Jukurit kaahasi Lukon ohi "jalka kaasulla ja nilkka suorana"

LIIGA / Raportti
Jukurit oli tiistaina erittäin vahva aloituksissa.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Ottelun ratkaisu venyi aina jatkoajalle saakka, kunnes paluun Jukurit-nuttuun tehnyt Miika Koivisto ratkaisi kaksi pistettä kotijoukkueelle loppulukemien jäädessä 4-3:een.

Pääsystä 10 parhaan joukkoon käytiin kiivas kamppailu Mikkelissä, kun Jukurit ja Lukko kohtasivat toisensa. Mikkeliläisten päävalmentaja Risto Dufva myönsi, että peli oli moneltakin osin vaikea.

− Se on henkisesti raskasta, kun ei ole johdossa missään vaiheessa ottelua. Tällä kertaa tietenkin pelin lopussa, mutta se oli tärkeää, että edes jossakin vaiheessa olimme.

Kuuden pisteen kamppailu tarjosi tiistaina katsojille tarkkaa, mutta viihdyttävää peliä, joka kuitenkin jäi kahden ketjun show'ksi. 

Lukolta tahtipuikkoa heiluttivat Toni Koivisto (1+2), Ville Vahalahti (0+2) ja Peter Tiivola (1+1). Jukureiden tehokkaimmat olivat puolestaan Teemu Tallberg (0+3) sekä tehot 1+1 saalistaneet Zach Budish ja Henrik sekä Miika Koivisto.

Kotijoukkueen puolustukseen palannut Miika Koivisto oli joukkueen ehdotonta eliittiä Lukkoa vastaan. Nerokkaat syötöt napsuivat hyvin pelitovereiden lapoihin, eikä puolustaja pelännyt tukea hyökkäyksiä. 

Puolustajan aktiivisuus ratkaisi ottelun jatkoajalla. Hän laukoi yksilösuorituksen päätteeksi kiekon verkkoon taaten Jukureille kaksi sarjapistettä.

Avausmaalista vastasi kuitenkin Lukon Koivisto, joka pääsi iskemään kun varkain maalin kulmalta. Avauserä mentiinkin hienoisesti vierailijoiden merkeissä.

− Lukko oli ottelun alussa selvästi rennommassa tilassa, Dufva tunnusti.

Jukurit pystyi ohittamaan Kaapo Kähkösen ensimmäisen kerran toisessa erässä, kun Lukko-pakki Janne Niskala hölmöili kiekon Zach Budishille. Tulikuuma amerikkalaishyökkääjä ei tästä paikasta erehtynyt.

− Olisimme voineet niitä omia töppäyksiä vähentää, mistä Jukurit rankaisi parissa maalissa. Tulos on tällainen ja se jää voimaan, Lukon päävalmentaja Kari Heikkilä harmitteli.

Jos Budish on ollut viime otteluissa terävänä hyökkäysalueella, on Lukon ylivoima vähintäänkin loistavalla tasolla. Raumalaiset menivätkin jälleen johtoon, kun Tiivola osui maalipuiden väliin kuudennen kerran kahdeksaan otteluun.

Jukureiden selkäranka ei katkennut

Jukurit tuli erittäin energisesti päätöserän alkuun. Mikkeliläiset tasoittivat pelin Henrik Koiviston osumalla, johon syötön tarjoili huimassa vireessä oleva Budish.

Lukko ei kuitenkaan tähän tyytynyt, sillä joukkue hyödynsi jälleen oman pienen hetkensä: tällä kertaa maalinteossa onnistui Keaton Ellerby, joka siirsi irtokiekon verkkoon maalinedustalta ja pelin 2-3:een.

Erittäin vahvan päätöserän pelanneen kotijoukkueen selkä ei kuitenkaan tuntunut katkeavan mistään. Tasoituksen iski raumalaislähtöinen Joonas Kalliola, jonka laukaus painui vastustamattomasti yläkulmaan ja ratkaisua saatiin hakea jatkoajalta, vaikka Jukureilla oli paikkoja onnistua myös päätöserän lopussa.

− Viimeiseen erään saimme osuman erän alkuun. Vaikka Lukko meni uudestaan johtoon, meillä oli jalka hyvin kaasulla ja nilkka suorana. Pysyimme asennossa loppuun asti, Dufva tuumi.

Päätöserän Jukurit-myllytykseen yltynyt kotiyleisö sai myös Dufvalta erityiskiitoksen.

− Todella vauhdikas ottelu. Täytyy kiittää kotiyleisöä. Tänään oli hyvä meininki, hienosti kannustivat ja auttoivat meitä tuloksen tekemisessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo