Hutiloiva Kärpät oli kärkimiestensä verran KooKoota parempi

LIIGA / Raportti
KooKoon pelaajista on aistittavissa, kuinka Mikael Ruohomaan rannelaukaus vaikeasta kulmasta tuli täytenä yllätyksenä. Kiekko sujahti maaliin vasemman yläkulman pienestä raosta.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärpät iski KooKoon tulostaulusta katsottuna maanrakoon, mutta todellisuudessa pelaaminen ei ollut kotijoukkueen aiempien murskavoittojen tasolla.

Kärppien ja KooKoon kohtaaminen tiistaina ei ollut Kärpille läheskään yhtä helppo kuin loppulukemista saattaisi kuvitella. Kärpät oli tarkkoihin laukauksiin kykenevien kärkiketjun pelaajien verran parempi, sillä KooKoon vaarallisimmat yritykset viuhuivat lähinnä maalin ohi.

Kärpät sai aloituserässä useamman mahdollisuuden ohjurille KooKoon maalin edestä, mutta yksikään kiekoista ei ohjautunut edes maalivahtia kohti. Kotijoukkueen hyökkäykset typistyivät myös hämmästyttävän usein hyökkäyssiniviivan kiekonmenetyksiin, joiden myötä koko vaarallinen hyökkäys kuihtui kasaan.

Kärppien ylivoima on ollut pitkään tasaviisikolla pelaamiseen verrattuna hampaatonta, ja se jatkui nihkeänä myös tiistain ottelussa. Tällä kertaa yksi ylivoimista tosin johti maaliin.

Myös KooKoolla oli paikkansa pelatessaan ylivoimalla, mutta Kärppien onneksi laukaukset sujahtelivat yli ja ohi maalin.

KooKoon Toni Kähkönen pääsi ensimmäisessä erässä nokikkain Veini Vehviläisen kanssa, mutta Vehviläisen rohkeus tulla Kähköstä vastaan palkittiin ja kiekko päätyi pois hyökkäysalueelta. Hieman samankaltainen tilanne nähtiin myös KooKoon päädyssä, mutta kyseinen tilanne päättyi maalia yrittäneen Nicklas Lasun kaatumiseen.

Toisen erän ainoasta osumasta vastasi Kärppien Mikael Ruohomaa, joka napautti kiekon erittäin tarkalla rannelaukauksella varsin pienikokoisesta aukosta KooKoo-vahti Juha Järvenpään maskin ja tolpan välistä.

KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola haastoi maalin, mutta haasto hylättiin varsin nopeasti. Ruohomaan maalin myötä toiselle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johtoasemassa 2-0.

Kärpät vankisti johtoasemaansa kolmannessa erässä Charles Bertrand iski kotijoukkueen 3-0-johtoon. Osuman jälkeen Tuokkola veti Joensuun pois maalilta, mutta tämä johti vain Kärppien Ville Leskisen tyhjiin tekemään maaliin.

Kyseisen osuman jälkeen ottelu oli KooKoon kannalta jo ohi, ja sinetin tälle antoi aivan maalin edestä osunut Jasse Ikonen. Ikosen maalin myötä loppulukemiksi muodostui 5-0.

Kärpät nollasi pettymyksen Lappeenrannassa

KooKoon päävalmentaja Tuokkola ei kuitenkaan ottelun jälkeen ollut pettynyt kuin suurinumeroiseen tappioon ja oman joukkueen maalittomuuteen.

- Ainoa mikä harmittaa, on tuo iso maalimäärä ja se, että maalivahdin poistaminen ei tuottanut meille kavennusta. Olimme matkassa mukana, mutta rehellisyyden nimissä luisteluvoima, hanakkuus maalintekopaikoilla ja pelikuri oli Kärpillä tänään parempaa.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli tyytyväinen joukkueeseen, ja etenkin sen ykkösketjuun.

- Nousujohteinen suoritus, Ruohomaan ketjulle erityiskiitos johtajuudesta. Hyvä taistelu meiltä, onnistuimme nousemaan takaisin vaikean SaiPa-ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo