Ilves nollasi Pelicansin ilman sivustakatsojia − "Näki, että panosta oli enemmän kuin kolme pistettä"

LIIGA / Raportti
Helenius pelasi kauden ensimmäisen nollapelin tärkeään paikkaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves tuli sille tärkeään kotiotteluun kynnet teroitettuna, ja vierailija saikin olla aluksi ihmeissään kenttätapahtumista. Ottelun edetessä Pelicans pääsi jutun juoneen mukaan, mutta pisteet jäivät silti Tampereelle.

Ottelu alkoi fyysisesti, ja taklaukset painettiin loppuun asti. Osoituksena kovuudesta Nico Manelius lähti heti ensiminuuteilla istumaan kaksiminuuttista kiinnipitämisestä. Vielä ensimmäisestä ylivoimastaan Ilves ei onnistunut viimeistelemään, mutta toisella yrittämällä Eemeli Suomi ohitti Janne Juvosen.

Ilves oli avauserässä vahvalla pelipäällä, kun muun muassa Otto Koivula ja Arttu Ruotsalainen saivat omat paikkansa maalintekoon. Vierasjoukkue tarjosi tupsukorville peräti kolme ylivoimamahdollisuutta. Pussinokat saivat tyytyä yhteen yritykseen − saamatta siinäkään ihmeitä aikaan.

− Koneemme eivät aivan käynnistyneet tauon jälkeen. Ensimmäinen erä oli selvästi Ilveksen, toinen meidän ja kolmas oli sellaista puskemista. Olimme tehottomia ja Ilves teki kaksi ylivoimamaalia. Näki, että panosta oli enemmän kuin kolme pistettä, luonnehti Petri Matikainen Pelicans-leiristä.

Jos ensimmäisen kaksikymppisen alku oli määrätietoisen taklaava, toisen erän ensitahdit olivat kuin vanhasta kunnon flipperpelistä. Pelicans sai kiekon hulabaloon seurauksena maaliinkin, mutta ottelun tuomaristo hylkäsi osuman videotarkistuksen myötä potkuosumaksi. Lahtelaiset sisuuntuivat oman kokemuksensa mukaan kokemastaan vääryydestä ja hätyyttelivätkin Riku Heleniuksen maalia toistuvasti. Ilves-vahti oli kuitenkin sitä mieltä, ettei häntä tänä iltana ohiteta.

Klap-klap-klap − ja karkuun

Ilveksestäkin tutun Aleksi Mustosen tuplapoikkari Teemu Lepauksen selkään tuotti kotijoukkueelle illan neljännen ylivoiman, ja toisen maalin. Sami Sandell viimeisteli upean kuvion päätteeksi takatolpalta numeroiksi 2−0.

− Päivän teeman mukaisesti sivustakatsojia ei kyllä tänään löytynyt. Tämä oli kaikin puolin hyvä päivä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja Helenius on ollut iso osa meidän keväämme esityksiä, iloitsi Ilves-luotsi Karri Kivi.

Vielä toisen erän loppuun Pelicans sai kavennusmahdollisuuden Lepauksen otettua kampituskakkosen, mutta Tapio Laakson johdolla Ilves taisteli erätaukolukemat itselleen kaksi napsua edullisiksi.

Päätöserä muotoutui melkoiseksi asemasodaksi Pelicansin hakiessa rintamahyökkäyksiä ja Ilveksen pyrkiessä puolustamaan tiiviisti oman alueensa keskustaa. Helenius jatkoi kotijoukkueen viimeisenä lukkona loppuun asti, taaten vihreä-keltapaidoille äärettömän tärkeät kolme pistettä. Teemu Rautiainen viimeisteli vielä ottelun loppunumerot 3−0:aan tyhjään lahtelaismaaliin. Helenius pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

− Jutin sanoin: "kunnia kuuluu koko kansalle". Pidän siitä, että ylivoimassamme kaikki tekevät asioita, eikä kukaan pyöri vain huvikseen. Esimerkiksi Meskasessa tykkään siitä, että hän luo joka vaihtoon jonkun tilanteen. Ei ollut 30 kaukana, myhäii Kivi omiensa erikoistilanneosaamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo