Oman koiran puraisu Helsingissä vei voiton Raumalle

LIIGA / Raportti
Kaapo Kähkönen oli keskiviikkona ohittamaton.
Helsingissä yhden maalin ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu. Erikoistilannepelaaminenkin puolin ja toisin oli perin ponnetonta. Kevin Lankinen antautui lopulta jatkoajalla HIFK-kasvatti Teemu Ramstedtille.

Ottelu alkoi tunnustelevissa merkeissä kummankaan saamatta aikaan varsinaisia vaaranpaikkoja. Erän ylitettyä puolivälin tempo lisääntyi ja Lukko löi painetta kotijoukkueen päätyyn. Hyvä pyörittely tuotti laadukkaita laukauksia, mutta Kevin Lankinen HIFK-maalilla oli ohittamaton.

HIFK sai mahdollisuuden mennä johtoon ylivoimalla, kun Juho Keränen komennettiin istumaan rangaistusta huitomisesta. Ruletti pyöri mallikkaasti, mutta tulosta ei tullut. Pian tämän jälkeen Lukon ensimmäinen erikoistilanne näki päivänvalon, kun Micke-Max Åsten toheloi itsensä syntikoppiin. Lukon ylivoima ei hyvästä yrityksestä huolimatta tuottanut osumaa.

HIFK oli päästä iskemään kahdella yhtä vastaan alivoimalla Thomas Nykoppin ja Markus Kankaanperän johdolla, mutta yritys kuivui kasaan hyökkäyssiniviivalla. Tasatilanne johdatteli lopulta joukkueet tauon viettoon.

Tunteet lämpenivät tasatilanteen säilyessä

Toisen erän ensimmäinen laadukas maalipaikka siunaantui HIFK:n Ville Varakkaalle, joka pääsi maalinedustalta kovaa laukomaan Patrick Carlssonin syötöstä. Kiekko oli kuitenkin Kaapo Kähköselle helppo poimittava. Hetkeä myöhemmin Keränen pääsi ajamaan kovaa maalille, mutta Lankinen toimi tilanteen herrana.

Raumalaiset saivat toisen mahdollisuuden mennä johtoon ylivoimalla, kun Saku Salmela tyrkki Teemu Ramstedtin jäänpintaan. HIFK-maali säilyi edelleen puhtaana, mutta heti Salmelan rangaistuksen jälkeen Varakkalle vihelletty kaksiminuuttinen kuumensi tunteita. Kankaanperä ja Åsten keräsivät pahoja katseita Lukon vaihtoaitiosta.

Kotijoukkuekaan ei erän lopussa ylivoimalla onnistunut, joten ensimmäisen maalin jahtaamista jatkettiin kolmannessa erässä. Jo kertaalleen ottelussa jäähypenkkiä lämmittänyt Salmela sai kolmannen erän alussa ison kakun selästä taklaamisesta, mutta Lukon erikoistilannepelaaminen jatkoi kiikaritehoilla.

Viimeisen erän tullessa puoleen väliin sai HIFK rakennettua muutaman mainion paikan ja yleisö huokaili, kun kiekko ei ottanut pomppiakseen verkkoon. Jatkoajalla kaksi pistettä raumalaisille ratkaisi HIFK-nutustakin tuttu Ramstedt.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo