Ilves nollasi HPK:n tylysti − "Livelähetys, meni jo"

LIIGA / Raportti
Flinck viimeisteli ottelun avausosuman kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksen päätteeksi.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves pelasi pitkästä aikaa hyvän ja ennen kaikkea kokonaisen kotiottelun, kun se nollasi HPK:n. Voiton ansiosta pudotuspeliviiva tuli entistä lähemmäksi.

Ilves pelasi HPK:ta vastaan vahvan kuusikymmenminuuttisen, ja voitti ottelun vakuuttavasti maalein 4−0. Antti Lehtonen piti nollapelin 30 torjunnallaan. Kahden tehopisteen miehinä kunnostautuivat Aleksi Mustonen (1+1) ja Otto Koivula (0+2).

Ilves ajoi alusta asti hanakasti Antti Karjalaisen vartioimalle HPK-maalille. Jerry D'Amigo hätyytteli maaliverkkoja terävällä laitanousullaan, mutta veto suuntautui yli maalin. Myöhemmin Mustonen ja Markku Flinck pääsivät kahdella nollaa vastaan -hyökkäykseen alivoimalla. Mustonen tarjoili Flinckille hyvän syötön, ja peli oli 1−0.

− Meidän ensimmäinen ylivoima kuvasti lähtöämme peliin. Annoimme Ilvekselle muun muassa kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksen, ja he tekivät siitä maalin, pohti HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen omiensa otteita Tampereen-kamppailussa.

Flinckillä oli muutaman vaihdon päästä seuraava paikka maalintekoon. Ilves sai hyvän pöhinän päälle avausmaalistaan. Pöhinää sekoitti Hakametsän mediakuutio, joka himmeni vähitellen ottelun edetessä − ollen lopulta täysin mustana. Ottelun kuuluttaja Kai-Pekka Heinonen joutui huutelemaan peliaikoja pitkin ottelua.

Toiseen erään HPK tuli sisuuntuneena. Severi Sillanpää pääsi laukomaan poikittaissyötön jälkeen, mutta Lehtonen liukui eteen. Eero Somervuoren ja Mathias Porselandin yritykset kilpistyivät maalirautoihin.

Toisessa erässä Ilves-kannattajat huusivat omilleen tukea, kun hämeenlinnalaiset vyöryivät hyökkäykseen toisensa jälkeen. Vieraiden painostus katkesi Porselandin keskialueella ottamaan kampitusjäähyyn.

− Yritimme pätkiä peliä pienempiin osiin. Jos aiemmin on menty viiden minuutin pätkillä, niin tänään mentiin kolmeen minuuttiin. Ei pidä antaa yhtään ajatuksille periksi. Ei voi ajatella voivansa vetää välistä yhtään vaihtoa, sillä muuten ravaamme HPK:n perässä koko illan, pohti Ilves-luotsi Karri Kivi.

Ilves ei jättänyt ylivoimaa käyttämättä. Marcus Fagerudd laukoi terävästi kotijoukkueen toisen maalin, lisäten HPK:n tuskaa. Joonas Lehtivuorella oli paikka kavennukseen, kun HPK pelasi vuorostaan ylivoimaa.

− Jos ei ymmärrys tällä tasolla ole sitä luokkaa, että laittaa joka ilta itsensä likoon, ja taistelee kolmesta pisteestä, niin − ei vaan. Livelähetys, meni jo, murehti Pennanen.

Pennanen ei kuitenkaan ollut sitä mieltä, että HPK olisi tullut otteluun niin sanotusti takki auki.

− Minä puhuisin mieluummin kypsyydestä. Täytyy olla valmiina ja laittaa itsensä likoon. Tänään emme siinä onnistuneet.

Päätöserässä HPK:n tolppiin kilauttelu jatkui, kun Janne Lahti hätyytteli tupsukorvien maalia. 

Erän puolivälin tienoilla Lehtivuori otti rangaistuksen, ja Ilves pääsi ylivoimalle. Heti ensimmäisen aloituksen jälkeen Joni Tuulola tempaisi limpun katsomoon aiheuttaen joukkueelleen kahden miehen alivoiman. Michael Keränen laittoi ylivoimalla ranteet lukkoon, ja vei Ilveksen jo kolmen maalin johtoon.

HPK ei saanut vaarallisia paikkoja Lehtosen maalille erän edetessä, vaan kotijoukkue iski terävästi vastaiskuin takaisin. 

HPK yritti vielä ilman maalivahtia saada kavennusta aikaan, mutta Mustonen viimeisteli loppuluvuiksi 4−0 tyhjään hämeenlinnalaisverkkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo