Dramaattinen ilta päättyi juhlakalun ratkaisuun − JYPille yhdeksäs peräkkäinen kotivoitto

LIIGA / Raportti
Tuppurainen pelasi juhlaottelunsa.
JYPin ja Sportin väliseen liigaotteluun mahtui moninaisia vaiheita. Pelin kuva olikin hyvin ailahteleva, minkä vuoksi lukemat kysyivät pitkään tiukkana. Lopulta JYP nappasi 3−2-voiton.

JYPin ja Sportin ottelua voidaan sanoa melko vahvasti myyttien värittämäksi. Moni kuvitteli 2−0-johdon riittävän isännille toisen erän loppupuolella, mutta Sport rimpuili pelin vielä tasoihin. Samalla todistettiin se, että sarjataulukon yltiöpäinen tuijottaminen on turhaa.

Lopulta ottelussa vahvempi oli JYP. Sankariksi nousi 600. liigapelinsä pelannut Jani Tuppurainen, joka viimeisteli isäntien voitto-osuman päätöserän alussa. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi, vaikka Sportin pyörityksen tulosta tarkasteltiin vielä viimeisellä sekunnilla.

CHL mukaanlukien kotivoitto oli JYPille jo yhdeksäs peräkkäinen.

Erikoinen alku

JYP näytti tulevan otteluun jopa ylilatautuneena, kun ensimmäisen seitsemän minuutin aikana joukkueelle tuomittiin kolme rangaistusta, joita yhdisti huolimattomuus. Jäähyjen aikana saatiinkiin erän ainoa maali, mutta yllättävässä päässä.

Kahdesti läpiajoon päässeet isännät eivät jättäneet toista tilaisuuttaan käyttämättä, kun Juha-Pekka Hytönen iski kiekon verkkoon.

− Emme olleet riittävän nöyriä alussa, mikä näkyi menetyksinä omassa päässä, Sport-valmentaja Tomek Valtonen harmitteli.

Avauserässä kiekko pyörikin enemmän JYPin puolustusalueella, mutta vaaralliset paikat olivat vähissä. JYPillä oli vaikeuksia päästä pelin päälle Sportin kovan painostuksen ansiosta, minkä takia isäntien pelaaminen meni pääosin siirtokiekkojen viljelyksi.

Erän loppupuolella yhteinen rytmi alkoi hurrikaaniryhmän puolella löytyä paremmin, minkä johdosta Sportin keskialueen läpi kiekotteleminen onnistui paremmin. Myös vieraiden haavoittuvaisuus paineen alla tuli todistetuksi, mutta enempää maaleja ei nähty.

Toisen erän alkupuolella Sport muutti pelaamistaan trap-painotteisemmaksi. Tämä vaikeutti JYPin pääsemistä hyökkäysalueelle. Jälleen kerran painopiste oli enimmäkseen löysän hurrikaaniryhmän puolustusalueella, mutta pelin kuvalle uskollisesti vaaralliset maalipaikat olivat vähissä.

Moni ajatteli Ossi Louhivaaran osuman katkaisseen Sportin selkärangan, mutta näin ei käynyt. Hieman mukavoituneet isännät saivat todistaa vaasalaisten nousun rinnalle, kun Markus Nenonen ja Michael Parks onnistuivat iskemään maalit mieheen. Erityisesti Parksin maali oli iso, sillä amerikkalainen oli iskenyt edellisen maalinsa 1.11.

− Toisessa erässä joukkueella lähti vähän laukalle. Sport oli odotetun vaarallinen, JYP-valmentaja Marko Virtanen mietti.

JYP jälleen johtoon

Ulospuhalluksista huolimatta päätöserään paremmalla ilmeellä tuli JYP. Erä ehti vanhentua vain muutaman minuutin ennen Tuppuraisen ylivoimaosumaa. Tämä puolestaan oli omiaan siirtämään hallintakapulaa jälleen kirivän Sportin haltuun.

JYPin puolustuspään ongelmat tulivat esille, mutta Eetu Laurikainen otti tärkeitä torjuntoja. Samalla JYPin vaaran elementti pysyi hengissä terävien vastahyökkäysten kautta.

Sport sai lopun kiriin lisää energiaa yhdellä ylivoimalla lisää, mutta maaliviivaa lähemmäksi maalia ei päästy.

JYP jatkaa pelejään keskiviikkona Tapparan vieraana. Sport puolestaan isännöi KooKoota perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle