HPK puolusti tiiviisti ja kuritti tehokkaasti

LIIGA / Raportti
Janne Lahti oli HPK:n voiton takuumies
Kuva © Jarno Hietanen
Perjantainen TPS-voitto oli muisto vain, kun HPK kuritti SaiPaa isäntien tuskaillessa tehottomuuden kanssa.
Lähtökohdat 

SaiPa lähti otteluun kahden voiton putkessa. Edellispelissä joukkue jäi nollille ja alkukaudesta SaiPan tehot ovat olleet pitkälti Anssi Löfmanin johtaman ketjun varassa.

Maalivahtipelaaminen 

Edellisottelussa nollapelin pelannut Frans Tuohimaa venyi tänäänkin muutamiin paraatipelastuksiin, mutta avausmaali menee ainakin osittain miehen piikkiin.

Puolustuspelaaminen 

Jälleen muutamia merkkausvirheitä, joista vastustaja rokotti. 

Hyökkäyspelaaminen 

Jokaisessa erässä saatiin muutamia laatupaikkoja ja HPK joutui ottamaan runsaasti jäähyjä. Ihan loppuun asti useimpia tilanteita ei kuitenkaan saatu vietyä. Parhaat paikat tasakentällisin.

Erikoistilanteet 

Ylivoima toimi aluksi hyvin, mutta pelin edetessä otettiin selvästi takapakkia. SaiPa otti koko pelissä vain yhden jäähyn ja sen alivoiman joukkue selvitti kelvollisesti. 

Lähtökohdat 

Alkukaudesta vähämaalisia pelejä hävinnyt HPK otti lauantaina kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa nollaamalla Ilveksen. Odotettavissa oli, että siitä alkaisi kerhon nousu.

Maalivahtipelaaminen 

Emil Larmi torjui nollapelin launtaina ja nyt oli Antti Karjalaisen vuoro olla voiton viimeisenä lukkona. Pelasi varmasti, mutta ei joutunut juurikaan venymään.

Puolustuspelaaminen 

HPK on pelannut koko alkukauden vähämaalisia pelejä. Puolustuspelaaminen on tiivistynyt koko ajan. Kokonaisuutena hyvällä mallilla tässä vaiheessa kautta.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK on tuskaillut maalinteon kanssa. Tänään joukkue onnistui ensi kertaa tällä kaudella tekemään yli kolme maalia ottelussa. Kaksi hyökkääjää avasi maalitilinsä. Kaksikko Paajanen-Lahti jälleen vahvasti esillä. Joukkue käytti harvat tekopaikkansa tänään tehokkaasti hyödykseen.

Erikoistilanteet 

HPK pääsi pelaamaan vain yhden ylivoiman, eikä saanut sillä kummempia aikaan. Alivoimia joukkueella riitti. Avauserän jälkeen se sai kuitenkin pidettyä SaiPan paikat vähissä aktiivisella pelaamisellaan.

Erikoista 

HPK on pelannut nyt kuusi ottelua, eikä ole päästänyt kertaakaan yli kolmea maalia. Molemmat veskarit ovat pelanneet jo useamman kelpo ottelun.

Ottelun ratkaisu 

Mikko Lehtosen rangaistuslaukauksesta ujuttama HPK:n neljäs maali.

Arvosana ottelun viihdyttävyydestä 
8

HPK sai otteluun unelma-alun, kun Frans Tuohimaan kaukana maalista laittama purkukiekko tuli suoraan Robert Leinon lapaan ja Jere Innalalla oli helppo työ viimeistellä kauden avausmaalinsa. Muutoin erä oli enemmän kotijoukkueen hallintaa, varsinkin ylivoimilla SaiPa sai luotua muutamia hyviä tilanteita. Lasse Lappalaisen ylärimakutia lähemmäs maalia ei kuitenkaan päästy. 

Toista erää kotijoukkue näennäisesti hallitsi. Todelliset huippupaikat jäivät kuitenkin vähiin, eikä ylivoimakaan toiminut avauserän malliin. HPK pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan. Frans Tuohimaa teki pari isoa torjuntaa, mutta HPK rankaisi kuitenkin nopeasti. Otto Paajasella oli helppo työ ohjata kauden kolmas maalinsa Janne Lahden tarkasta syötystä. Hetkeä myöhemmin isäntien puolustus uinui ja Paajanen vuorostaan tarjoili Lahdelle avopaikan maalin edustalle, eikä kokenut pelimies erehtynyt.

Erän lopulla SaiPa tuli vielä peliin mukaan, kun Kim Strömberg latoi irtokiekon sisään. Erän loppuhetkillä ylivoimalla pelanneet keltapaidat saivat vielä myllytystä aikaan, mutta toinen pukukoppimaali jäi tekemättä.

Päätöserässä homma repesi

HPK:n aktiivinen alivoimapelaaminen oli myrkkyä SaiPalle, eikä kotijoukkue saanut päätöserässä enää pakkopeliään toimimaan. HPK oli jopa lähellä alivoimamaalia SaiPa-pelaajien töppäillessä. Tuohimaa piti kuitenkin torjunnoillaan isännät pelissä mukana. Myöhemmin tasakentällisin tullut keskialueen kiekonmenetys johti lopulta rankkariin, josta Mikko Lehtonen sinetöi kerhon voiton kauden avausosumallaan. Nuori Innala pääsi tuplasi kauden maalisaldonsa sinetöimällä loppulukemat tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo