HIFK menetti kolmen maalin johdon ja hävisi: "Sattui klassinen ulospuhallus"

Micke-Max Åsten teki kotijoukkueen toisen maalin.
Lauantai-iltana Helsingissä kohtasivat HIFK ja JYP. Ottelusta muodostui hieman samantapainen kuin joukkueiden edellinen kohtaaminen päivää aikaisemmin. HIFK meni jo kolmen maalin johtoon, mutta niin vain JYP tuli vielä tasoihin ja teki voittomaalin jatkoajalla. Loppulukemat oli lopulta 4-3.

HIFK oli selkeästi paremmin valmistautunut kamppailupelaamiseen illan ottelussa kuin edellisessä ottelussa Jyväskylässä. Helsinkiläisseura sai heti erän alkuun pari jykevää taklausta taklattua JYPin puolustajiin ja tätä myöten hengen päälle.

HIFK sai ajoittain aktiivisen karvaus- ja taklauspelaamisensa ansiosta riistoja hyökkäysalueella. JYP sai myös aktiivisen karvauspelaamisen ansiosta kotijoukkueen avauspelaamisen sakkaamaan. Tämä näkyi siirtokiekkoina keskialueelle ja vauhdin hakemisena uudelleen omalta alueelta.

Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa mennä johtoon erän aikana, mutta niin HIFK:n maalilla torjunut Atte Engren kuin JYPin maalilla pelannut Eetu Laurikainen ottivat isoja torjuntoja puolustuksen avustuksella.

Toisessa erässä HIFK lisäsi kierroksia

Toisen erän ensimmäinen kymmenen minuuttia oli HIFK:lta vahva. Ensin Juha-Pekka Haataja vei kotijoukkueen 1—0-johtoon. Tästä pari minuuttia ja Micke-Max Åsten tuplasi johdon. Vielä ennen erän puoltaväliä, Teemu Eronen laukoi kotijoukkueen jo 3—0-johtoon. Erosen maalin jälkeen JYP otti aikalisän.

Maalien jälkeen hallinta pysyi HIFK:lla. Helsinkiläisseura sai luotua vaarallisia maalipaikkoja vieraiden maalille rohkeamman hyökkäyspelaamisen ansiosta. JYP hieman lamaantui nopeasti tulleiden maalien takia. Tämä sai joukkueen näyttämään hitaammalta kuin HIFK.

− 40- minuuttia pääsääntöisesti hienoa ja laadukasta taistelua joukkueelta, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui joukkueensa kahta ensimmäistä erää.

Erän lopussa JYP sai sytytettyä toivonkipinän ottelun voittamisen suhteen, kun Juuso Puustinen rankaisi vanhaa seuraansa vastaan. Kokonaisuudessaan toinen erä oli HIFK:n. Heidän kiekollinen pelaaminen oli laadukkaampaa ja rohkeampaa kuin JYPin vastaava. Puolustuspelaaminenkin oli tiivimpää ja jämäkämpää.

Kolmanteen erään HIFK tuli hieman sukkasillaan. Joukkue viljeli paljon siirtokiekkoja keskialueelle, pitkiä kiekkoja ja hävisi kaksinkamppailuja. Selin otti heti erän alussa tämän myötä aikalisän, mutta tämä ei auttanut katkaisemaan negatiivista kierrettä.

− Näytti siltä, että mitä tuleman pitää, mutta ei saatu valitettavasti sitä poikki. Ensimmäiset vaihdot olivat sennäköisiä, että ei ole sama joukkue millä menimme koppiin, Selin harmitteli.

JYP tulikin melkein heti aikalisän jälkeen maalin päähän, kun Ossi Ikonen laukoi siniviivalta kiekon maaliin. Maalin jälkeen HIFK oli suurenevissa määrin purjeissa, kun JYP sai isomman vaihteen silmään.

Helsinkiläisseura joutui viljelemään koko ajan enemmän ja enemmän siirtokiekkoja keskialueelle, eikä punapaidat saanut organisoituja hyökkäyksiä aikaan. Muutaman maalipaikan joukkue sai luotua, mutta Laurikainen JYPin maalissa otti tärkeitä torjuntoja.

− Tapahtui klassinen ulospuhallus. Kolmas erä olikin sitten ihan toisenlainen. Ei niinkään pelillinen vaan mentaalipuolella ote hävisi kokonaan siitä ja JYP pääsi mylläämää mielin määrin, Selin mietti.

Paineen kasvaessa myös virheet kasvoivat. HIFK:n puolustajille tuli avauspelaamisessa isoja kiekollisia virheitä, joista JYP meinasi päästä tekemään tasoitusmaalin. Lopulta Robert Rooba toi hurrikaanipaidat erän lopussa tasoihin ja pakotti ottelun jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli hyvät maalipaikat voittomaalin tekemiseen. Lopulta Mikko Kalteva ratkaisi ottelun JYPille.