Toisen erän osumat ja Hovinen taltuttivat Jukurit

LIIGA / Raportti
Hovinen oli ottelun ykköshahmo.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Jukurit ja KalPa mittelivät paremmuudestaan Liigan avauskierroksella. Taistosta täyden pistepotin mukaansa nappasi vierailija KalPa 3−0-numeroin loistopelin pelanneen Niko Hovisen johdolla.

Kauden avausottelun ensimmäinen erä oli hyvin tunnustelevaa peliä, eikä maalipaikoilla juurikaan juhlittu. Jukurit oli ongelmissa varsinkin hyökkäyspelinsä kanssa eikä saanut sitä kulkemaan kuin vasta erän loppupuolella. 

Kuopiolaisryhmän Mathew Maione esitti erässä omaa osaamistaan ja toi muutamaan otteeseen kiekkoa rohkeasti alueelle. Nousut eivät kuitenkaan tuoneet toivottua tulosta, vaan erätauolle poistuttiin tasanumeroissa.

− Lähtö peliin ei ollut sellainen, mitä haettiin. Mielestäni me oltaisiin pystytty tuomaan siihen paljon enemmän hyökkäyspeliä, mutta se jäi jostain syystä vähän vajanaiseksi. Kahteen ensimmäiseen erään ei voi olla tyytyväinen tänään, totesi Jukureiden Teemu Tallberg.

KalPa ratkaisi ottelun toisessa erässä iskemällä kiekon kahdesti Sami Rajaniemen vartioimaan maaliin. Jukureilla oli erän alussa muutama loistopaikka siirtyä johtoon, mutta sen paremmin Tallberg kuin Henrik Koivistokaan eivät onnistuneet Niko Hovista yllättämään.

Ottelun avausmaali syntyi erän puolivälin jälkeen, kun pirteän ottelun pelannut Frank Gymer kiersi maalin ja laukoi b-pisteen kaarelta kiekon verkon perille. Muutamaa minuuttia myöhemmin Alex Lavoie ohjasi Juuso Riikolan siniviivalaukauksesta 2−0-osuman.

− Jäätiin vähän perään, eikä saatu sitä omaa hyökkäyspeliä aikaan ja luotua maalipaikkoja. Meillä oli kuitenkin toisessa erässä muutamat maalipaikat, mistä momentum olisi voinut kääntyä meille. Ekan maalin tekeminen oli tänään hemmetin vaikeaa, Tallberg kertasi.

− Ei sitä takaiskumaalia voi oikein siten miettiä, että kuinka raskas se on. Se pitää vain unohtaa ja uskoa, että meille tulee maalipaikkoja ja me tehdään se maali. Tänään vastustajan maalivahti pelasi hyvin ja otti ne tärkeät kopit, niin siihen se loppupeleissä tänään ratkesi.

"Me olimme selvästi jännittyneitä"

Päätöserässä ketjujaan muuttanut Jukurit esittikin kohtuullisen pirteää peliä, mutta ei onnistunut hyvistäkään paikoista siirtämään kiekkoa ohi 29 kertaa torjuneen Hovisen. KalPa puolestaan rokotti erässä kertaalleen ylivoimalla, kun näkyvässä roolissa läpi ottelun ollut Maione tarjoili kiekon toiseen aaltoon Alexander Ruutulle, joka upotti 3−0-loppulukemat.

− Meiltä ihan hyvä kokonaisuus. Ensimmäinen erä oli vähän asemien hakemista ja me ei ihan sille rytmille päästy, mitä olisi haluttu. Mitä pidemmälle peli meni, niin meillä alkoi rentoutta tulla ja totta kai maalit vapauttivat pelaamista, KalPa-luotsi Sami Kapanen kommentoi.

Jukurivalmentaja Risto Dufva totesi oman joukkueensa suorituksen jääneen hieman vajaavaiseksi.

− Me olimme selvästi jännittyneitä. Se näkyi pelin aikana ja siitä kertoo se, että meidän parhaat hetket olivat tuossa kolmannessa erässä, kun muokattiin vähän kokoonpanoja ja se vapautti energiaa. Meillä oli vähän viivettä ja vähän vajaata luistelua sekä kamppailua. Ne kaikki kuitenkin kuuluu tähän, koska meidän joukkue ei ole rutinoitunut, Dufva summasi.

− Kun se menee siihen avausmaalin odotteluun, kuten tässä kävi, niin KalPan maali toi meille lisää hiekkaa rattaisiin. KalPan peli taas enemmän aukesi ja takaa-ajoasemassa on tälläisessä avauspelissä raskas tehdä töitä.

Jukureiden pelit jatkuvat heti lauantaina, kun se saa vieraakseen Pelicansin. KalPa astuu kaukaloon seuraavan kerran puolestaan tiistaina Tapparan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo