Jukurit maksoi voiton hinnan maalinedustalla − Savon herruus Mikkeliin

LIIGA / Raportti
Jukurit käytti myös maalipaikkansa tehokkaasti hyödykseen.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukurit ja KalPa kohtasivat Mikkelissä kauden kolmannessa Savon derbyssä. Eilen voiton veivät kuopiolaiset jatkoajalla, mutta tällä kertaa oli Jukureiden vuoro juhlia kolmen pisteen voittoa maalein 5-2.

Kotijoukkue Jukureiden lauantain peli KalPaa vastaan oli erittäin kurinalaista. Mikkeliläiset blokkasivatkin paljon laukauksia ja pelasivat tiivistä peliä niin keskialueella kuin omalla puolustusalueella. Tiivis viisikkopeli aiheuttikin vaikeuksia KalPalle, joka ei päässyt ottelussa kunnon tekopaikoille.

− Vastustaja pelaa kunnioittavasti nöyryydellä ja sovitulla tavalla. Maalinedusta on tiivis ja joukkue laittaa kroppaa likoon. Se tekee meidän pelaamisesta ikävää, kertoi KalPan valmentaja Pekka Virta.

− Tänään meidän maalit eivät olleet sattumia. Me menimme tosi hyvin sinne puolustuspelin keskustaan ja haettiin sieltä aika monta irtokiekkoa, joista käänsimme maalit, Jukurit-päävalmentaja Risto Dufva analysoi.

Vierailijoiden puolustuksella olikin ajoittain paljon ongelmia puolustuksessa Jukureiden aktiviisen hyökkäysalueen karvauspelin ja paineen ansiosta. Myös Jukureiden ylivoimapeli oli tällä kertaa kunnossa, sillä kotijoukkue onnistui kolmesti ylivoimalla. 

− Kolme jääkiekko ottelua ollaan hävitty varsinaisella peliajalla ja kaksi kertaa Jukureille. Se ei ole ollenkaan sattumaa. Jukurit pelasi paremmin. Varsinkin pelin vauhti, intensiteetti ja kaukalon koko loivat oman haasteensa, Virta kommentoi.

Tallberg ja Kumpulainen tehokkaina

Jukurit avasi ottelun maalihanat jo ensimmäisessä erässä, kun takkuillut ylivoima sai onnistumisen Teemu Tallbergin laukoessa kiekon ohi paljon vartijana olleen Eero Kilpeläisen.

KalPa-vahti pelasti muutamia varmojakin maaleja hienoilla torjunnoilla esimerkiksi avauserässä, kun hän pysäytti Janne Kumpulaisen laukauksen pelastaen kuopiolaiset lähes varmalta maalilta.

Toisen erän alkuun Jukurit onnistui jälleen ylivoimalla, kun Tallberg oli tällä kertaa maalinedustan herra. Syöttöpisteet maaliin keräsivät Topi Nättinen ja toisen tehopisteensä kerännyt Marko Kauppinen.

Jukurit kaunisteli lukemat jo 3-0:aan, kun Kumpulainen onnistui tällä kertaa läpiajostaan. Kuopiolaiset tulivat kuitenkin vielä peliin mukaan, kun Jyri Junnila loi uskoa joukkueeseensa 1-3-kavennuksella.

− Viime kotipelissä Ässiä vastaan vastustaja teki maalit oikeeseen aikaan, niin tänään meillä oli se kortti puolellamme, Dufva veisteli.

"Hyvälle joukkueelle hävittiin"

Kolmannessa erässä Jukurit jatkoi tehokasta työskentelyään maalipaikoissa ja maalinedustalla. Ensin Teemu Henritius veivasi kiekon maaliin saatuaan vapauttavan syötön Nestori Lähteeltä

KalPa kavensi vielä kertaalleen, kun Topi Piipponen tökkäsi irtokiekon Jukureiden maaliin. Tätä enempää tiiviisti puolustanut Jukurit ei maalipaikkoja KalPalle antanut.

− Systeemejä on kaikenlaisia ja niitä voidaan virittää, mutta se on ratkaisevaa, että mahtuuko se kiekko sinne maalille, vai eikö se mahdu. Tänään maksettiin se hinta, että KalPalla oli vaikeaa, Dufva tiivisti.

Tämän jälkeen Kumpulainen huudatti täpötäyttä Mikkelin jäähallia toisella osumallaan - jälleen maalinedustalta. 

− Täältä tullaan taas, ei tämä maailma tähän kaadu. Hyvälle joukkueelle hävittiin, Virta tuumi.

− Tämä oli hieno ja arvokas voitto kärkijoukkueesta, Dufva iloitsi lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo