JYPille neljäs voitto putkeen − HIFK:n Selin harmitteli joukkueensa avauserää

JYP teki HIFK:n verkkoon kuusi maalia. (Arkistokuva)
Kuva © Topi Lainio
Perjantai-iltana Jyväskylässä kohtasivat JYP ja HIFK. Kotijoukkue oli ottelun alusta lähtien parempi, aloitteellisempi ja laadukkaampi joukkue kuin vierasjoukkue. Näin ollen JYP otti voiton lukemin 6-2.

Läpi ensimmäisen erän alun HIFK hävisi kaksinkamppailuja omalla puolustusalueella. JYP sai monta kiekonriistoa hyökkäysalueella, kun HIFK-puolustajan avaussyöttö oli heikko, tai paineen tullessa päälle ratkaisuna oli kiekon kanssa hutilointi. Myös oman maalin edustalla HIFK oli ajoittain todella heikko.

− Meidän pelikurimme ei ollut riittävä ensimmäisessä erässä. Teimme sen luokan virheitä noin hyvää joukkuetta vastaan, eikä se vain käy näissä kinkereissä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli.

− Joukkue oli latautunut hyvin, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen puolestaan kehui omaa joukkuettaan.

Avauserä oli kauttaaltaan vauhdikas ja viihdyttävä. Alkuminuuttien aikana molemmat joukkueet hieman katselivat, mitä toinen tekee, mutta maalinteon aloitti kotijoukkue JYP. Mikko Mäenpää ohitti vierasjoukkueen maalilla torjuneen Atte Engrenin suorahyökkäyksen jälkeen.

HIFK pyrki laittamaan keskialueen tukkoon trapilla. HIFK myös pyrki paineistamaan korkeammalta, mutta kärkikarvaajat olivat jatkuvasti myöhässä. JYP pääsi helposti hyökkäykseen repaleisen viisikon takia.

Joonas Nättinen viimeisteli JYPin toisen osuman maalin edestä nousunsa päätteeksi. Selin yritti herätellä joukkuettaan JYPin toisen maalin jälkeen aikalisällä, mutta tästä huolimatta kotijoukkue meni jo kolmen maalin johtoon Antti Suomelan maalilla.

HIFK tuli kuitenkin vielä kahden maalin päähän Patrik Carlssonin maalilla.

Toisessa erässä JYP meni menojaan

Toinen erä alkoi maalien merkeissä. Heti erän alussa Michel Miklik vei kotijoukkueen jälleen kolmen maalin johtoon kauden ensimmäisellä maalillaan. Tästä meni vain viisi minuuttia, kun Ossi Louhivaara ohjasi kiekon Engrenin ohi maalin edestä. Maalin jälkeen maalille vaihdettiin Niklas Bäckström.

Maalien jälkeen HIFK yritti saada kiekollista pelaamistaan uomiinsa, mutta JYPin korkea paine aiheutti edelleen hankaluuksia HIFK:lle. Vierasjoukkue ei päässyt kovinkaan usein hyökkäämään organisoidusti koko erässä, jolloin sen hyökkäykset olivat enemmän alivoimaisia kuin rintamahyökkäyksiä.

Tämän takia JYPillä oli helppo työ puolustaa oman puolustussiniviivan tuntumassa eteenpäin ja riistää kiekko. Kun HIFK hyökkäsi heikosti, se myös puolusti heikosti.

Vielä erän loppuhetkillä Jerry Turkulainen ja Saku Salmela mittelivät voimiaan painiottelun merkeissä.

− Kaksi ensimmäistä erää erittäin hienoa JYP-kiekkoa. Sellaista, mitä toivon esittävämme jatkossakin, Virtanen mietti.

Kolmannen erän alussa JYP tyytyi viljelemään siirtokiekkoja omalta puolustusalueelta keskialueelle. Näin ollen HIFK sai kiekkokontrollin ja pystyi aiempaa paremmin luomaan hyökkäyksiä. Se pääsi kiekollisena hyökkäysalueelle, eikä JYP saanut enää kiekonriistoja.

− En tiedä mistä johtui passivoituminen, ei ollut missään nimessä tarkoitus muuttaa mitään, Virtanen ihmetteli.

HIFK:n hieman parempi kiekollinen pelaaminen tuotti myös maalin, kun Vili Sopanen muutti lukemiksi 5—2. Maalin jälkeen oli nähtävillä ajoittain JYPillä kiekon polttamista, ja se tyytyi edelleen pelkkiin siirtokiekkoihin. JYPin karvauspelaaminenkin oli aiempaa maltillisempaa.

Tästä huolimatta HIFK ei saanut kunnon kiriä aikaan. JYP alkoi pelaamaan paremmin kiekolla erän puolivälin jälkeen, jolloin se pystyi myös hyökkäämään ja pitämään kiekkoa hyökkäysalueella. Lopulta Janne Kolehmainen teki tyhjään maaliin loppulukemiksi 6—2.

− Hieno peli joukkueelta, Virtanen päätti.