Karjalaisen nopea hattutemppu ratkaisi juhlaottelun Hämeenlinnassa

Jere Karjalainen, kolme maalia ja tähtimerkki.
Vauhdikas Tappara haki komean 5-2-vierasvoiton Hämeenlinnasta. Vieraiden sankariksi nousi Jere Karjalainen, joka keräsi hatullisen verran maaleja reilussa seitsemässä minuutissa.

Tappara kuritti perjantain vieraspelissään heikkoa viisikkopeliä pelanneen HPK:n lukemin 5-2. Ottelun ratkaisuksi nousivat HPK:n nukahdukset omassa päässä sekä Jere Karjalaisen reilussa seitsemässä minuutissa ladottu hattutemppu.

Tapparan aloitus oli erittäin vahva. Peli pyöri HPK:n päädyssä kuin ylivoimapelissä, kunnes HPK lopulta jouti ottamaan oikean jäähyn. Ylivoima päättyi nopeasti, kun Otso Rantakarin lämäri leijaili verkon perille. Kristian Kuusela (0+2) ja Sebastian Repo saivat maalista syöttöpisteet.

Kotijoukkueen onneksi tasoitus tuli samassa erässä. HPK pääsi vuorostaan ylivoimalle, jonka päätteeksi Kristian Vesalainen onnistui maalinteossa seitsemännen kerran tällä kaudella. Riemua ei kuitenkaan kestänyt erän loppuun asti, kun HPK:n huonosti merkattu puolustustilanne päästi Jere Karjalaisen laukomaan kiekon ohi sukunimikaimansa Antti Karjalaisen.

Toisen erän alussa Vesalainen iski pelin uudestaan tasoihin. HPK pääsi taas ylivoimalle ja Vesalaisen ranne puhui jo ajassa 20.41.

Hattutemppu ja korkea maila masensivat kotijoukkueen

Tämän jälkeen nähtiin ottelun erikoisin tilanne. HPK:n pyrki purkamaan kiekkoa omalta alueeltaan, kun Tappara-pelaajan maila osui siniviivassa selkeästi Kerho-pelaajaa naamaan. Peliä ei kuitenkaan vihelletty poikki, ja hetken päästä Karjalainen poimi Otto Paajasen edestä kiekon iskien Tapparan kolmannen kerran johtoon. HPK protestoi voimakkaasti tilannetta, mutta tuomariston palaveri ei ohi mennyttä tilannetta muuttanut.

Alle minuuttia myöhemmin Karjalainen täydensi hattutemppunsa tekemällä 4-2-maalin HPK:n viisikon jälleen nukkuessa omalla alueellaan. Tämä sai HPK:n vaihtamaan maalivahtiaan. Juhani Jasu pääsi kuitenkin samassa erässä tuikkaamaan lukemiksi 5-2.

HPK:n pelaamista leimasi viisikkopelin heikkous. Pelinrakentaminen ajoi jatkuvasti Tapparan siniviivalla "miinaan", kun kolme pelaajaa sumputti kiekonkuljetusta alueelle yrittäneen pelaajan. Omassa päässä joukkue oli toistuvasti vaikeuksissa kiekkoa liikuttaneen Tapparan kanssa.

Kolmannessa erässä Kerhon kiri tyssäsi viimeistään pariin peräkkäiseen jäähyyn.

Ottelun alussa juhlittiin satavuotiasta itsenäistä Suomea. Jäältä kuultiin lapsikuorojen laulama Maamme-laulu sekä nähtiin kunnioitusta herättäneitä paikallisia sotaveteraaneja. Kuuselalle peli oli uran 800. runkosarjapeli Liigassa. Juho Keräselle peli oli puolestaan uran 500. mittelö.