KalPa käytti maalipaikkansa tehokkasti hyväkseen − HIFK:n harmina hyökkäyksien puuroutuminen

Mathew Maione teki ottelun voittomaalin. (Arkistokuva)
Lauantai-illan koitoksessa KalPan ja HIFK:n välillä ei laadukkailla maalipaikoilla mässäilty. Sen sijaan tunteita, torikokouksia ja taklauksia nähtiin varsinkin toisesta erästä lähtien. KalPa käytti omat maalipaikkansa lopulta terävämmin hyväkseen ja otti voiton lukemin 3-2.

HIFK:lla on ollut viime aikoina vaikeuksia avauspelaamisensa kanssa. Kiekonmenetyksiä on tullut liikaa ja hyökkäykset ovat meinanneet puuroutua ennen hyökkäysiniviivaa.

Tämän kaltaisia ongelmia olikin havaittavissa avauserästä lähtien. Molemmat joukkueet luottivat kiekkokontrolliin ja pyrkivätkin rytmittämään peliä kiekolla. HIFK:n avauspelaaminen ei vain ajoittain meinannut luonnistua, eikä se päässyt erässä kovinkaan montaa kertaa KalPan keskialueen trapin läpi organisoidusti.

KalPa puolestaan pääsi laitojen kautta kiekon kanssa hyökkäysalueelle. Hyökkäysalueella kuopiolaisjoukkue ei tosin pystynyt luomaan laadukkaita maalipaikkoja kuin muutamia. Pyörityksiä kyllä nähtiin, mutta nämäkin hyökkäykset pyörivät enimmäkseen kulmissa.

Kotijoukkue oli kuitenkin joukkueista se, joka avasi ottelussa maalihanat. Neljän pelatun minuutin jälkeen KalPan Mikael Seppälä pääsi laidasta ajamaan kiekon kanssa kohti maalia, ja viimeisteli tarkalla laukauksella 1−0- johtomaalin. KalPa pääsi myös toisen kerran erittäin lähelle maalia, kun Alexandre Texier laukoi suorahyökkäyksen päätteeksi tolppaan.

Toinen erä HIFK:n, kolmannessa KalPa ratkaisi

Jos ensimmäisen erän alussa kotijoukkue viimeisteli maalin, toisen erän alussa oli HIFK:n vuoro. Oliwer Kaski toi vierasjoukkueen tasoihin kauden kahdeksannella osumallaan. Maalin jälkeen HIFK otti ottelun haltuunsa.

Helsinkiläisjoukkue pystyi hieman organisoidummin avaamaan peliä, joten se pääsi hyökkäysalueelle kiekon kanssa useammin kuin ensimmäisessä erässä. HIFK myös paineisti pari napsua korkeammalta, millä se sai kuopiolaisjoukkueen avauspelaamisen hankalaksi.

Tästä huolimatta KalPan Eetu Luostarinen pääsi HIFK:n tasoitusmaalin jälkeen läpiajoon, kun hän riisti kiekon siniviivalla Kaskelta. Vain maaliraudat pelastivat HIFK:n takaiskulta.

HIFK meni kuitenkin maalin johtoon, kun Kaski pystyi toistamiseen ohittamaan ylivoimalla KalPan maalilla torjuneen Denis Godlan. Maalin jälkeen ottelun kuva ja luonne hieman muuttui. Molemmat joukkueet lisäsivät taklauspeliin voimaa ja vihellysten jälkeen nähtiin nippu torikokouksia.

KalPa tuli kuitenkin vielä tasoihin, kun HIFK-hyökkääjät hutiloivat hyökkäyssiniviivan päällä kiekon kanssa. Mikko Nuutinen nappasi kiekon ja viimeisteli tasoitusosuman vastahyökkäyksen päätteeksi.

Kun aiempien erien alussa oli maalit tehty, ei voinut kolmaskaan erä tehdä poikkeusta tähän. HIFK:n Juhani Tyrväinen ehti istua kaksiminuuttistaan vain viisi sekuntia, kun KalPan Mathew Maione laukoi siniviivalta kiekon ohi HIFK:n maalilla torjuneen Atte Engrenin.

Heti maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli omat laadukkaat maalipaikkansa tehdä osumia. KalPa pääsi myös ylivoimalle, ja pystyi luomaan muutaman maalipaikan, mutta lisäosumia ei silti nähty. Ylivoimansa jälkeen kuopiolaisjoukkue myös pystyi pitämään kiekkoa hyökkäysalueellaan pitkän tovin, mutta maalipaikoille se ei päässyt.

Erän edetessä kohti loppuaan HIFK otti yhä enemmissä määrin ottelua hallintaansa. KalPa pyrki puolustamaan keskialuetta että omaa puolustusaluettaan tiiviisti, eikä HIFK pystynyt tätä puolustusmuuria murtamaan. Näin ollen KalPalla oli varsin helppo työ puolustaa johtoaan, joten kolme pistettä jäi Kuopioon lukemin 3−2.