Ylivoimamaalit valttia Savon derbyssä − Jukureiden kolmas erä oli jälleen vaikea

LIIGA / Raportti
Jukurit joutui kolmannessa erässä vaikeuksiin, ja KalPa pääsi pyörittämään toimivaa ylivoimaansa.
Kuva © 16-17
Savon derby tarjosi runsaslukuiselle kuopiolaisyleisölle viihdettä koko rahan edestä. Pelin ratkaisua odoteltiin aina voittomaalikilpailuun asti, josta KalPa poistui voittajana.

Ottelussa riitti sähinää puolin ja toisin. Kamppailussa avainasemaan nousivat ylivoimat, sillä molemmat joukkueet onnistuvat kahdesti erikoistilanteissa.

Voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli Janne Keränen, jonka laukaus toi KalPalle 4-3-voiton.

Avauserä oli ottelun tasaisin, sillä molemmat joukkueet pääsivät maalipaikoille. Jukurit olikin muutamaan kertaan lähellä maalintekoa, eivätkä mikkeliläiset päässeet tolppaa lähemmäksi.

Sen sijaan maalinteossa onnistui KalPa, kun Juuso Riikolan coas-to-coast-osuma päätyi mikkeliläisveräjään.

Toisen erän alkuun pirteästi tulleet kuopiolaiset olivat siirtyä jo kahden maalin johtoon, kun Ilmari Pitkänen unohtui mikkeliläismaalin edustalle. Jukureiden maalivahti Sami Rajaniemi käänsi tilanteen kuitenkin päälaelleen huikealla torjunnallaan, ja erän loppupuoli oli vierailijoiden näytöstä.

Savolaiset juonivat maaleja ylivoimilla

Jukurit pakotti aktiivisella pelaamisellaan kuopiolaiset kahdesti peräkkäin jäähylle. Viime aikoina mikkeliläisten ylivoimapeli ei ole toiminut toivotulla tavalla, mutta tällä kertaa vierailijat onnistuivat molemmilla ylivoimillaan.

Ensin Teemu Suhonen iski kauden kolmannensa komealla viivavedolla, kun Teemu Tallberg teki Eero Kilpeläisen näkökyvyttömäksi hyvällä maskillaan. Tämän jälkeen oli Janne Ritamäen vuoro, jonka laukaus suorasta hyökkäyksestä painui yläkulmaan.

Jos toinen erä oli Jukureiden painostusta, kolmas oli puolestaan KalPan heiniä. Vierailijat onnistuivat lisäämään johtoaan, kun tehot 1+1 viimeistellyt Henrik Koivisto katkaisi 13 ottelun maalittoman putkensa.

Kuten myös aiemmin tällä kaudella, kolmas oli erä Jukureille vaikea. Nyt oli kotijoukkueen vuoro onnistua kahdesti ylivoimalla, kun Tommi Jokinen ja Joonas Lyytinen onnistuivat ohittamaan Rajaniemen. Kuopiolaiset hallitsivatkin lähes koko erän – lukuun ottamatta kahta viimeistä minuuttia

Jukurit olikin vielä loppuhetkillä onnistua maalinteossa, mutta Topi Nättisen laukaus osui sivurautaan. Mikkeliläiset pyörittivät vielä viimeiset kaksi minuuttia ylivoimaansa, mutta Kilpeläinen kesti maalillaan.

Jukurit jatkaa kauttaan keskiviikkona kotikaukalossa HIFKta vastaan. KalPa pelaa puolestaan niin ikään kotonaan, mutta vasta ensi viikolla perjantaina, kun HPK vierailee Niiralan montussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo