Lupaavia debyyttejä ja omia maaleja

Etualalla aloitukseen valmistuva Rasmus Kupari debytoi torstaina aikuisten sarjassa. Vehviläinen on näissä otteluissa jo konkari, mutta kärppäpaidassa ottelu oli hänelle ensimmäinen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kärppien ja Pelicansin kohtaamisessa nähtiin yhden ikäluokkansa lupaavimman suomikiekkoilijan, Rasmus Kuparin debyytti aikuisten sarjassa. Ottelussa nähtiin myös yllättävänpuoleisia maaleja.

Kärppien kauden toinen kotiottelu Pelicansia vastaan muistutti paljon kauden kotiavausottelua HPK:ta vastaan. Vauhtia paljon, maaleja vähän.

Maalintekijöiden puute molemmissa joukkueissa tarkoitti sitä, että lukuisista tilanteista huolimatta tilanteet olivat vain lähellä sytyttää päätyjen punalamput.

Kärppien yllättävän heikko puolustuspelaaminen

Kärppien pelaaminen puolustuspäässä oli torstaina paikoitellen jopa luokattoman huonoa. Pelicansin taitavimmat pelaajat pääsivät vaivattomasti vaarallisen lähelle kärppäpaidassa debytoinutta Veini Vehviläistä.

Puolustus ei ainoastaan ollut reikäinen, se myös hutiloi purkukiekkojen kanssa jatkuvalla syötöllä. Tällaisista tilanteista Pelicansin Iikka Kangasniemen kaltaisten pelaajien ei ole vaivalloista luoda välittömästi uutta vaaratilannetta Kärppien maalille.

Viimeistely oli puutteellissa molemmissa hyökkäyspäissä, mutta molemmat joukkueet onnistuivat iskemään avausmaalit ensimmäisen erän aikana.

Ensimmäisen erän ehdoton valopilkku oli ensimmäisessä aikuisten sarjan ottelussaan pelannut Kärppien Rasmus Kupari. Tasakentällisin peliaikaa kertyi mukavasti, ja Kupari oli mukana useammassa tilanteessa Pelicans-päädyssä.

Kuparin meno oli paikoin niin vaarallista, että Pelicansin Antti Tyrväinen joutui katkaisemaan sen kahden minuutin rangaistuksen arvoisesti. Erikoistilanteita Kupari ei kuitenkaan vielä pelannut.

Kaksinkamppailu Pelicansin Roni Rukajärveä vastaan toisen erän lopussa havainnollisti hyvin Kuparin vahvuudet ja kehityksen kohteet. Luistelussa ja kiekonkäsittelyssä kamppailu meni Kuparille, mutta laitaväännössä hän jäi selvästi kakkoseksi.

Niin ikään ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjaa pelaava Teemu Kivihalme pelasi mainion ottelun. Pisteitä ei kertynyt, mutta ratkaisut etenkin hyökkäyspäässä olivat varsin mallikkaita ja vastustajalle vaarallisia.

Bertrand osui juhlaottelussaan

Ottelun alkajaisiksi 300. Liiga-ottelun kunniaksi kukitettu Kärppien Charles Bertrand ohjasi Pelicansin maalin edestä joukkueen 2–1-johtoon toisen erän alkupuolella. Bertrandin otteet Julius Junttilan ja Mikael Ruohomaan kanssa olivatkin vakuuttavia läpi ottelun.

Välillä kolmikko tosin yritti hakea liiankin hienoa kuviota hyökkäyspäässä, jolloin koko tilanne kuihtui kasaan.

Vehviläisen työskentely Kärppien maalilla oli hyvällä tasolla, mutta ero Jussi Rynnäkseen oli kuitenkin nähtävissä. Otteissa oli välillä hienoista epävarmuutta, mutta kaiken kaikkiaan ottelu oli Vehviläiseltä onnistunut.

Kolmannen erän erikoisuudet

Kolmannen erän puolivälin tienoilla maalien osalta alkoi tapahtua kummia. Aluksi Kärppien puolustava puolustaja Jani Hakanpää jallitti kaksi Pelicans-pelaajaa ja lopulta maalivahti Janne Juvosen iskien Kärpät 3–1 johtoasemaan.

Lähes heti perään soi Kärppien päädyssä, maalintekijänä Kärppien Junttila. Junttilan yritys luovuttaa kiekko Vehviläiselle epäonnistui pahimman kerran, ja kiekko lipui Vehviläisen längistä maaliin.

Pelicans vietti ottelun viimeiset minuutit törttöillen kerta toisensa perään. Kampitusjäähy johti Kärppien 4–2-maaliin, ja lähes heti perään otettu toinen kaksiminuuttinen pilasi viimeisetkin haaveet tasoituksesta. Pelicans haki viime hetkillä kavennusta ilman maalivahtia, mutta kavennuksen sijaan Kärpät iski vielä yhden maalin tyhjiin. Tämän myötä ottelu taputeltiin maalein 5–2 Kärppien hyväksi.