Jukurit taisteli ensimmäisen voittonsa - Leskiselle tehokas jukuridebyytti

Jukurit pääsi juhilmaan ensimmäistä Liiga-voittoaan.
Kalevankankaan lauantai-illassa kamppailtiin Savon herruudesta, kun Jukurit sai vieraakseen KalPan. Tiukan kamppailun vei lopulta nimiinsä Jukurit lukemin 4-2. Yksi ottelun hahmoista oli ensiesiintymisensä Liigassa tehnyt ja 1+1-tehot kerännyt jukurihyökkääjä Ville Leskinen.

Jukureiden kamppailun alku KalPaa vastaan oli kuin peilikuva perjantain Sport-ottelusta. Kuopiolaisvieras pelasi aktiivisesti ja hallitsi kiekkoa, mutta avausmaalista vastasi kotijoukkue Miika Roineen osuessa nopean hyökkäyksen päätteeksi Janne Kumpulaisen loistotarjoilusta.

Maalin jälkeen Jukuritkin alkoi saada paremmin pelin juonesta kiinni ja muun muassa Joonas Kalliolalla oli heti maalin jälkeisessä vaihdossa paikka iskeä toinen osuma.

KalPa kuitenkin vanhaa kliseetä mukaillen iski pelin tasoihin, kun Jukurit ei maalinteossa onnistunut. Turo Asplund suti ylivoimalla kiekon tyhjästä maalista ohi ja rännikiekkoa katkaisseen Kumpulaisen kiekonmenetyksestä lähteneen vastahyökkäyksen päätteeksi Jesse Mankinen ampui alivoimalla tasoitusosuman. Hyvän syötön osumaan passasi Balazs Sebok.

− Toinen maali siinä alivoimalla tehtynä, niin siinä oli kyllä miettimistä miten meidän pelinaama kestää sen, jukuriluotsi Risto Dufva totesi.

− Se kyllä kesti tänään erittäin hyvin. Siinähän kävi juuri niin kuin kollega sanoi, että päästiin iskemään hyökkäysinnokkuuteen ja saatiin muutama nätti pitkä vastahyökkäysmaali.

Janne Keränen kolisutteli erän viime hetkillä vielä maalirautoja, mutta erätauolle poistuttiin tasalukemissa.

KalPa hallitsi, Jukurit iski

Toinen erä alkoi räväkästi, kun kotijoukkue sai erän alkuun ylivoimalla hyvän myllytyksen aikaan, ja vastaavasti alivoimalla KalPan Sebok pääsi kokeilemaan alivoimalla läpiajoa siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kuopiolaiset olivat erässä niskan päällä, mutta tiukasti puolustanut Jukurit oli ottanut selkeästi perjantailta oppia viimeistelyn tehokkuudesta. Ensin Henrik Koivisto iski liigadebyyttinsä tehneen Ville Leskisen passista 2−1-osuman nopean hyökkäyksen päätteeksi ja muutamaa minuuttia myöhemmin Nestori Lähde yllätti Eero Kilpeläisen helpohkosti etukulmasta.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla KalPa kuitenkin ilmoittautui pistetaistoon vielä mukaan, kun pirteän ottelun pelannut Miikka Pitkänen räväytti ylivoimalla 3−2-kavennusmaalin. Heti perään vierailijalla oli loistopaikka iskeä peli tasoihin, mutta Sami Rajaniemen haamupelastus teki tyhjäksi Sebokin yrityksen.

− KalPan hyökkäyspeli oli vaarallista ja se tuotti meille harmaita hiuksia jatkuvasti, Dufva myönsi.

Jukureillekin avautui erän lopussa KalPan vaihtotöppäilyjen seurauksena ylivoimahyökkäys, mutta Kilpeläinen pysäytti Leskisen laukauksen.

Leskinen avasi maalihanansa

Päätöserä sai mikkeliläisittäin parhaan mahdollisen alun, kun 1+1-tehot ottelussa koonnut Leskinen pääsi kääntämään maalin edestä Teemu Tallbergin syötöstä 4−2-maalin.

Vierasjoukkue haki erässä vimmatusti lisäosumia, mutta tiiviisti läpi ottelun puolustanut mikkeliläisryhmä piti joukkueen loitolla parhailta tekopaikoilta. Lopulta kiri katkesi viitisen minuuttia ennen loppusummeria väärästä vaihdosta tulleeseen joukkuerangaistukseen, ja Jukurit nappasi historiansa ensimmäisen Liiga-voiton 4−2-lukemin.

− Kaiken kaikkiaan aivan loistava tapahtuma ja tunnelma. Erittäin energinen, halukas ja nöyrä kotijoukkue ja samaa ei voi sanoa meidän joukkueesta niin kuin tuloskin näyttää, summasi KalPa-valmentaja Pekka Virta.

− En minä sitä asiaa taas niin päin halua ruveta käymään, että me oltaisiin mitenkään umpisurkeasti pelattu. Tunnetasossa ja henkisessä valmistautumisessa oltiin tänään huonompia. Se on tässä sarjassa ensimmäinen asia, jonka täytyy ainakin olla tasan, kun pelataan voitossa ja kotijoukkue oli ehdottomasti sen suhteen edellä.

Jukuriluotsi Dufva oli syystäkin tyytyväinen oman joukkueensa suoritukseen.

− Me opitaan näitä tilanteita käsittelemään ja meille pitää tulla se luottamus, joka tulee tälläisen suorittamisen kautta kuin tänään. Oikein hyvältä tuntui ottaa Mikkeliin ensimmäiset liigapisteet.

KalPa jatkaa pelejään tiistaina, jolloin se saa vieraakseen JYPin. Jukureiden seuraava koitos on edessä torstaina, kun se isännöi Lukkoa.