Jukurit voitti Savon mestaruuden − "Se nähdään, tuleeko niitä muita lisää"

Jukurit selätti KalPan kotikaukalossaan jo kolmannen kerran tällä kaudella.
Kuva © 16-17
Jukurit ja KalPa taistelivat Savon herruudesta vauhdikkaassa ottelussa tapaninpäivänä. Tällä kertaa Jukurit katkaisi kotivoittojen peikkonsa ja nappasi niukasti pisteet jatkoajalla, kun Zach Budish vastasi ottelun voittomaalista.

Kinkunsulattelu sujui tapaninpäivän ottelussa mallikkaasti, eikä kamppailusta puuttunutkaan vauhtia. Myös tunnelma oli kohdallaan, kun Jukurit voitti tämän Liiga-kauden Savon herruuden itselleen loppuluvuin 3-2.

− Päivän peli näytti sen, miksi Liigaa kannattaa pelata tapaninpäivänä. Tänään oli karnevaalitunnelma kentän ulkopuolella, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva kuvaili täpötäyden jäähallin tunnelmaa.

Varsinkin ensimmäinen erä tarjosi katsojille paljon tilanteita, kun kummankin joukkueen aktiivinen karvauspeli tuotti tulosta. Tästä hyvää esimerkkiä näytti KalPalta pirteästi esiintynyt Janne Keränen, joka joutui kuitenkin toteamaan Sami Rajaniemen paremmakseen läpiajotilanteessa

− Olihan siinä vauhtia puolin ja toisin, enkä voi olla siihen pettynyt. Siihen voin olla, että meille tulee täällä omiin liikaa maalipaikkoja ihan joka kerta, KalPan päävalmentaja Pekka Virta harmitteli.

Avauserässä niin ikään puolittaiseen läpiajoon päässyt Teemu Tallberg onnistui avaamaan toisessa erässä ottelun maalitilin, kun Henrik Koivisto ja Zach Budish pelasivat erinomaisesti paikan maalinedustalle.

− Fakta oli se, että toisessa erässä 1-0-tappiotilanteessa meidän maalivahti venytteli nivusiaan aika tyylikkäästi, että pysyimme pelissä mukana, Virta kommentoi.

KalPan tasoituksesta vastasi Jussi Timonen, jonka onnenkantamoinen pomppi päätylaudan ja Sami Rajaniemen kautta verkon perille.

− Meillä oli toisessa erässä oma hetki, mutta sitten tuli se vähän erikoinen maali, Dufva kertoi.

Budish ratkaisi Savon herruuden

Vierailijoilta parhainta peliä esitti ehdottomasti ykkösketju Keränen-Jaakko Rissanen-Arttu Ilomäki. Ketju sai jatkuvasti pelin mikkeliläispäätyyn, eikä kotijoukkue meinannutkaan löytää lääkkeitä taitavan kolmikon pysäyttämiseen.

Kolmannessa erässä KalPa otti kuskin paikan, kun Mikko Nuutisen terävä laukaus painui yläkulmaan. Kuopiolaiset eivät kuitenkaan pystyneet pitämään johtoaan, sillä Janne Ritamäki tasoitti pelin ylivoimalla.

− Olimme tänään päättäväisiä. Vaikka me ei pystytty toisessa erässä lähtemään karkumatkalle, niin ei myöskään hyydytty siihen, kun KalPa meni johtoon, Dufva tuumi.

− Siinä kolmannessa erässä oli paikkoja puolin ja toisin, mutta en koe vääryydeksi, ettei me tämän enempää täältä saatu, Virta myönsi.

Savon herruudesta saatiin taistella aina jatkoajalle saakka. KalPan puolustuspään nukahdus koituikin kohtaloksi, kun Budish ratkaisi voiton Miika Roineen syötöstä.

− Me voitimme tällä kaudella Savon mestaruuden. Tämä oli Jukureiden ensimmäinen voitettu mestaruus SM-liigassa, se nähdään, tuleeko niitä muita lisää, Dufva veisteli.