Ulosajo ja tuhlattuja maalipaikkoja - HIFK voitolla tauolle

Miro Heiskanen teki Sportia vastaan kaksi maalia. (Arkistokuva)
Lauantai-iltana HIFK sai vieraakseen Vaasan Sportin. Ottelu oli kovaa kaksinkamppailupelaamista, jonka päätteeksi HIFK otti kotivoiton lukemin 4-0. Illan puhutuin tilanne oli Sport-hyökkääjän ulosajo.

Ottelun puhutuin tilanne sattui toisessa erässä, kun Sportin Sam Povorozniouk sai ulosajon korkeasta mailasta. Sport-hyökkääjä huitaisi HIFK:n Lennart Petrelliä kotijoukkueen kapteenin taklauksen jälkeen. Petrell joutui jättämään ottelun kesken iskun jälkeen.

− Itse en tilannetta nähnyt. Ei se ihan pieni tälli ollut, Ari-Pekka Selin kommentoi tilannetta ottelun jälkeen.

Viime kerralla joukkueiden kohtaamisessa Sport tuli ensimmäiseen erään vahvasti. Lauantaina HIFK oli valmistautunut tähän.

− Vaasassa nukuimme viimeksi ensimmäisen kymmenen minuuttia, ja hävisimme pelin oikeastaan siinä. Sitä mahdollisuutta emme antaneet tänään, Selin myhäili.

− Olimme asiaan paneutuneet.

HIFK pääsi hyökkäysalueelle kiekon kanssa ajoittain helposti, vaikka Sport pyrki laittamaan keskialueen tukkoon. Sportin keskialueen trap oli liian löyhää, joten kotijoukkue pääsi muutamalla syötöllä tästä läpi. Hyökkäysalueella kotijoukkueen kulmaralli loi aikaa ja tilaa, joista HIFK sai luotua erän vaarallisemmat maalipaikkansa.

HIFK aloittikin maalinteon, kun Vili Sopanen vei kotijoukkueen 1—0-johtoon maalin kulmalta. Maalin jälkeen HIFK laittoi lisää höyryä ja piti kiekkoa vahvasti hyökkäysalueella. Paine palkittiin, kun Miro Heiskanen vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Toisen maalin jälkeen Sport sai jälleen paineen HIFK:n päätyyn, mutta kotijoukkue kesti tämän.

Vaasalaiset pääsivät ajoittain varsin helposti kiekon kanssa HIFK:n maalille, mutta kotijoukkueen maalilla torjunut Atte Engren torjui nämä yritykset.

Toisessa erässä ei maaleja, kolmannessa karkuun

Toinen erä oli varsin tasainen. Vieraiden hyökkäyspelaaminen oli varsin löyhärakenteista, eikä Sport päässyt hyökkäysalueelle kiekon kanssa kuin muutamia kertoja. HIFK pystyi puolustamaan kohtalaisen helposti, eikä Sport saanut laadukkaita maalipaikkoja.

Vieraiden hyökkäykset pysähtyivät joko keskialueelle, siniviivalle tai ajautui hyökkäysalueella kulmiin. HIFK puolusti keskialueen tiiviisti, ja puolustussiniviivalla kotijoukkue löi paineen kiekolliseen pelaajaan. Erän puolivälissä HIFK pääsi viiden minuutin ylivoimalle Povoroznioukin ulosajon myötä.

Viiden minuutin ylivoima oli kuitenkin varsin mitäänsaamaton HIFK:lta muutamasta maalipaikasta huolimatta. Laukaukset pysähtyivät joko Sport-pelaajiin tai ne viuhuivat ohi maalin. Myös kiekonsiirtely ja maalipaikan rakentelu oli liian hidasta.

Kolmanteen erään Sport tuli tarmolla. Se pääsi ylivoimalle ja rakenteli laadukkaita maalipaikkoja. Ainoastaan Engrenin isot torjunnat pitivät lukemat suotuisina helsinkiläisille.

HIFK kesti kolmannen erän vaikean hetken ilman takaiskuja. Mentäessä ottelun loppua kohti alkoi kotijoukkueen kiekollinen pelaaminen jälleen toimia.

Erän puolivälin jälkeen Heiskanen teki ratkaisevan tuntuisen maalin. Maalin jälkeen HIFK:lla oli helppo puolustaa omaa johtoaan. Ottelun viimeisellä minuutilla Mika Partanen ohjasi loppulukemiksi 4—0.

− Ensinnäkin kauden ensimmäinen nollapeli. Engren sai vähintääkin sen mitä oli ansainnut alkukauden otteiden perusteella. Erityisesti kolmannessa erässä otti huippukoppeja, Selin kehaisi.

− Joukkueella oli fokus oikeissa asioissa. Kiukku ja viisaus eilisestä saatiin yhdistettyä tänään, kotijoukkueen päävalmentaja päätti.