HPK:lle voitto Turusen hattutempulla - Kahden pisteen Porseland sairaalaan

LIIGA / Raportti
Turunen sai tuulettaa useasti illan aikana.
Hämeenlinnassa käydystä ottelusta ei puuttunut vauhtia ja draamaa. Kotijoukkueen voittoa varjosti Mathias Porselandin loukkaantuminen. Teemu Turunen ja Kristian Vesalainen olivat HPK:n voiton takuumiehiä.

HPK aloitti ottelun KalPaa vastaan vauhdikkaasti. Kotijoukkue kilisytteli KalPan maalin kehikkoa jo kymmenen sekunnin pelaamisen jälkeen.

Vierasjoukkueen pelikirja oli sekaisin ottelun alussa, ja HPK sai naulattua ottelun avausmaalin myllytyksen päätteeksi.

− Hyökkäyspelissä olimme tehottomia. Puolustuspelaaminen ei ollut maalin edessä riittävän hyvää voittavaan kiekkoon. Ottelun lopputulos oli sitä kautta kohtuullisen selvä, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen analysoi lyhyesti.

Pelikello oli ehtinyt käydä vasta vajaa kaksi minuuttia, kun Teemu Turunen löi jo kiekon maalin edestä verkon perille.

Joukkueiden otteet tasaantuivat kentällä ja KalPa vyörytti peliä vastustajan maalille tehokkaasti. Emil Larmille kertyi torjuntoja tasaiseen tahtiin ja oli maalivahdeista työllistetympi.

HPK oli viimeistelyssään kuitenkin tehokkaampi. Kotijoukkueen toinen osuma tuli Mathias Porselandin toimesta ensimmäisen erän puolivälissä.

KalPan Mikko Nuutinen istui rangaistusta korkeasta mailasta, kun ottelun kolmas maali näki päivänvalon. HPK:n ylivoimamaali oli Turusen näyttävä yksilösuoritus.

Ottelun toinen erä sai dramaattisen käänteen, kun HPK:n Porselandia taklattiin ja puolustaja lensi laitaa päin. Porseland vietiin hetken kuluttua paareilla pois kentältä ja peliä päästiin jatkamaan.

Taklaus tuli heti sen jälkeen, kun syöttö oli lähtenyt Porselandin lavasta, eivätkä tuomarit nähneet tilanteessa rikettä.

KalPan takaa-ajo lässähti alkuunsa – Kapanen haastoi kotijoukkueen osuman

KalPa sai myös onnistumisen maalin muodossa toisen erän loppupuoliskolla. Loistavasti ottelussa pelannut Mathew Maione palkittiin maaliosumalla kovan uurastuksen jälkeen.

HPK meni ottelussa heti perään jälleen kolmen maalin johtoon Turusen kolmannella osumalla. KalPan päävalmentaja Kapanen haastoi maalin, mutta tuomarit veivät kiekon videotarkistuksen jälkeen kentän keskiympyrään.

Kolmas erä oli joukkueilta tasaista vääntöä ja kiekkoa vietiin vauhdikkaasti kaukalon päästä toiseen.

Turunen oli jo lähellä neljättä osumaa, mutta Denis Godla sai lyötyä mailallaan kiekon väljemmille vesille KalPan maalilla.

Maionella oli myös jo lähes tyhjä maali edessään. Viime hetken veivaukset veivät kiekon kuitenkin väärältä puolelta tolpan ohi.

KalPalla oli pitkä kiekonhallinta kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Tilanne purkautui lopulta Miro Ruokosen läpiajon jälkeen viimeistelemään maaliin.

− Hyökkäyspelaamisemme oli ennen kaikkea tehokasta ja selvästi illan parasta antia meiltä. Puolustuspelaamiseen en ole yhtään tyytyväinen, ja meillä on sillä osa-alueella vielä paljon tekemistä. Myös henkilökohtaisella tasolla on puolustuksessa paljon jumpattavaa, HPK-luotsi Antti Pennanen kommentoi joukkueensa tekemisiä.

Ottelun lopussa nähtiin vielä Miro Karjalaisen ja Jerry D'Amigon välinen nyrkkihippa. Tilanteessa eniten osumia sai kuitenkin väliin menneet linjatuomarit.

− Olen erityisen pettynyt ottelun lopun tapahtumiin. Meillä on neljä puolustajaa loukkaantuneena ja yksi menee ottamaan siihen pelikieltoa päälle, Pennanen kritisoi.

HPK vei lopulta kolme pistettä selvästi paremman viimeistelyn turvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo