Jäähytripla koitui HPK:n kohtaloksi

Ratkaisumaaleista vastasivat tutut ykkösketjun miehet.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät ratkaisi tasaisen ottelun kahdella ylivoimamaalilla kolmannessa erässä.

Kärppävalmentaja Kai Suikkasen olemus kertoi pelin jälkeen tyytyväisyydestä.

− HPK oli hyvällä jalalla liikkeellä ja aina ei pysytty perässä, mutta kokonaisuutena ollaan tyytyväisiä. Puolustettiin todella hyvin ja siihen päälle Jussi Rynnäksen loistava maalivahtipeli. Hieno saavutus kaataa tällainen joukkue.

Peli alkoi kunnolla vasta toisessa erässä, jolloin syntyi myös ottelun avausmaali. HPK:n Otto Paajanen ohjasi puolustaja Oskari Mannisen laukauksen ohi Rynnäksen, joka katseli hölmistyneenä laukauksen suuntaan.

Kärpät tasoitti erän puolivälissä. Nopeaan vastahyökkäykseen lähtenyt Jari Sailio ohitti syötöllään HPK:n puolustajat ja Miska Humaloja ohjasi kiekon sisään maalin edustalta. Maali toi selvästi virtaa kärppäpelaajiin ja myös kotiyleisöön.

Kärpät nousi johtoon vielä toisen erän lopussa. Jesse Saarinen syötti poikki HPK:n puolustuksen ja puolustaja Aleksi Mäkelä laukoi uransa toisen liigamaalin.

− 1-0 tilanteessa oli tunne, että oltiin vahvoilla ja saahaan kotijoukkue siltaan. Muutama huono kiekonmenetys ja niistä tylyt maalit. Itse hölmöiltiin siinä tilanteessa, HPK:n valmentaja Antti Pennanen kommentoi.

Ei kahta jäähyä ilman kolmatta

HPK pääsi tasoittamaan pelin kolmannessa erässä. Kärppien kärkiketjun hyökkäys pysähtyi ja kääntyi HPK:n ylivoimahyökkäykseksi. Oskari Manninen laukoi tarkasti alakulmaan Juho Keräsen syötöstä.

Vain minuuttia myöhemmin ottelussa nähtiin ratkaisun hetket. Sami Anttila sai siniviiva-aloituksessa mailasta naamaansa. Tuomaristo antoi kuitenkin tilanteesta Waltteri Hopposelle 2+2 minuuttia vasta pelin tauottua. Pelin käydessä Joonas Lehtivuori otti maalin edustalta kiinnipitämisjäähyn.

− 2+2 -jäähyssä en nähnyt mitään vikaa. Maalinedustalla meidän pelaajalta lyötiin ensin maila pois ja sitten meidän pelaajalle annetaan työntämisestä jäähy. Oli kova paikka joutua viidellä kolmea vastaan tuossa tilanteessa. Ottaa päähän, Pennanen kertoi.

Kärpät hyödynsi kahden miehen ylivoiman. John Albertin maali löydettiin vasta videonauhalta tarkistuksen jälkeen. Ei kerennyt kulua edes minuuttia, kun Mika Pyörälä teki Kärpille toisen ylivoimamaalin. Pelissä nähtiin tämän jälkeen maalit vielä molempien joukkueiden toimesta.

Valmentajat kyseenalaistivat tuomaritoiminnan

Ottelun lehdistötilaisuudessa Antti Pennanen ihmetteli joukkueensa saamia jäähymääriä ja tuomaritoimintaa laajemminkin.

− Meillä on tällä kaudella ollut 13 ottelua, joissa on saatu vähemmän jäähyjä kuin vastustaja. Kyllähän se ihmetyttää. Kotijoukkueelta en ota mitään pois, he ansaitsivat voittonsa.

Suikkanen nokitti kuitenkin omalla kokemuksellaan ja näkemyksellä Kärppien saamasta kohtelusta.

− Me on pelattu tässä sarjassa vähiten ylivoimaa. Joillakin joukkueilla on 100 minuuttia enemmän. En tiedä ketä tässä sitten suositaan. Mielestäni oli hyvä, että tuomareilla oli munaa viheltää jäähyt.