Tasaista vääntöä torstai-illassa - Erik Riska ja Tomi Körkkö tehokkaana

Erik Riska oli yksi Sportin parhaimpia pelaajia.
Torstain liigakierroksella kotijoukkue Mikkelin Jukurit sai vieraita Vaasasta. Ottelu oli varsin tasainen sekä molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä kuusikymppisen aikana. Lopulta vierailijat onnistuivat kääntämään ottelun nimiinsä luvuin 4-3. Vaasalaisten Erik Riska oli ottelun näkyvin pelaaja, sillä hän syötti ottelussa vaasalaisten kolme maalia.

Kotijoukkue Mikkelin Jukurit tuli otteluun varsin virkeänä otteluun ja hallitsi pelitapahtumia ensimmäisen erän ekalla vitosella. Mikkeliläisryhmän pelillinen painostus tuotti jo ottelun neljännellä minuutilla toivottua tulosta, kun kotijoukkue pääsi parilla laatusyötöllä Sportin kenttäpäätyyn. Jukuripeluri Jesper Piitulainen jätti B-pisteen yläkaarelle nousseelle Ilmari Pitkäselle, jonka laukaus upposi varsin helposti vaasalaisten maaliin. Tämän jälkeen vierasjoukkue Vaasan Sport vaihtoi maalivahtia.

Maalilta luisteli pois Mika Järvinen ja tilalle tuli Jonathan Iilahti. Sport ei saanut ensimmäisen viiden minuutin aikana omaa peliään rakennettua ja olikin varsinainen ihme ettei kotijoukkue onnistunut lisäämään johtoaan.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen maalissa torjunut Juhana Aho otti erän aikana kuusi torjuntaa ja kaksikko Järvinen ja Iilahti ottivat yhteensä yhdeksän koppia. Täten tauolle siirryttiin kotijoukkueen johtaessa ansaitusti 1-0.

Toisen erän alussa kotijoukkueen Pitkänen pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta vierailijoiden Niklas Nevalaisen rikkoessa rankkarin arvoisesti. Pitkäsen yritys jäi hieman vaisuksi ja kiekko jäi lopulta Iilahden kainaloon eikä näin ollen lisämaaleja syntynyt.

Pikku hiljaa myös vaasalaisryhmä pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan ja vain yhdeksän sekuntia kotijoukkueen epäonnistuneesta rangaistuslaukauksesta vierailijat tasoittivat ottelun 1-1. Vaasalaisten maalista vastasi Tomi Körkkö.

Tasoitusmaalista vierailijat saivat pientä pelillistä hallintaa ja kuutisen minuuttia entisestä maalista onnistui vaasalaisryhmä jälleen. Tällä kertaa vierasjoukkueen maalintekijä oli Tony Sund. Vaasalaisten toisen maalin syöttivät Erik Riska ja Körkkö. Syöttökaksikosta Riska osallistui myös vierasjoukkueen ensimmäisen maalin esityöhön.

Toisen erän toisella kympillä molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimalla pelaamista. Kotijoukkueen kaksiminuuttista istui Julius Vähätalo ja vierailijoilta puolestaan Körkkö.

Aivan toisen erän loppuhetkillä mikkeliläiskannattajat saivat aihetta riemuun, sillä Jukurit onnistui tasoittamaan ottelun aivan erän viimeisellä minuutilla. Mikkeliläisjoukkueen toisesta maalista vastasi Janne Ritamäki. Ritamäen maalia tarkistettiin varsin pitkään videolta, mutta lopulta ottelun tuomaristo päätti sen hyväksyä.

Näin ollen jälkimmäiselle tauolle siirryttiin varsin tasaisissa lukemissa. Toisessa erässä kotijoukkueen maalivahti otti jälleen kuusi torjuntaa ja toisessa päässä Iilahti koppasi puolestaan yhden vähemmän eli viisi koppia.

Kolmannen erän ensimmäisellä vierailijat pääsivät jälleen ylivoimalle, joka myös tuotti tulosta ajassa 44.42, sillä kiekko löytyi kolmannen kerran Ahon selän takaa. Kolmannesta maalista vastasi ja Antti Kalapudas ja Riskalle illan kolmas syöttöpiste.

Ajassa 49.25 vierasjoukkueen Ari Gröndahlille tuomittiin 2+10 minuutin - käytösrangaistus selästä taklaamisesta. Tilanteessa vierasjoukkueen kaksiminuuttisen kärsi Olavi Vauhkonen.

Noin kolme minuuttia myöhemmin Sport onnistui neljännen kerran maalinteossa. Vaasalaisten neljännestä maalista vastasi hetkeä myöhemmin jäähyboksissa istunut Vauhkonen.

Tämän jälkeen kotijoukkue onnistui melkein seuraavassa vaihdossa kaventamaan vaasalaisten johdon yhteen maaliin. Mikkeliläisten kolmannesta maalista vastasi Ville Hyvärinen. Kolmannen maalin jälkeen kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusosumaa aivan ottelun päätössummeriin asti, mutta lopulta vaasalaiset korjasivat kolme sarjapistettä kotiin.