Satakunta patapaitojen haltuun - Lukon pudotuspelitavoitteelle mutka matkaan

LIIGA / Raportti
Lukko ei kaukalossa liiemmin juhlinut.
Satakunnan paikalliskamppailu oli jälleen totutun hyvä jääkiekkonäytelmä. Vauhtia, kontaktia ja tunnetta oli runsaasti varsinkin avauserässä. Maalinteossa Ässät oli kuitenkin verivihollistaan parempi.

Ässät niisti tällä kaudella Lukkoa olan takaa. Kauden aikana paikalliskamppailuissa oli tarjolla 18 pistettä ja niistä raumalaisten kelkkaan putosi vain kolme. Ilman pisteitä porilaiset eivät jääneet Lukkoa vastaan kertaakaan.

Illan ensimmäinen erä antoi viitteitä siitä, että Lukko tulisi ja jyräisi eilisen pelin uuvuttamat porilaiset. Sen verran suurella tarmolla ja energialla sinikeltaiset vyöryivät punamustien kiekkollisen pelaajan kimppuun.

Osumia ei kuitenkaan nähty. Ensimmäinen erä ei täysin tyydyttänyt muutenkaan Lukon päävalmentajaa Kari Heikkilää.

- Ensimmäisessä erässä oli hyviäkin hetkiä. Olimme yhden kentän varassa aika pitkälle. Muut laahasi pikkuisen perässä, näki Lukko-valmentaja Heikkilä.

Ässien näkökulmasta ensimmäinen erä oli selviytymistaistelua. Erätauolla joukkue piristyi ja iski heti toisen erän kärkeen 1-0-johtomaalin.

- Oli vaikea ilta tänään meillä. EI missään vaiheessa oltu energisiä, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho sanoi.

Lukon paras lataus kuoli viimeistään Ässien johtomaaliin. Sen jälkeen ei nähtykään ärhäkästi päälle tullutta Lukkoa. Lukuisista pitkistä pyörityksistä huolimatta, Ässät oli peliä hallinnut osapuoli.

- Me ei oltu tänään sillä tasolla, millä meidän pitää olla, Heikkilä painotti.

- Puhuttiin kopissa, että ammattiurheilussa pitää lyödä tällaisena iltana kaikki pöytään.

Edellisen joukkueiden välisen kamppailun jälkeen Heikkilä oli ihmetellyt raumalaisten vähäistä latausta ja tunnetasoa. Nyt se kesti yhden erän. Se ei riitä Satakunnan paikalliskamppailuissa voittoon kuin harvoin.

Usko kaikkensa antamiseen näytti nääntyvän kolmannen erän aikana, kun Ässät iski kaksi maalia ja karkasi kolmen maalin johtoon. Siihen Heikkilä löysi myös selittäviä tekijöitä.

- Joukkueen sisällä oli liian suuret erot. Osa pelaa ihan hyvin, osa ei.

- Jos viisikossa yksi pelaaja nukahtaa niin se tarkoittaa, että siltä viisikolta peli on ohi.

On edelleen mahdollista, että Lukon ja Ässien väliset kohtaamiset eivät jääneet tähän. Lukon ja Ässien pudotuspelisarja on mahdollista ensimmäisellä kierroksella. Ajatus ei hirveästi innostanut Ahoa.

- En mielellään näkisi meitä säälipleijareissa, Aho heitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo