HIFK ei pystynyt murtamaan KalPan puolustusmuuria: "Olimme hitaampi joukkue"

Juha-Pekka Haataja teki HIFK:n toisen maalin. (Arkistokuva)
Keskiviikko-iltana HIFK sai vieraakseen KalPan. Kotijoukkue tuli otteluun hieman vajavaisella latauksella, mikä näkyi pitkin ottelua. KalPa oli parempi joukkue ja otti voiton lukemin 3−2.

Kuopiolaisjoukkue oli tullut Helsinkiin suunnitelmalla, jolla laitetaan keskialue ja omalla puolustusalueella keskusta tukkoon. HIFK:lla oli vaikeuksia päästä KalPan keskialueen trapista läpi organisoidusti ja joutui heittämään varsin paljon päätykiekkoja ja laukomaan enimmäkseen laidoilta.

− Epämukavuusalueelle olisi tänään pitänyt mennä enemmän, jotta olisimme päässeet KalPan selustaan ja pelaamaan kohti maalia, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli ottelun jälkeen.

KalPa meni johtoon ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Alexander Ruuttu teki maalin. Maalin jälkeen KalPa sai tiukemman otteen pelistä ja sai luotua muutamia maalipaikkoja. Palkinto tuli lopulta, kun Ruuttu vei illan toisella maalillaan KalPan 2—0-johtoon.

− 0—1-maalista KalPa sai aika paljon buustia ja vei peliä, Selin totesi.

− Hävisimme tämän pelin tavallaan ensimmäisessä erässä, hän jatkoi.

Maalien jälkeen HIFK oli ihmeissään. Selin otti aikalisänkin, jolla pyrki herättelemään joukkuettaan. Aikalisä auttoi hieman, ja erän loppua kohti HIFK sai riistoja hyökkäysalueella, mutta laadukkaat maalipaikat loistivat poissaoloillaan. HIFK:lla oli läpi erän vaikeuksia murtautua kiekollisena maalin eteen.

HIFK tuli lähelle, mutta ei päässyt rinnalle

Toinen erä oli hienokseltaan HIFK:n. Sen hyökkäyksiinlähdöt olivat hieman paremmin organisoitu kuin ensimmäisessä erässä, jolloin se pääsi paremmin kiekollisena hyökkäysalueelle. HIFK pystyi myös luomaan laadukkaampia maalipaikkkoja kuin ensimmäisessä erässä.

KalPa kuitenkin pelasi erän alkuminuutit varsin hyvin. Se pystyi tulemaan kiekollisena hyökkäysalueelle ja paineisti hieman korkeammalta, mutta laadukkaita maalipaikkoja ei syntynyt montaa kappaletta. HIFK oli pulassa omalla puolustusalueella toisen erän alkuminuutit, mutta erän loppua kohti helsinkiläisjoukkue paransi myös puolustuspelaamistaan.

Erä kääntyi lopullisesti HIFK:lle, kun Mika Partanen toi kotijoukkueen maalin päähän ylivoimalla suoran hyökkäyksen päätteeksi. Maalin jälkeen HIFK pyrki ottamaan ottelun haltuunsa fyysisyydellä. Se sai riistoja korkean paineistuksen ja taklausten avulla. Maaleja ei kuitenkaan tämän enempää erässä nähty.

HIFK tuli kolmanteen erään vahvasti ja sai paineen KalPan puolustusalueelle. Tästä huolimatta KalPa meni kahden maalin johtoon Juuso Könösen maalilla. Maali oli Könösen uran ensimmäinen Liiga-maali.

Maalin jälkeen HIFK sai hienoisen otteen ottelusta. Se sai kiekolliseen pelaamiseensa laatua, jolloin se pystyi pidentämään hyökkäyksiään hyökkäysalueella. Tämän ansiosta kotijoukkue pystyi myös luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Paine lopulta tuotti tulosta, kun Juha-Pekka Haataja toi HIFK:n maalin päähän.

Vielä ottelun loppuhetkillä HIFK sai luotua painetta, mutta Niko Hovisen johdolla KalPa piti luukut kiinni. Näin ollen KalPa otti voiton lukemin 3—2.

− KalPa oli yritteliäämpi, nopeampi ja teki hyviin paikkoihin maalinsa. Meillä oli tänään intohimon puute, Selin mietti.

− Olimme hitaampi joukkue tänään, hän päätti.