päätykiekon perään. Matkalla Pulli teki hieman oudon liikkeen, jonka Heiskanen pyrki väistämään ja jonka myötä hän menetti tasapainonsa ja liukui kovaa laitaan. Tilanteesta ei jäähyä tuomittu, ja HIFK:n vaihtoaitio oli varsin tuohtunut.

Ensimmäinen erä oli varsin tasainen. Ilves oli valmistautunut hyvin otteluun ja sai keskialueen tiiviillä puolustuspelaamisella HIFK:n hyökkäysalueelle menemisen hankalaksi.

Vierasjoukkue sai keskialueella riistoja, ja kun paikka siihen oli, paineisti Ilves ylhäältä asti kiekolliseen pelaajaan. Ilves pystyi luomaan hyvän määrän laadukkaita maalipaikkoja niin riistojen kautta kuin myös suorista hyökkäyksistä.

HIFK meni kuitenkin erän lopulla johtoon, kun Juha-Pekka Haataja laittoi kiekon maalin edestä ohi Ilveksen maalilla torjuneen Riku Heleniuksen. Vaikka kiekollinen pelaaminen kotijoukkueella ei ollut kovin laadukasta, pystyi se luomaan silti maalipaikkoja suoristakin hyökkäyksistä.

Toinen erä oli Ilvekseltä ehkä jopa ensimmäistä parempi. Se loi laadukkaita maalipaikkoja läpi erän ja varsinkin ylivoima oli vaarallista.

Toisen ylivoimansa aikana vierasjoukkue tulikin tasoihin, kun Eemeli Suomi tasoitti ottelun maalin edestä. Läpi erän Ilves pääsi varsin helposti hyökkäysalueelle kiekon kanssa, joten se pystyi suorista hyökkäyksistä luomaan tukun maalipaikkoja.

− Oli tavallaan kaksi peliä. 40 minuutin peli, missä Ilves oli selkeästi nopeampi, terävämpi ja nälkäisempi. Atte Engren antoi vielä mahdollisuuden toiseen peliin, mikä oli tämä kolmas erä ja 20-minuttinen, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin mietti.

HIFK:n samat ongelmat jatkuivat toisessa erässä. Kotijoukkue ei pystynyt luomaan sille ominaisia pitkiä hyökkäyksiä, joten kiekollinen ote oli Ilveksellä. Ilves puolusti omalla puolustusalueella tiiviisti, eikä keskustassa ollut tilaa.

Kolmannessa rinnalle ja ohi

Kolmannessa erässä riitti tapahtumia. Heti minuutin pelatun jälkeen Haataja vei HIFK:n 2—1-johtoon. Tästä muutama minuutti eteenpäin ja Ilveksen Juhani Tamminen toi vierasjoukkueen tasoihin.

Maalista Ilves sai virtaa ja HIFK:n jälleen ahtaalle. Palkinto tuli, kun Suomi illan toisella maalillaan vei vierasjoukkueen johtoon. Maalin jälkeen HIFK:n pelaajista oli hieman nähtävillä turhautumisen merkkejä, koska Ilves puolusti tiiviisti ja sitoutuneesti.

Viimeisen viiden minuutin aikana HIFK tuli tasoihin ja ohi. Ensin Heiskanen toi kotijoukkueen tasoihin suoran hyökkäyksen päätteeksi. Vielä viimeisellä minuutilla Ryan O'Connor ratkaisi ottelun tekemällä loppulukemiksi 4—3.

− Positiivinen päätös, ja se on totta kai hienoa. Olemme oppineet voittamaan tässä matkan varrella. Paljon jätti kysymysmerkkejä tuohon meidän pelin aloittamiseen ja sen läpiviemiseen, Ilves pelasi kuitenkin hemmetin hyvin, Selin päätti.