HIFK ei selitellyt tappiotaan väsymyksellä − Hagmanille taas loistoilta

Niklas Hagman oli taas iskussa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK pelasi perjantaina HIFK:n viisikot auki laadukkaalla kiekollisella pelillään. Huolimaton pelaaminen johtoasemassa tasasi puntteja ottelun toisella puoliskolla, mutta Kerho nipisti lopulta 3-1-voiton.

Kaksi maalia tehnyt Sakari Manninen ja kaikki joukkueensa osumat syöttänyt Niklas Hagman olivat iskussa, kun HPK nitisti kotonaan HIFK:n lukemin 3-1. Viimeisen maalin teki Manninen tyhjiin.

HPK oli kiekollisessa pelissään selkeästi vieraitaan vahvempi. Se ei kuitenkaan onnistunut ratkaisemaan peliä ennen aivan loppua, vaikka paikkoja riitti runsaasti. Kerhon valmentaja Antti Pennanen oli joukkueensa loppupuoliskoon tyytymätön.

− Kyllä meillä on vielä älyttömästi töitä sen suhteen, että pystyisimme pelaamaan kiekon kanssa vastuullisemmin ja huolellisemmin johtoasemassa. Että pystyisimme tappamaan näitä pelejä pois. HIFK oli todella hyvä kolmannessa erässä.

HPK jyräsi alussa, mutta töpeksi ylivoimatilanteensa

Ensimmäisessä erässä HIFK:n liikettä hidastivat kova pelitahti ja HPK:n selkeästi valmiimpi pelitapa. HIFK:n harvat hyökkäykset syntyivät joko pitkän puolustusrupeaman päätteeksi tai muuten alivoimaisena. HPK sen sijaan pääsi yllättävän vapaasti puskemaan syöttämälläkin läpi keskialueen.

Erän ainoa maali syntyi kohtalaisen vaarattoman näköisestä tilanteesta. Petteri Nikkilä laukoi kiekon maalia kohti, ja Juha Koivisto pääsi ohjaamaan kiekon yläkulmaan ohi Kevin Lankisen. HIFK:n Ryan O'Connor oli Koiviston "iholla" työntämässä tätä pois tilanteesta, muttei osannut pelata Koiviston mailaa pois.

HPK:lla oli yksi viidellä kolmea vastaan -ylivoima erän aikana, mutta sen ratkaisuyritykset jäivät heikoiksi. Pelaajat hakivat laukauksia liian hitaasti siten, että HIFK:n puolustavat pelaajat saivat helposti peitettyä laukaisukulman.

− Iso positiivinen asia se oli, että saimme tapettua sen alivoiman. Toiseen erään paransimme, ja läpiajosta olisimme voineet tulla tasoihin, Antti Törmänen viittasi Juuso Puustisen tilanteeseen toisen erän alussa.

Toisessa erässä HIFK piristyi, mutta oli silti altavastaajana. Se sai ensimmäistä erää enemmän paikkoja, mutta laadultaan ne eivät olleet kotijoukkueen veroisia.

HPK pääsi 2−0-johtoon komealla Mannisen lämärillä. Tilannetta edelsi Hagmanin taitava ajo hyökkäysalueelle, ja siitä tarkka syöttö vapaasti keskeltä nousseelle Manniselle.

HIFK piristyi, muttei onnistunut - eikä selitellyt

Peli näytti ratkeavan kotijoukkueelle, mutta ehti viipyä kyseisessä tilanteessa vain hetken. HIFK kavensi välittömästi Kerhon toisen maalin jälkeen Robert Leinon pelattua kiekon Henri Tammiselle. Tamminen nappasi helposta paikasta kiekon sisään ja toi vieraat taas peliin mukaan.

Kolmannessa erässä HIFK oli hallitseva, mutta todelliset huippupaikat jäivät vähiin. Lähimmäksi pääsi Arttu Luttinen, joka heilutti kertaalleen verkkoa osumallaan. Maali kuitenkin hylättiin korkealla mailalla tehtynä. Tilanne näytti hyvinkin selvältä, mutta videotuomarille huonoa kuvakulmaa kelailtiin viitisen minuuttia ennen maalin hylkäämistä.

Viimeisen maalin iski Manninen tyhjiin. HIFK:n Törmänen ei syytellyt kovaa ottelutahtia joukkueensa tappiosta, vaikka kyseessä oli kolmas ottelu neljään iltaan.

− Turha meidän on sen taakse mennä, vaikka on tainnut joka kerta olla täällä niin, että HPK tulee levänneenä ja meillä ottelu alla. Meillä oli intoa ekassa erässä juosta mihin sattuu, ja jaksoimme lopussakin painaa, tiivisti Törmänen.