JYP suli ja palasi voittajaksi pitkäksi venähtäneessä viihdepläjäyksessä

LIIGA / Raportti
Jani Tuppurainen vei JYPin avauserässä johtoon.
Kuva © Pasi Lepola (www.pasilepolaphotography.com)
Pelicans ja JYP tarjosivat hitaasti käynnistyvän trillerin Lahden lauantai-illassa. Lopulta voittajaa haettiin aina voittolaukauskilpailusta saakka, jossa vahvempi oli JYP.

JYPin kaava läpi kauden oli ollut vaikeudet CHL-otteluiden ympärillä. Tiistaina tulleen finaalipaikan vuoksi perjantai-illasta Lahdessa saattoi odottaa haasteellista jyväskyläläisvieraille.

Lopulta kumpikaan joukkue ei yltänyt parhaimpaansa. Pelicans heräsi toden teolla otteluun vasta reilut viisi minuuttia ennen loppua, kun peli oli tilanteessa 1−4. Kun samaan aikaan JYP oli jo lopettanut pelaamiseen, lopusta saatiin trilleri.

Viisi sekuntia ennen päätössummeria tullut tasoitus vei ottelun jatkoajalle. Lopulta voittaja haettiin voittolaukauskilpailussa, jossa Juuso Puustinen toi ainoana onnistujana lisäpisteen hurrikaaniryhmälle.

Onnella tasoihin ja peli hallussa

Ennakkoasetelmien vuoksi saattoi kuvitella Pelicansin tulevan terävästi alkuun ottamaan luuloja pois. Näin ei kuitenkaan käynyt. Ilmettä voi sanoa tunnustelevaksi, ja näennäinen hallinta kääntyi täydelliseksi hallinnaksi erän edetessä.

Yksi puolustusalueen nukahdus toki vei isännät johtoon, kun Aleksi Rekonen löytyi vapaana maalinedustalta. Heti tämän perään Libor Sulakin luistimista kimmonnut kiekko tuli Jarkko Immoselle, joka tasoitti pelin.

Pitkää hyökkäyspään hyökkäyspeliä esittänyt JYP odotti kärsivällisesti virheitä, joista luoda laadukkaita maalipaikkoja tai saada ylivoimaa. Yhden ylivoiman vieraat pääsivätkin pelaamaan, jonka aikana Jani Tuppurainen muutti lukemiksi 1−2 Petri Matikaisen haastosta huolimatta.

Toisessa erässä samasta otteesta ei ollut enää tietoakaan. Hyökkäyspeli katosi hurrikaaniryhmän osalta täysin kuvasta, kun pelaaminen keskittyi siirtokiekkoihin ja Pelicansin poispitämiseen parhailta maalintekopaikoilta. 

Parhaiten puutteellista hyökkäyspeliä kuvasti se, että Janne Juvosen ensimmäinen torjunta kirjattiin vasta 12 minuutin kohdalla. 

Tasoitusmaalia ei kuitenkaan syntynyt, vaikka lahtelaiset pääsivät pari kertaa kokeilemaan sarjan parhaan kotiylivoiman toimivuutta. Jopa laadukkaat maalipaikat jäivät hyvin vähiin.

Pelicansin kiri oli vaisu

Erän ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana JYP ajatteli jo täysin paketoineen pelinsä, kun Juuso Puustisen ja Tuppuraisen maaleilla lukemat olivat 1−4. Tämän jalkeen jalka alkoi nousta kaasulta, mutta Pelicans ei ollut vielä luovuttanut.

Toivonkipinän sytytti Mikko Kousa, ja heti perään vaarallisia paikkoja alkoi syntyä solkenaan. Casimir Jürgens puolestaan toi Pelicansin jo maalin päähän. Kysymykset passivoitumisen syiden yllä saivat todellisen merkityksen, kun Rekonen toi lahtelaiset tasoihin vain viisi sekuntia ennen päätössumeria.

Jatkoaika tarjosi päivän neljännen videotarkistuksen, mutta jyväskyläläiset eivät päässeet juhlimaan voittoa. Jatkoaikavoittoa ei kirjattu lahtelaisillekaan, kun viimeisillä sekunneilla Iikka Kangasniemi pääsi läpiajoon jäähyaitiosta. Voittolaukauskilpailussa tarvittiin neljä paria, jotta ainoa onnistuja löytyi JYPin riveistä.

Molemmat joukkueet pelaavat lauantaina vierasottelun. JYPin suunnaksi valikoituu Mikkeli ja Pelicansia isännöi Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo