HPK katkaisi vierastappioputkensa KalPan kustannuksella

LIIGA / Raportti
Severi Sillanpää teki ottelun ratkaisuosuman.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

KalPan ja HPK:n välinen kohtaaminen alkoi takkuisesti. Ottelun alku oli pelikatkojen sävyttämä, ja useita pitkiä kiekkoja nähtiin joukkueiden lähtiessä nostamaan hyökkäystä.

Joukkueet saivat kuitenkin hierottua nopeasti unihiekat silmistään, ja tilanteita rakenneltiin sen myötä ahkerasti molempiin kenttäpäätyihin. Joukkueiden peli ei ollut kuitenkaan totutun vauhdikasta, ja viimeistely-yritykset tuntuivat heppoisilta aikaisempiin kohtaamisiin nähden.

Heikkoja vierasotteluita viime aikoina pelannut vierasjoukkue HPK aloitti ottelussa maalinteon Severi Sillanpään osumalla.

HPK sai hetken kuluttua vielä ylivoiman, kun Jaakko Rissanen meni istumaan rangaistusta poikittaisesta mailasta. Vierasjoukkue ei saanut ylivoimakuvioita kunnolla pyörimään, ja Eero Kilpeläinen poimi helpon näköisesti ne tilanteet, jotka HPK sai vietyä KalPan maalille asti.

Molemmat joukkueet olivat tulleet hyvällä tunteella perjantai-illan kohtaamiseen. Kentällä nähtiin paljon pieniä rupattelutuokioita pelaajien kesken. Väkivaltaisuudesta tasatuomion saaneet Joonas Lyytinen ja Henrik Forsberg jakoivat ajatuksiaan vielä jäähypenkilläkin, mutta pelin jatkuessa kiistakumppanit keskittyivät jälleen taistelemaan kiekosta.

KalPan taistelu kesti viimeisille minuuteille saakka

Sami Mutanen KalPan leiristä teki ottelun toisessa erässä loistavan yksilösuorituksen ja surffaili rohkeasti HPK:n maalille. Vierasjoukkueen maalivahti Emil Larmi heilautti kuitenkin räpyläkättään ja koppasi kiekon talteen.

HPK tarjosi toisessa erässä tiuhaan tahtiin maalipaikkoja KalPalle. Joukkueessa onnistuttiin laajalla rintamalla huonoissa ratkaisuissa annettaessa syöttöjä puolustusalueella. HPK oli joukkueen vaikean tilanteen jälkeen kuitenkin myös lähellä osumaa erän loppuhetkillä.

Larmille kertyi toisessa erässä 15 torjuntaa Kilpeläisen kahdeksaa vastaan. KalPa jatkoi ankaraa painostustaan kolmannen erän alussa ja sai vierasjoukkueelta myös apuja ylivoiman muodossa. HPK kesti kuitenkin kotijoukkueen rynnistyksen ja sai maltillisen puolustuspelaamisen aikana ajoittain myös omat paikkansa hyökkäyspäässä.

KalPa otti aikalisän ja teki kaikkensa, jotta olisi saanut numerot tasoihin. HPK ratkaisi lopulta ottelun lyömällä kiekon tyhjään verkkoon Joonas Lehtivuoren toimesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo