HIFK:lle taisteluvoitto Tapparasta - Yhdeksäs kotivoitto putkeen

LIIGA / Raportti
Miro Heiskanen teki illan ottelun voittomaalin. (Arkistokuva)
Lauantai-iltana Helsingissä HIFK sai vieraakseen Tapparan. Ottelusta muodostui tasainen, taktinen mittelö, joka venyi jatkoajalle asti. Lopulta Miro Heiskanen ratkaisi ottelun voiton HIFK:lle.

Tappara oli tullut illan otteluun suunnitelmalla, jolla tamperelaiset pyrkivät tappamaan pelin tempon hitaalla kiekottelulla.

Tappara hallitsi kiekkoa enemmän ja pääsi kiekollisena hyökkäysalueelle myös hitaammilla lähdöillä. Varsinkin erän alussa HIFK sortui paineistamaan liian syvältä, jolloin Tappara pystyi nopealla lähdöllä kääntämään pelin painopisteen hyökkäykseen. Muutaman vastaanotetun ylivoimahyökkäyksen jälkeen HIFK tyytyi keskialueen trapiin.

HIFK:lla oli kuitenkin laadukkaimmat maalipaikat erässä. Kotijoukkue sai riistoja hyökkäysalueella, mistä se pystyi luomaan maalin läheltä maalipaikkoja. Myös suorat hyökkäykset ja toisesta aallosta tulleet puolustajien nousut olivat repertuaarissa mukana.

Toinen erä alkoi vauhdikkaasti, kun Erik Thorell katkaisi Tappara-puolustajan syötön ja vei HIFK:n 1—0-johtoon.

HIFK nosti toisessa erässä karvauspelaamistaan pari napsua ylöspäin ja paineisti korkeammalta kuin ensimmäisessä erässä. Tämä sai vierasjoukkueen avauspelaamisen hankalaksi, ja HIFK saikin pysäytettyä Tappara hyökkäykset jo hyökkäyssiniviivan kulmiin.

Tappara ei päässyt kiekollisena yhtä hyvin hyökkäysalueelle, vaan joutui ottamaan hyökkäyksiä vastaan. HIFK:n hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen oli vahvaa, sillä kotijoukkue sai viisi minuuttia ennen erän loppua pitkän pyörityksen, jonka aikana se loi tukuttain maalipaikkoja.

− Toisessa erässä oli naulaamisen paikka, silloin peli on reippaasti auki kolmanteen erään, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin totesi.

Vielä ihan erän lopussa Tapparalla oli omat maalipaikkansa tulla ottelussa tasoihin, mutta kotijoukkueen maalilla torjunut Atte Engren torjui nämä yritykset.

Kolmannessa erässä Tappara tasoihin

Kolmanteen erään vierasjoukkue tuli vahvasti luoden muutaman laadukkaan maalipaikan heti erän alkuun. Tappara pyrki, varsinkin erän alussa, lähtemään hyökkäyksiin hieman nopeammin ja oli hyökkäysalueella suoraviivaisempi kuin aikaisemmissa erissä.

Tamperelaiset pääsivät käyttämään keskikaistaa ja sentterinhakua varsin monesti, minkä ansiosta se pääsi luomaan suorista hyökkäyksistä maalipaikkoja. Lopulta Jukka Peltola tasoitti ottelun juurikin tällaisen hyökkäyksen jälkimainingeissa.

− Emme hirveän montaa virhettä tehneet, toki Tappara järjesti maalipaikan sen muutaman kerran, kun sai meidän pakan auki, Selin mietti.

Loppuerän kuva oli varsin selkeä. Molemmat laittoivat keskialueen tukkoon tiiviillä trapilla, kun toisella oli kiekkokontrolli. Tämän takia maalipaikkoja ei paljoa syntynyt, tosin Patrik Carlssonilla oli ihan ottelun loppuhetkillä paikka ratkaista ottelu.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin 31 sekuntia, kun Miro Heiskanen ratkaisi ottelun. 

− Kova 60-minuuttinen ja vähän ylikin. Olimme tänään kamppailuvalmiudessa fyysisesti, valmis pelaamaan miehekästä jääkiekkoa, ja puolustaminen oli aika jäätävää, Selin kehui.

− Heiskanen kävi sitten tekemässä bravuurinsa. Tärkeä aloitusvoitto kolmea vastaan kolmea -pelissä, saimme heti kiekon. Upea suoritus joukkueelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo