Täysi pistepotti oli livetä Ilvekseltä − "Annoimme Ilvekselle 35-40 maalipaikkaa"

Ilves oli riittävän tehokas voittaakseen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja KooKoo kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Hakametsässä. Tupsukorvat olivat kamppailussa hallitsevampi osapuoli, mutta voitto oli karata käsistä aivan viime metreillä, kun oma koira näykkäisi − kuitenkaan haukkaamatta luuhun asti.

Ilves oli liki koko ottelun ajan hallitsevampi osapuoli ottelussa KooKoota vastaan, mutta tupsukorville oli käydä kylmät vielä aivan ottelun loppumetreillä, kun vastustaja haki kavennus- ja tasoitusmaaleja kuudella kenttäpelaajalla. Tupsukorvat aloittivat ottelun terävästi, kun jo avausvaihdossa Otto Koivula tarjoili Mikael Kuroselle huippupaikan KooKoo-maalin eteen.

KooKoo joutui ensimmäisessä erässä ottamaan vastaan vaarallisesti pyörinyttä Ilves-ylivoimaakin, mutta erikoistilannemaalia kotijoukkue ei onnistunut värkkäämään.

Maalit jäivät puuttumaan pitkälti laukausten puutteen vuoksi. Ainoan poikkeuksen kudittomuuteen teki norjalaispakki Stefan Espeland.

Ilves näytti tahdin alusta lähtien

Tamperelaisten hyvä alku sai kruununsa, kun Arttu Ruotsalainen nousi vasemmalta laidalta keskelle. Luritusyritys päätyi ohi KooKoo-maalivahti Juha Järvenpään.

− Ajoittain olimme pelissä kiinni ja teimme oikeita asioita. Pitkässä juoksussa pelin kulku oli sellainen, että annoimme Ilvekselle 35-40 maalipaikkaa. Huono suoritus meiltä, manasi KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola, joka on itsekin valmentanut tamperelaisjoukkuetta.

Ilveksen johtomaalin jälkeen KooKoo pääsi hieman enemmän peliin mukaan. Puolustaja Jake Newton toi kouvolalaiset tasoihin, kun hän pääsikin hieman varkain nokikkain Ilves-vahti Antti Lehtosen kanssa. Ilves oli koko erän ajan juonikas hyökkäyspäässä, mutta puolustuksessa kotijoukkueella oli ongelmia. Varsinkin hanakasti ampunut Espeland hukkaili pelivälinettä tämän tästä.

− KooKoo on todella vaarallinen. Siksi olen erityisen tyytyväinen, että tuli voitto. Tämä oli varmaan yksi kauden tasapainoisimpia pelejämme, hehkutti Ilves-luotsi Karri Kivi.

Ruotsalainen siirsi tupsukorvat vielä avauserän aikana 2−1-johtoon, jälleen keskeltä maalin tuntumasta.

Toisessa erässä peli tasaantui, kun KooKoo vyöryi muutaman kerran erittäin vaarallisesti Ilves-päätyyn. Lehtosen huipputorjunnat pitivät lukemat siinä vaiheessa ennallaan. Kouvolalaisten peliä vaikeutti myös Ilveksen vahva keskialueen pelaaminen, jossa kotijoukkue ei päästänyt vastustajaa vauhdilla läpi.

Kouvolalaisten marssi pysähtyi viime metreillä

Ilves lisäsi toisessa erässä johtonsa kahteen maaliin, kun Teemu Rautiainen ohitti Järvenpään. Arttu Pelli kuitenkin kavensi numerot 3−2:een hyvän KooKoo-pyörityksen päätteeksi. Pelli nousi näyttävästi siniviivalle, ja kiskaisi pienen kynäilyn jälkeen kiekon Ilves-rysään.

Kuitenkin vain muutama minuutti KooKoon osumasta, pyöritti Ilves tehokkaan hyökkäyksen KooKoon kenttäpäädyssä. Porilaispuolustaja Valtteri Viljanen toimitti hankalan kiekon kohti Järvenpäätä − paikalle osui Kuronen, joka sutaisi irtokiekon neljännen kerran tiistai-illan aikana kouvolalaisverkkoon.

− Moni pelaajistamme ei ole pelannut tasollaan, saati ylittänyt sitä. Kun jätkät pääsevät omalle tasolleen, se mahdollistaa voitot, Kivi jatkoi.

Päästyään kahden maalin karkumatkalle puolusti Ilves asemaansa todella viisaasti. Vastustaja ei päässyt hätyyttelemään Lehtosta sen vaarallisemmin kuin muutamaan otteeseen. Lisäksi KooKoo sekoitti omaa tekemistään tyhmillä jäähyillä.

− Paremmalla tuurilla olisimme ehkä taistelleet pelin voitosta, mutta Ilves puolusti tiiviisti ja antoi kovan paineen. Emme päässeet alta pois ja menettelimme kiekkoja. Mitä sitä selittelemään, Ilves oli paljon parempi, Tuokkola puhkui.

KooKoo heräsi kuitenkin viimeisellä mahdollisella hetkellä, sillä Patrick Björkstand siirsi kiekon ohi Lehtosen, kun kouvolalaiset pelasivat kuudella miehellä. Viimeisellä minuutilla Michael Keränen osoitti todellista taituruutta, kun hän luikerteli Ilves-viisikon läpi, kuitenkaan onnistumatta tasoitusmaalin teossa.

Ilves nappasi KooKoo-voiton myötä kauden ensimmäisen kolmen pisteen pottinsa.

− En minä puhu ottelun jälkeen kuin minuutin tai kaksi. Eivät pelaajat jaksaisi kauemmin kuunnellakaan. Minä odotan vain Markus Korhoselta käskyä tulla tähän, letkautti Kivi kysyttäessä syytä myöhäiseen tuloon haastattelualueelle.