Tapparan rutiinisuoritus riitti seitsemänteen perättäiseen voittoon

LIIGA / Raportti
Tapparan voittoputki Liigassa kasvoi vierasvoiton myötä.
Kuva © Saana Hakala
Jukurien ja Tapparan välinen ottelu oli tasainen, mutta vierailijoilta ei lopulta vaadittu ihmeitä kolmen pisteen kotiuttamiseksi.

Ottelun tasaisessa avauserässä Tappara oli hienokseltaan niskan päällä, mutta myös kotijoukkue Jukureilla oli omat paikkansa.

Maalinteossa onnistui ensin vierasjoukkue. Pikkuhiljaa kauden edetessä parempaan vireeseen päässyt Niko Ojamäki sai loistavan syötön hyvän esityön tehneeltä Niko Mikkolalta ja iski kiekon maalinedustalta verkkoon.

Avauserässä ei lisämaaleja nähty ja näin ollen ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Tapparan maalin johdossa.

Rikkonaista peliä

Ottelun toisessa erässä Tappara karkasi kahden maalin johtoon kuin varkain, kun Kristian Kuusela katkaisi alimpana miehenä pelanneen Antti Jaatisen syötön ja laukoi kiekon Sami Rajaniemen selän taakse. Maali syntyi joukkueiden pelatessa tasavajaalla.

Erän edetessä vierailijat lisäsivät kierroksia siinä määrin, että kotijoukkue joutui turvautumaan rikkeisiin. Kolmesta ylivoimamahdollisuudestaan huolimatta Tappara ei kuitenkaan onnistunut tekemään lisämaaleja.

− Jouduttiin ottamaan niin paljon jäähyjä, että osa sai liikaa rasitusta ja osa kylmeni, Jukurien päävalmentaja Risto Dufva tunnusti.

Jäähyilystä huolimatta Jukurit onnistui maalinteossa heti ottelun ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Teemu Suhonen laukoi ja Teemu Henritius ohjasi kiekon taidokkaasti Dominik Hrachovinan vartioimaan maaliin.

Tapparan puolustus piti

Ottelun päätöserässä Tapparan kiekkokontrolli ja kypsä pelaaminen johtoasemassa kaatoivat Jukurien kirihaaveet. Viimeisen niitin iski hyökkääjä Sebastian Repo, joka laukoi ottelun loppuluvut 1-3.

− Puolustaminen oli tänään se juttu. Hyvä ja vahva esitys. Joukkueelle iso kiitos sitoutumisesta ja heittäytymisestä, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kiitteli ottelun jälkeen.

Revon maalin jälkeen Tapparalle tarjoutui mahdollisuus vielä kaunistella voittolukemiaan, kun slovakialaishyökkääjä Tomáš Záborský harhautteli itsensä näyttävästi nokikkain maalivahti Rajaniemen kanssa. Tilanteesta vihellettiin rangaistuslaukaus, mutta vasta kolme maalia tällä kaudella viimeistellyt Záborský ei onnistunut maalinteossa.

Tapparan pienimuotoinen vieraskiertue jatkuu lauantaina Kuopiossa, jonne joukkuetta seuraa Mikkelissäkin paikalla ollut runsaslukuinen kannattajajoukko. Jukurit sen sijaan siirtyi jo viettämään maajoukkuetaukoa.

− Nyt pistetään mailat pussiin vähäksi aikaa ja jalat kohti kattoa. Ravistellaan ja huilataan ensi viikolla ja sitten lähdetään uuteen taistoon, jukuriluotsi Dufva totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo