Kärpät selätti Pelicansin – Amerikan ihme Trotter Kärppien syömähampaana

Kärpät pelasi loppunumeroista huolimatta tiukan ottelun Pelicansia vastaan, mutta oli lopulta Trotterin verran lahtelaisia parempi.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät säilytti mahdollisuutensa kuuden parhaan joukkoon, kun se voitti niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa sarjassa kuudentena ja viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla olevan Lahden Pelicansin lukemin 5–1. Kärppien ja Pelicansin piste-ero on nyt kuusi pistettä, kun Kärpillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna ja yksi keskinäinenkin kohtaaminen on vielä edessä.

SaiPasta Kärppiin siirtynyt Brock Trotter esiintyi ensimmäistä kertaa Raksilassa Kärppien pelipaita yllään. Torstaina Kouvolassa Trotter teki ensimmäisessä ottelussaan Kärpissä maalin. Lauantaina Trotter oli kahdella maalillaan Kärppien tehohammas.

– Olen erittäin tyytyväinen meidän uusiin hankintoihin. Trotter ja [IvanŠvarný ovat tulleet erittäin hyvin sisään meidän joukkueeseen, vaikka yhteisiä hetkiä ei ole vielä hirveästi ollut. Torstaina oli vähän vielä hakemista, mutta tänään he olivat meille iso ase. Trotter teki meille erittäin ratkaisevia maaleja. Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen ruoti ottelun jälkeen.

Kärpät pääsi jo vajaan neljän minuutin jälkeen ottelussa johtoon, kun Trotter teki ylivoimalla illan ensimmäisen maalinsa. Kärpät pelasi ylivoimaa vain kahdeksan sekuntia, kun maaliverkko heilahti ensimmäisen kerran. Mika Pyörälä sai maaliin syöttöpisteen ja näin hänen viisi ottelua kestänyt pisteetön kautensa loppui. Suikkanen oli tyytyväinen uuteen ketjukoostumukseen:

– Trotter tuo nopeita jalkoja meille. Laitettiin toinenkin Amerikan ihme [John Albert] Pyörälän toiselle laidalle, niin Pyörälällä on nyt laidoillaan kaksi erittäin nopeaa laituria.

Ensimmäisessä erässä Antti Tyrväinen tasoitti ottelun, joten toiseen erään lähdettiin tasalukemista 1–1.

Toisessa erässä Ville Leskinen vei Kärpät ensin maalin johtoon ja ennen erän puoliväliä Trotter vei rangaistuslaukauksellaan Kärpät jo 3–1-johtoon. Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen näki ottelun ratkenneen pieniin asioihin:

– Ei pelaamisessa sillä lailla mitään vikaa ollut. Vähän huonoja maaleja kaikki kolme. Alivoimamaali oli selkeä merkkausvirhe, sitten kaksi kiekonmenetystä huonossa paikassa. Toisesta tuli maali ja toisesta rankkarimaali. Niin pienistä asioista se oli kiinni. Kokonaisuutena luotiin paikkoja, mutta ei vaan oltu tarpeeksi teräviä irtokiekoissa ja sellainen ihan viimeinen nälkä maalintekemiseen puuttui. Ja vastustajan maalivahti oli tänään tosi hyvä.

Kärppien maalivahti Jussi Rynnäs sai kehuja myös Suikkaselta:

– Pelicans pelasi hyvää jääkiekkoa, kuten mekin pelattiin. Aina on tietenkin pieniä asioita, joita voisi parantaa, mutta kokonaiskuvaa jos ajattelee, niin erittäin tyytyväinen täytyy olla. Rynnäs teki lopussa pari isoa torjuntaa.

Pelicans pelasi lopussa rohkeasti ilman maalivahtia, joten Kärpät sai tehdä kaksi maalia tyhjään Pelicans-maaliin. Kärppien viimeisen maalin teki Pyörälä, joka nousi maalinsa ansiosta 50 tehopisteeseen tämän kauden runkosarjassa.

Pelicansin maalilla torjui ottelussa Janne Juvonen. Tuore vahvistus Karri Rämö sai toimia luukkuvahtina.

– Rämöllä on vammahistoriaa takana, joten ei haluttu peluuttaa heti liian paljoa. Pikku hiljaa mennään, ja siinä oli se syy, miksi hän ei tänään pelannut. Me myös kuuntelimme häntä itseään, että miten hän tilanteen kokee, Matikainen kertoi ottelun jälkeen.

Kärpille voitto oli tärkeä. Suora pudotuspelipaikka on ollut tavoitteena ja paikoin jo kaukainen haave. Suikkanen tiivisti joukkueensa tilanteen:

–Me olemme pelanneet omia pudotuspelejä jo tammikuusta lähtien.