Artjuhin ei säikäyttänyt HPK:n nuoria eikä vanhoja

HPK piti Sibirin hyökkääjät kohtuullisesti aisoissa.
Kuva © Marko Jansson
Hämeenlinnan Pallokerhon nuorentunut joukkue avasi kautensa reippaalla esityksellä Sibir Novosibirskiä vastaan. Nuori joukkue ei arkaillut väkevän KHL-joukkueen kanssa kaukalon kummassakaan päädyssä.

HPK:n lätkäkausi käynnistyi harjoitusottelulla Sibir Novosibirskiä vastaan. Kotijoukkueen avaus sujui reippaasti, vaikka vierailija olikin lopulta parempi maalein 4-2.

Sibir avasi ottelun terävästi ja siirtyi ottelussa pian 2-0-johtoon. Ensin Oleg Gubin pääsi laittamaan läheltä ylös. Toisen maalin teki pelätty kolossi Jevgeni Artjuhin, joka pääsi läpiajoon Joonas Lehtivuoren pomputettua kiekkoa hyökkäyssinisellä. Artjuhin nosti kiekon niin ikään yläkulmaan ohi voimattoman Nathan Lawsonin.

Kerho loi tasaisesti paikkoja jo tappiollisesti päättyneessä avauserässä. Myös toisessa erässä luistin liikkui kiitettävästi, vaikka joukkue ei meinannutkaan onnistua maalinteossa. Päävalmentaja Antti Pennasen alaisuudessa syöttöjen nopeuteen ja laatuun huomiota kiinnittänyt Kerho ei arkaillut hakea laukaisupaikkoja isojenkaan Sibir-pelaajien keskeltä. Kiekko ehdittiin saada jo erän alkupuolella maaliin asti, mutta tilanne hylättiin luistimella tehtynä.

Somervuori ja Cornet onnistuivat maalinteossa, Paajanen kolisutti rautoja

HPK:n maalitili aukesi juuri ennen toisen erän päätöstä. Eero Somervuori ohjasi kiekon maalialueelta ohi hyvää ottelua pelanneen Aleksander Salakin.

Kolmannessa erässä HPK pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa, mutta maalit jäivät uupumaan. Vähän myöhemmin Sibir siirtyi 3−1-johtoon oman ylivoimansa aikana.

HPK kavensi kolmannen erän loppupuolella Philippe Cornetin maalilla. Kokonaisuutena suhteellisen vähän erottunut vahvistus sivalsi kiekon keskeltä vastustamattomasti verkon perukoille HPK:n hakiessa kavennusta ylivoimalla.

Reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä HPK pääsi hakemaan tasoitusta rangaistuslaukauksesta. Otto Paajanen harhautti Salakin jäihin, mutta kiekko kilahti maalirautaan. Ottelun viimeisen maalin teki tyhjiin vierasjoukkue.

Vuodenaikaan nähden Pallokerhon viisikkopeli oli hyvässä kunnossa. Myös kolmos- ja neloskentät pääsivät heiluttamaan tahtipuikkoa Sibirin päädyssä. Yksilöistä erottuivat positiivisesti ainakin takalinjojen uusi kasvo Oskari Manninen sekä Paajasen ykkösketju laidoillaan Janne Lahti ja Somervuori. Myös Miro Ruokonen oli ajoittain terävä piikki venäläispelaajien lihassa.

HPK:n puolustuksella oli ajoittain omat vaikeutensa kookkaiden venäkäispelaajien kanssa. Nuoretkin puolustajat jaksoivat kuitenkin pitää alueensa kiitettävästi, vaikka maalille tunki välillä Artjuhin sekä muita harteikkaita venäläishyökkääjiä. Sibirin suomalaisista Joonas Kemppainen ja Eero Elo väläyttelivät osaamistaan samassa ketjussa.

Pallokerhon harjoituskauden ottelut jatkuvat 18.8. vieraspelillä Ilvestä vastaan.